REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą sugrįžti norintiems tautiečiams iki šiol tenka susidurti su netikėtais nemalonumais. Taip nutiko su 7 metų sūnumi ir sese automobiliu iš Jungtinės Karalystės į gimtinę vykusiai 27-erių Dovilei.

Į Lietuvą sugrįžti norintiems tautiečiams iki šiol tenka susidurti su netikėtais nemalonumais. Taip nutiko su 7 metų sūnumi ir sese automobiliu iš Jungtinės Karalystės į gimtinę vykusiai 27-erių Dovilei.

REKLAMA

Dar Vokietijos-Lenkijos pasienyje jiems teko 12 val. praleisti sunkiasvorėms transporto priemonėms skirtoje stovėjimo aikštelėje. Per Lenkijos teritoriją važiuoti leista tik nuo 19 val. vakaro.

Ir kai atrodė, kad problemos jau praeityje bei 4 val. ryto pavyko kirsti Lenkijos-Lietuvos pasienio punktą ties Kalvarija, paaiškėjo, jog vykti namo šeima negalės, kol neužsiregistruos numeriu 1808.

Likimo ironija, bet šiuo numeriu prisiskambinti įmanoma tik nuo 8 val. ryto (iki 23 val. vakaro – aut. past.). Tad lietuvių šeimai ankstyvą rytą teko dar 4 val. praleisti automobilyje, kol jiems buvo leisti važiuoti į saviizoliacijos vietą namuose.

Netikėti trukdžiai

Su naujienų portalu tv3.lt Dovilė pasidalijo savo kelionės įspūdžiais. Nors pakeliui teko papildomai sugaišti 16 val., tačiau pašnekovė per daug dėl to nesisieloja: „Esame laimingi sugrįžę, o kelionė jau praeityje. Ta Lietuvos pasienyje mus sulaikiusi gydytoja taip pat elgėsi maloniai, atsiprašinėjo, bet sakė, jog tokia tvarka.“

REKLAMA
REKLAMA

Dovilės šeimos kelionė iš Jungtinės Karalystės prasidėjo šį pirmadienį, 8.30 val. ir viskas klostėsi puikiai, kol nebuvo pasiektas Vokietijos-Lenkijos pasienio punktas.

REKLAMA

„Vokietijos-Lenkijos pasienį pasiekėme antradienį, apie 7 val. ryto. Deja, bet nebuvome praleisti į Lenkiją, mums pasakė, kad vykti galėsime tik po 12 val.

Į Lenkiją galėjome būti įleisti nuo 19 iki 23 val., kad iki Lietuvos sienos spėtume atvykti iki 7 val. ryto. Mus į sunkiasvorėms transporto priemonėms skirtą stovėjimo aikštelę palydėjo Vokietijos policijos ekipažas. Ten nebuvo jokios užkandinės, tik tualetai.

Tada dar iškart gavome popierius, kuriuos reikėjo užpildyti. Ir kai 19 val. pasirodėme pasienyje, mus labai lengvai praleido. Tik dar kartą pažiūrėjo asmens dokumentus. Tiesa, iš ryto dar bandžiau sakyti, jog su mumis keliauja vaikas, bet pas juos tokia tvarka ir jie nieko padaryti negalėjo“, – pasakojo Dovilė.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėtumas Lietuvoje

Kelionė per Lenkija, anot Dovilės, praėjo pakankamai lengvai. Automobilių srautas buvo nedidelis, todėl Lietuvos pasienį pavyko pasiekti apie 4 val. ryto.

„Pasienio darbuotojas mus praleido, bet tada buvome sustabdyti gydytojos, kuri apgailestavo, kad negali leisti mums įvažiuoti. Aiškino, kad jei neužsiregistruosime numeriu 1808, tai galime gauti baudą.

Tuo numeriu prisiskambinti buvo galima tik nuo 8 val. ryto, tad kantriai laukėme to laiko sėdėdami automobilyje. Kai tik prisiskambinome, užsiregistravome, gavome kažkokį numerį ir buvome įleisti.

Beje, kai atvykome, ten pat laukė ir kita šeima su kūdikiu. Jie dar ilgiau užtruko pasienyje dėl tos pačios priežasties nei mes, nors turėjo mažą leliuką“, – savo istorija dalijosi 27-erių Dovilė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvyko nesusipratimas?

Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė pabrėžė, kad į Lietuvą keliavusi šeima turėjo būti įleista:

„Sunku vertinti šią situaciją, kai nežinome visų aplinkybių. Bet tvarka yra tokia, kad sugrįžę asmenys turi užpildyti anketą ir per 24 val. privalo užsiregistruoti tyrimui dėl koronaviruso.

Užsiregistruoti reikia karštuoju pagalbos numeriu 1808. Taip, kaip jūs papasakojote, neturėjo ir neturi būti. Dar kartą pabrėžiu, kad užsiregistruoti tyrimui privalomą per parą ir niekas neturi laukti pasienyje, kol bus galima tą padaryti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų