REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo patvirtintą iki 200 eurų darbo paieškos išmoką galėtų gauti apie 60 proc. visų oficialių bedarbių – skaičiuojama, kad jų gali būti apie 120 tūkst.

Seimo patvirtintą iki 200 eurų darbo paieškos išmoką galėtų gauti apie 60 proc. visų oficialių bedarbių – skaičiuojama, kad jų gali būti apie 120 tūkst.

REKLAMA

Anot Užimtumo tarnybos vadovės Ingos Balnanosienės, išmoka skirta tiems, kurie nedalyvauja jokiose kitose užimtumo priemonėse ir yra registruoti bedarbiai. Kada jie tapo bedarbiais, anot jos, nėra svarbu. 

„Manyčiau, kad atkris apie 40 proc. žmonių, bet visi kiti pretenduos gauti išmoką“, – BNS sakė I. Balnanosienė.

Anot jos, iki 200 eurų siekiančios išmokos negaus bedarbio pašalpą gaunantys žmonės, taip pat dalyvaujantieji aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse – remiamo įdarbinimo ar profesinio mokymo programose.

Išmokos taip pat negaus darbo ieškantys, bet Užimtumo tarnyboje neregistruoti žmonės.

Anot jos, 200 eurų yra maksimali suma – galutinė suma priklausys nuo bedarbio gaunamų kitų išmokų. 

REKLAMA
REKLAMA

„Priklausys nuo to, ką papildomai gauna – bus vertinama ir tėvystės, motinystės išmokos, vaiko priežiūros atostogų išmokos, bus vertinama, ar žmogus gauna nedarbo socialinio draudimo išmoką, ar gauna kitas šalpos pensijas, neįgalumo išmokas. Ir nuo tų aplinkybių visumos priklausys išmokos dydis“, – aiškino I. Balnanosienė.

REKLAMA

Išmokas planuojama pradėti mokėti pasibaigus karantinui, bet ne ilgiau nei šešis mėnesius, jos būtų mokamos kiekvieną mėnesį.

Anot I. Balnanosienės, šiuo metu vyksta pasirengiamieji darbai.

„Šiuo metu yra derinami nuostatai, visa mokėjimo eiga, vykdomi programavimo darbai, dėl to, kad išmoką mes pradedame mokėti tik karantinui pasibaigus. Bet kokiu atveju ne anksčiau nei birželio 1 dieną bus priimami prašymai“, – sakė Užimtumo tarnybos vadovė.

Pagalbos darbuotojams bei darbdaviams planą Seimas patvirtino praėjusią savaitę. 

Prognozuojama, kad dėl karantino Lietuvoje darbo gali netekti apie 200 tūkst. Valstybė jiems numačiusi skirti apie 265 mln. eurų įvairios paramos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų