REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atvėrus sienas tikimasi kelionių verslo, viešbučių atsigavimo

Po dviejų mėnesių pertraukos Baltijos šalims atvėrus vidaus sienas, Lietuvos turizmo atstovai teigia, kad kad šis atlaisvinimas turėtų paskatinti išvykstamąjį turizmą. Tačiau siekiant pritraukti į šalį latvių ir estų, Lietuva turėtų labiau pasistengti, nes šioje rinkoje kovoja daug šalių.

Pamažu atsigauna ir viešbučiai – Palangos viešbučių atstovai teigia, kad kai kurių jų užimtumas savaitgalį siekia 80 procentų.

Verslininkai pripažįsta besitikintys, jog netolimoje ateityje atsivers ir daugiau šalių, į kurias bus galima keliauti. 

Atvykstamojo turizmo skatinimui reikės daugiau pastangų

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos vadovė Žydrė Gavelienė sako palankiai vertinanti sienų atvėrimą. Anot jos, tuo ypač turėtų pasinaudoti lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai pozityvus ženklas, nes lietuviai buvo labiausiai uždaryti, palyginti su Latvija ir Estija. Turėjom griežtą karantiną, kaukių dėvėjimą, tikrai buvo per daug sustiprintas visas režimas, latviai ir estai gyveno lengviau“, – BNS sakė Ž. Gavelienė. 

REKLAMA

„Lietuviai – labai keliaujanti tauta, tai bet kokia galimybė jiems išvažiuoti iš Lietuvos, tiesiog atsigauti, pasižiūrėti, o ir Latvijos pajūris visada buvo mėgiamas lietuvių, ir Talinas jau neatrodo toli“, – pridūrė ji. 

Vis dėlto Ž. Gavelienė pabrėžia, kad savaime atvertos sienos turistų srautų nepritrauks, o Lietuva turi labiau pasistengti, konkuruojant su kitomis valstybėmis, taip pat skelbiančioms apie sienų atvėrimą. 

„Niekas taip paprastai nesigaus, latviai, kurie žino Lietuvą, pasinaudos galimybe, bet reikia nepamiršti, kad atvykstamojo turizmo rinkoje kovoja daug šalių, Graikija jau prieš porą savaičių pasiskelbė, kad nuo liepos 1-osios laukia visų turistų, Gruzija taip pat pasiskelbė atverianti duris, o Lietuva dar garsiai niekam nepasakė, kad atveria vartus“, – sakė ji. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ž. Gavelienės, atvykstamojo turizmo atsigavimas Lietuvoje bus sudėtingesnis ir pareikalaus daug resursų. 

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, jog su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ bei Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius” rengiamas planas ir kampanija, kaip skatinti turistus atvykti į Lietuvą.

Anot jos, pirmiausiai susitelkiama į Baltijos šalis, tačiau jau galvojama ir apie Lenkiją, Vokietiją, Izraelį.

„Ruošiame didžiulę kampaniją, kviečiančią latvius važiuoti į Lietuvą, tai mūsų rimta rinka, kur kasmet būdavo 11 proc. augimas, paskui galvosime apie Lenkiją, Vokietiją, svarstome ir apie Izraelį, nes jis irgi mums labai aktualus“, – BNS sakė E. Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžia, kad dėl kitų šalių atvėrimo turės nuspręsti Užsienio reikalų ministerija. 

Palangoje – pirmieji viešbučių užsakymai 

Palangos savivaldybei nuo gegužės 11 dienos leidus vėl teikti apgyvendinimo paslaugas, užsakymų viešbučiuose daugėja, verslininkai džiaugiasi augančiu susidomėjimu. 

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės Ingridos Valaitienės teigimu, mažesniuose viešbučiuose su iki 30 kambarių užimtumas siekia iki 80 proc., o didesniuose – iki 100 kambarių – jis siekia 40–50 procentų.

„Rezervacijų šiam savaitgaliui yra, natūralus, gyvas srautas. Baimių tikrai jaučiasi mažiau, žmonės užsisakinėja, džiaugiamės šiame etape. Aišku, orai atvėso, o jei būtų buvusi šiluma, būtų buvę dar daugiau svečių“, – BNS sakė I. Valaitienė. 

REKLAMA

Anot jos, didesnė dalis atvykstančiųjų – lietuviai, tačiau susidomėjimas yra ir iš kaimyninių šalių. 

Baltijos šalių gyventojai, per pastarąsias 14 dienų nebuvę išvykę iš savo šalies, gali keliauti į šias valstybes ir jiems nereikės dvi savaites saviizoliuotis. Tačiau išliks dokumentų patikros procedūros.

Baltijos šalių piliečiai, grįžtantys iš kitų užsienio valstybių, ir toliau turės pareigą dvi savaites izoliuotis, tą jie galės daryti savo gimtosiose šalyse.

Šiuo metu laisvai keliauti gali Lietuvos ir Lenkijos gyventojai, jeigu vyksta verslo, studijų ir darbo reikalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų