REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalų purtomas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tikina, kad nuo opozicijos klausimų nebėga, o konservatoriai su liberalais jį apgavo. Pasak J. Narkevičiaus, prieš jį organizuojama šmeižto kampanija, o skandalu virtusi istorija dėl jo namo renovacijos subliukš, nes ministras tvirtina turįs kaltinimus paneigiančius dokumentus.

Skandalų purtomas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tikina, kad nuo opozicijos klausimų nebėga, o konservatoriai su liberalais jį apgavo. Pasak J. Narkevičiaus, prieš jį organizuojama šmeižto kampanija, o skandalu virtusi istorija dėl jo namo renovacijos subliukš, nes ministras tvirtina turįs kaltinimus paneigiančius dokumentus.

REKLAMA

Opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos antradienį atšaukė susitikimą su susisiekimu ministru J. Narkevičiumi, kai šis pranešė, kad vietoj jo atvyks viceministrai. Opozicija tai įvertino, kaip Seimo statuto reikalavimų nevykdymą.

„Anksčiau ministrai atsistatydindavo dėl mažiau šokiruojančių dalykų, o šiuo metu net vengiama atsakyti į klausimus. Tokia situacija netoleruotina, todėl opozicinės frakcijos inicijuos tolesnius parlamentinės kontrolės veiksmus, kad visuomenė išgirstų ministro paaiškinimus bei tokia veikla būtų politiškai įvertinta“, – sakė opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicija apgavo

Pirmadienį opozicija pranešė kviečianti J. Narkevičių „pasiaiškinti dėl galimo dalyvavimo korupcinėje schemoje“.

Tačiau pats J. Narkevičius tvirtina, kad susitikti su opozicija kviestas ne dėl korupcinio skandalo, o dėl padėties susisiekimo sektoriuje.

REKLAMA

„Vakar po pietų gavau kvietimą kalbėtis susisiekimo sektoriaus reikalais. Kadangi buvau suplanavęs šiandien pusę devynių su vežėjais susitikimą, delegavau atsakingus viceministrus“, – teigė susisiekimo ministras.

Pasak jo, jam ir jo komandai opozicija susitikimo priežastį aiškino vienaip, o žurnalistams kitaip.

„Matomai opozicijai nerūpi susisiekimo sektoriaus klausimai. Jei jiems nerūpi <...>, tai mes toliau dirbam savo darbą“, – tvirtino J. Narkevičius.

Opozicija žada ministrą išsikviesti į Seimo salę, kad joje šis atsakytų į klausimus dėl galimo korupcijos skandalo. J. Narkevičius tvirtino, kad mielai tai padarys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pat teigė, kad, dirbdamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje, negalėjo daryti įtakos viešiesiems pirkimams. Ministras kaltinamas, kad už laimėtus viešuosius pirkimus, viena įmonė renovavo jo namą.

J. Narkevičius tikina, kad namas priklausė jo tėvams, jis buvo renovuotas už jų ir pačio J. Narkevičiaus lėšas. Pasak ministro, jis turi visus tai įrodančius dokumentus, kuriuos pateikė teisėsaugai.

Mato sąmokslą prieš save

Ministras tikino, kad neplanuoja atsistatydinti, o vieną po kito sekančius skandalus vadina užsakyta šmeižto kampanija.

„Man reikėjo įrodinėti, kad aš nebrakonieriavau, kad nepriiminėjau 15 ar kiek ten asmenų į susisiekimo sektoriaus struktūras, kurie ten kažkokia tolima giminyste susiję su partija. Kaip pateikiama informacija, žmonės daro išvadas. Paskui paaiškėja, kad tiesos ten nėra. <...> Esu tikras dėl savo nekaltumo, su laiku žmonės tai sužinos“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Narkevičiaus, kampaniją užsakė suinteresuoti asmenys, kuriems nepatinka ministro vykdoma veikla, pavyzdžiui, auditas dėl „Lietuvos geležinkelių“ viešųjų pirkimų.

„Žinau, kas organizuoja šitą šmeižto kampaniją, žinau, dėl ko organizuoja. Noriu jiems pasakyti, gerbiamieji Lietuvos valdytojai, aš jūsų nebijau, jūs tuo manęs neišgąsdinsite. Toliau darysiu tai, ką, manau, yra teisinga daryti“, – tvirtino ministras.

Apie J. Narkevičiaus sandorius ketvirtadienį pranešė LRT. Pasak publikacijos, aukštas pareigas Trakų ir Vilniaus savivaldybės administracijose ėjęs J. Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

REKLAMA

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas LRT liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Verslininkas Aleksandras Ribnikovas portalui 15min.lt teigė, jog dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų).

Buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas sakė informaciją pateikęs Generalinei prokuratūrai. Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas įtarimai niekam nepareikšti. 15min.lt teigimu, verslininkui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. Jis sako, kad namas rekonstrukcijos metu priklausė jo tėvams, o paviešintą informaciją vadina šmeižtu.

Ministras praėjusią savaitę pranešė, kad dėl šmeižto kreipėsi į teisėsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų