REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teisme atnaujinus politinės korupcijos bylos nagrinėjimą, teismo posėdyje ketvirtadienį parodymus davė kyšio ėmimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras Eligijus Masiulis. 

Vilniaus apygardos teisme atnaujinus politinės korupcijos bylos nagrinėjimą, teismo posėdyje ketvirtadienį parodymus davė kyšio ėmimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras Eligijus Masiulis. 

REKLAMA

Žurnalistai šiame posėdyje dėl karantino apribojimų neturėjo galimybės dalyvauti.

Kitas teismo posėdis numatomas pirmadienį, žiniasklaidos atstovai penktadienį kreipėsi į teismo pirmininkę ir Teisėjų tarybos pirmininką, prašydami užtikrinti galimybę stebėti teismo posėdį tiesiogiai arba nuotoliniu būdu.

Teismo atstovė Lina Nemeikaitė BNS sakė, kad posėdyje buvo baigti garsinti E. Masiulio ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymai bei išklausyti papildomi kaltinamojo paaiškinimai.

E. Masiulio advokatė Aušra Saulėnienė BNS patvirtino, kad jos ginamasis teisme davė parodymus, tačiau teigė be jo žinios negalinti jų plačiau komentuoti. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Nemeikaitės, sušvelninus karantino sąlygas, teisme palaipsniui yra atnaujinamas žodinis bylų nagrinėjimas, tačiau į posėdžius kviečiami tik asmenys, kurių dalyvavimas yra būtinas. Taip pat siekiama, kad asmenys, kurių dalyvavimas nėra būtinas, prie bylos nagrinėjimo prisijungtų nuotoliniu būdu. 

REKLAMA

„Nesant galimybės užtikrinti proceso dalyvių dalyvavimo teismo posėdyje nuotoliniu būdu, teismo posėdžiai planuojami iš anksto, numatant posėdyje dalyvausiančius asmenis ir šaukiant tik tuos, kurių dalyvavimas tame teismo posėdyje būtinas (...)  posėdžiai bylose, nagrinėjamose žodinio proceso tvarka, organizuojami taip, kad juose dalyvautų tik teismo kviesti asmenys, užtikrinant ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp asmenų ir, kad visi posėdyje dalyvaujantys asmenys dėvėtų veido apsaugines priemones“, – sakė ji. 

Anot teismo atstovės, ketvirtadienio posėdyje nuotoliniu būdu dalyvavo byloje taip pat kyšio ėmimu kaltinamas buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis. 

REKLAMA
REKLAMA

Politinės korupcijos byloje kyšio ėmimu yra kaltinami E. Masiulis, Š. Gustainis bei buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis yra kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Kitas posėdis byloje yra numatytas gegužės 18 dieną. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų