REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos antradienį atšaukė susitikimą su susisiekimu ministru Jaroslavu Narkevičiumi, kai šis pranešė, kad vietoj jo atvyks viceministrai.

Opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos antradienį atšaukė susitikimą su susisiekimu ministru Jaroslavu Narkevičiumi, kai šis pranešė, kad vietoj jo atvyks viceministrai.

REKLAMA

„Ministras dalyvauja anksčiau suplanuotame susitikime su Lietuvos nacionaline vežėjų automobiliais asociacija „Linava“, – antradienį BNS sakė susisiekimo ministro atstovė Aldona Grinienė.

Anot jos, opozicijos kvietimas atsakyti į Seimo narių klausimus apie padėtį susisiekimo sektoriuje ir skaidrumo problemas gautas pirmadienį apie pietus, todėl į jį deleguoti viceministrai Valdas Klimantavičius ir Virgaudas Puodžiukas.

Opozicija tai įvertino, kaip Seimo statuto reikalavimų nevykdymą.

„Anksčiau ministrai atsistatydindavo dėl mažiau šokiruojančių dalykų, o šiuo metu net vengiama atsakyti į klausimus. Tokia situacija netoleruotina, todėl opozicinės frakcijos inicijuos tolesnius parlamentinės kontrolės veiksmus, kad visuomenė išgirstų ministro paaiškinimus bei tokia veikla būtų politiškai įvertinta“, – sakė opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį opozicija pranešė kviečianti J. Narkevičių „pasiaiškinti dėl galimo dalyvavimo korupcinėje schemoje“.

Apie J. Narkevičiaus sandorius ketvirtadienį pranešė LRT. Pasak publikacijos, aukštas pareigas Trakų ir Vilniaus savivaldybės administracijose ėjęs J. Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

REKLAMA

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas LRT liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Verslininkas Aleksandras Ribnikovas portalui 15min.lt teigė, jog dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų).

Buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas sakė informaciją pateikęs Generalinei prokuratūrai. Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas įtarimai niekam nepareikšti. 15min.lt teigimu, verslininkui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. Jis sako, kad namas rekonstrukcijos metu priklausė jo tėvams, o paviešintą informaciją vadina šmeižtu.

Ministras praėjusią savaitę pranešė, kad dėl šmeižto kreipėsi į teisėsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų