REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus oro uoste praėjusią savaitę lapę automobiliu vaikęsis ir suvažinėjęs darbuotojas paliko pareigas, pirmadienį pranešė valstybės įmonė Lietuvos oro uostai.

Vilniaus oro uoste praėjusią savaitę lapę automobiliu vaikęsis ir suvažinėjęs darbuotojas paliko pareigas, pirmadienį pranešė valstybės įmonė Lietuvos oro uostai.

REKLAMA

Kaip teigiama pranešime, už gegužės šeštą dieną įvykusį incidentą atsakingas darbuotojas pareigas paliko savo iniciatyva.

„Darbuotojas supranta savo atsakomybę ir gailisi dėl šio incidento. Bendrovės tyrimas parodė, kad darbuotojo veiksmai buvo neadekvatūs, nedera nei su oro uosto taisyklėmis, nei su elgesio standartais, kurie susiję su gyvosios gamtos apsauga“, – rašoma pranešime.

Lietuvos oro uostų vadovas Marius Gelžinis teigė, kad incidentas parodė, jog būtina peržiūrėti ir kai kurias tvarkas bei procedūras, kad tokie incidentai nepasikartotų. 

„Gyvybė, nesvarbu kieno, žmogaus ar gyvūno, yra vertybė, todėl į situaciją, kuomet ji buvo atimta, žiūrime labai principingai. Labai apgailestaujame, dėl šio įvykio, kuris sukrėtė ne tik mūsų įmonės bendruomenę, bet ir visą šalį“, – pranešime teigė M. Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA

„Egzistuojančios įmonės tvarkos darbuotojams nurodo pasirūpinti, kad į teritoriją patekęs gyvūnas humaniškomis priemonėmis būtų paskatintas palikti oro uosto teritoriją, žudyti draudžiama. Tenka pripažinti, kad atliktas vidinis tyrimas atskleidė ir tai, kad būtina peržiūrėti ir dar labiau sukonkretinti kai kurias tvarkas ir procedūras, kad panašūs incidentai neturėtų erdvės pasikartoti“, – sakė jis.

REKLAMA

Pranešime taip pat teigiama, kad informacija apie patikrinimą dėl incidento perduota Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) bei Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai, kurios pateiks išvadas, o valstybės įmonė pasiruošusi pasiruošusi atlyginti visą padarytą žalą.

„Jau dabar konsultuojamės su atsakingomis gyvąją gamtą saugančiomis institucijomis, gyvūnų teisėmis besirūpinančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Vertiname galimybes įsigyti papildomas technines priemones. Tariamės ir dėl galimybės mūsų operatyvinius darbuotojus papildomai konsultuoti, rekomenduoti būdus, kurie padėtų išvengti analogiškų incidentų“, – teigė Lietuvos oro uostų vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų