REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 27 d. medicinos darbuotojų profesinės šventės proga Vilniaus miesto savivaldybė visiems 16 tūkst. sostinėje dirbantiems medikams padovanojo po 25 eurų vertės dovanų korteles „Vilnius myli medikus“.

Balandžio 27 d. medicinos darbuotojų profesinės šventės proga Vilniaus miesto savivaldybė visiems 16 tūkst. sostinėje dirbantiems medikams padovanojo po 25 eurų vertės dovanų korteles „Vilnius myli medikus“.

REKLAMA

Šią sumą medikai gali išleisti apsilankydami miesto kultūros įstaigose ar viešojo maitinimo vietose. Norėdamas atsidėkoti už sunkų darbą ir kviesdamas medikus užsukti pas juos prie gražios iniciatyvos jungiasi ir sostinėje esantis pramogų bei poilsio centras „Belmontas“ – nuspręsta skirti net 80 000 eurų sumą, rašo pranešime spaudai.

COVID-19 virusas, užklupęs visą pasaulį, neaplenkė ir Lietuvos. Situacija smarkiai paveikė ne tik gyventojų rutiną, verslus, mokymo įstaigas, renginius, bet ir tvarką gydymo įstaigose. Medikai šiame kare tapo pirmąją fronto linija ir vedami pašaukimo bei Hipokrato priesaikos, jie ištikimai tęsia savo darbus, gelbėja kitų žmonių gyvybes.

Siekiant atsidėkoti medikams, miestų savivaldybės ėmėsi įvairiausių iniciatyvų. Viena iš jų buvo Vilniaus miesto padovanotos 25 eurų vertės dovanų kortelės, kurias medikai galės išleisti kultūros ar viešojo maitinimo vietose.

REKLAMA
REKLAMA

„Neeilinė situacija atnešė ir neeilinius padarinius, pareikalavusius neeilinių sprendimų. Norėdami padėkoti kiekvienam medicinos darbuotojui, neskaičiuojančiam savo darbo valandų ir ištikimai gelbstinčiam žmonių gyvybes, sugalvojome iniciatyvą, kuria tuo pačiu paremsime ir smarkiai nukentėjusį kultūros ir viešojo maitinimo sektorių. Džiaugiamės, jog į šį projektą savo išgalėmis įsitraukia ir privatūs verslai, parodydami padėką medikams už jų milžinišką darbą“, – sako Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

REKLAMA

Prie šios iniciatyvos prisijungė ir miško apsuptyje, šalia Vilnios vingio įsikūręs pramogų ir poilsio centras – kiekvienam čia apsilankiusiam medikui dovanų kortelės „Vilnius myli medikus“ vertė padidės 5 eurais. Tai reiškia, jog įmonė medikų bendruomenei yra pasiryžęs paaukoti 80 000 eurų.

„Suprasdami, kokį atsakingą ir sunkų laikotarpį išgyvena medikai, norime suteikti progą jiems bent mažą valandėlę atsipūsti, ateiti pas mus, pasimėgauti aplink supančia žaliuojančia gamta ir parodyti jiems dėmesio. Todėl prie jų jau turimos dovanos iš miesto savivaldybės pridedame dar mažą 5 eurų dovanėlę, jog jų laikas būtų smagesnis“, – apie iniciatyvą pasakoja poilsio ir pramogų centro vadovas Paulius Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kovo 16 dienos šalyje įvestas karantinas skaudžiai atsiliepė maitinimo ir pramogų įstaigoms, mat suplanuoti masiniai renginiai turėjo būti atšaukti, o restoranai ir kavinės – uždaromos. Ieškant būdo, kaip išsilaikyti ir nebankrutuoti, daugeliui maitinimo įstaigų tai tapo dideliu iššūkiu.

„Neslėpsiu, situacija buvo tikrai skaudi. Atšaukėme visus planuotus renginius, kurių buvo gan daug, o apyvarta sumažėjo 99% procentais. Tačiau stengėmės išsilaikyti, kaip tik galėjome. Darbuotojų skaičiaus nemažinome, kiekvieną dieną tvarkėme aplinką, jog viskas būtų gražu, prižiūrėta, jog žmonės, net ir karantino metu, galėtų atvažiuoti ir bent pasivaikščioti, praskaidrinti nuotaiką niūriomis dienomis. Džiugu, kad privatus objektas sulaukia tokių didelių srautų, neretai lenkiančių ir viešų miesto parkų lankytojų srautus“, – sako P. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvos verslui COVID-19 atsiliepė itin skaudžiai – verslų pajamos smuko 70%, o beveik 87% įmonių pajuto neigiamą poveikį. Net ir pasibaigus karantinui privatūs verslai tikisi neigiamos ekonominės aplinkos ir skaičiuoja, jog atsitiesti gali prireikti net kelių metų.

„Stebėdami situaciją užsienyje turėjome mažą viltį, jog galbūt mūsų valdžia sureaguos kažkaip kitaip, kad sprendimai nebus tokie skaudūs restoranų, pramogų industrijos verslams, tačiau teko prisitaikyti prie padėties, per pora dienų persiprogramavome, pradėjome ruošti maistą išsinešimui. Visomis jėgomis bandėme išgyventi, o dabar galvojame kaip atstatyti srautus ir bandome vos ne per naują atsidaryti ir stotis ant kojų“, – teigia P. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų