REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas ir leidus prekybos centruose esančioms parduotuvėms atnaujinti veiklą, jų valdytojai pastebi pamažu augančius lankytojų srautus.

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas ir leidus prekybos centruose esančioms parduotuvėms atnaujinti veiklą, jų valdytojai pastebi pamažu augančius lankytojų srautus.

REKLAMA

Anot Kauno prekybos centro „Mega“ valdytojos bendrovės „Baltic Red“ rinkodaros direktorės Ievos Goštautaitės-Gedutės, pirmąją savaitę lankytojų srautas svyravo nuo 30 iki 70 proc. buvusio iki karantino pradžios.

„Pirmąją dieną didesne apimtimi atidarius „Megą“ sulaukėme apie 30-40 proc. įprasto lankytojų skaičiaus. Tačiau per savaitę šis rodiklis pakilo iki 70 proc., paskutinėmis dienomis fiksuojame apie 80 proc. srauto. Vis dar neveikia restoranai, vaikų ir sporto centras, pramogos, kurie sudaro apie 20 proc. prekybos centro ploto, tad 80 proc. lankytojų srauto rodiklis yra susijęs ir su tuo“, – BNS praėjusią savaitę sakė ji.

Sostinės prekybos centro „Ozas“ valdytoja skaičiuoja, jog atnaujinus veiklą pirmąjį savaitgalį lankytojų srautas sudarė 35 proc., o dabar jis siekia apie 55 proc. iki karantino buvusių apimčių.  

REKLAMA
REKLAMA

„Besibaigiant pirmajai savaitei pokytis jau buvo ryškesnis – antrojo savaitgalio srautas sudarė 45 proc., o šiuo metu sulaukiame apie 55 proc., lyginant su lankytojų srautais prieš karantiną“, – BNS sakė prekybos centro valdytojos „Newsec Property Management“ atstovė Ina Augulienė.

REKLAMA

Anot Vilniaus prekybos centro „Panorama“ valdytojos, to paties pavadinimo bendrovės vadovės Birutės Kalanovaitės, tikimasi, jog lankytojų srautų augimą paskatins šią savaitę atsidarysiantys vidaus restoranai ir kavinės.

„Palyginus su laikotarpiu prieš karantiną, lankytojų srautas sumažėjo apie 50 proc., tačiau dabar jis palaipsniui vėl kasdien auga. Nuo kitos savaitės „Panoramoje“ lankytojus jau priims vidaus restoranai ir kavinės, „Gourmet“ zona, darbą pradės ir sporto klubas. Be to, netrukus vėl pradės veikti darželiai ir mokyklos, tad galima spėti, kad jų tėveliams grįžus dirbti į biurus, lankytojų srautai išaugs“, – BNS praėjusią savaitę teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno prekybos centro „Akropolis“, priklausančio Vokietijos kompanijai „Deka“, valdytoja Brigita Levenauskienė BNS teigė, jog pirkėjų srautai vis dar mažesni, tačiau skaičių neatskleidė.

„Srautas, lyginant su laikotarpiu iki karantino paskelbimo, yra kritęs, tačiau jau stebimos teigiamos augimo tendencijos – pirkėjai grįžta. Atidarius parduotuves, ilgą laiką neveikė kavinės ir restoranai, kurie užima beveik šeštadalį nuomojamo prekybos centro ploto ploto. Tikimės, kad atidarius kavines ir restoranus srautas ir toliau nuosekliai augs“, – teigė ji.

Pirkėjų pritraukti bus sudėtinga

Anot prekybos centrų atstovų, dėl susiformavusių naujų apsipirkimo įpročių bus sudėtingiau pritraukti pirkėjų, todėl prekybininkai turės ieškoti, kaip juos privilioti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia laiko, kad pasitrauktų atsiradusios baimės. Pasibaigus karantinui bus sunku išlaikyti jų lojalumą. Dabar didžiausiu prioritetu tampa ne srautai, o apyvartos, tad visiems prekybos sektoriaus atstovams dar didesniu prioritetu nei įprasta tampa kokybiškas klientų aptarnavimas“, – teigė prekybos centro „Panorama“ atstovė Birutė Kalanovaitė.

Anot „Ozo“ valdytojos I. Augulienės, neigiamą įtaką lankytojų srautams turės ir uždarytos valstybių sienos.

„Dalį buvusio lankytojų srauto taip pat sudarydavo apsipirkti atvykstantys svečiai iš kaimyninių šalių. Kol valstybių sienos uždarytos, šių lankytojų prekybos centre taip pat nesulauksime. (...) Tikime, kad pasiekti buvusius srautus įmanoma, tačiau tam prireiks laiko“, – teigė „Ozo“ atstovė.

REKLAMA

Anot prekybos centrų atstovų, kiekvieną nuomininkų prašymą dėl nuomos mokesčio mažinimo vertinamas individualiai.

„Ilgą laiką priimti konkrečius sprendimus (dėl nuomos kainų mažinimo – BNS) buvo labai sudėtinga dėl situacijos dinamiškumo ir neapibrėžtumo. Tik dėliodami aplinkybių visumą – žinodami karantino periodą ir patirtus nuostolius, įvertindami priemonių paketą verslo skatinimui ir subsidijavimo klausimą – galėsime pradėti derybas“, – teigė Kauno „Akropolio“ valdytojos vadovė Brigita Levenauskienė.

Pasak „Panoramos“ vadovės B. Kalanovaitės, nuomininkams, paveiktiems karantino ir neturintiems ankstesnių įsiskolinimų, leista nemokėti nuomos ir rinkodaros mokesčio. Su kitais kalbama individualiai.

Švelninat karantino sąlygas, nuo balandžio 23 dienos darbą galėjo atnaujinti visos parduotuvės, įskaitant ir esančias prekybos centruose.

Nuo pirmadienio leista veikti restoranams, barams ir kavinėms viduje. Visos viešojo maitinimo įstaigos galės veikti tik nuo 8 iki 22 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų