REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasakė, kaip veiks darželiai: vaikų su sloga nepriims

Nuo gegužės 18 dienos darželiai pilnai atvers duris vaikams, tačiau įstaigos dirbs ypatingomis sąlygomis, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras.

Nuo gegužės 18 dienos darželiai pilnai atvers duris vaikams, tačiau įstaigos dirbs ypatingomis sąlygomis, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras.

REKLAMA

Šiuo metu darželiai priima tik neturinčių galimybės dirbti nuotoliniu būdu tėvų vaikus, juos priima 230 įstaigų, darželius lanko per 800 vaikų. Ministro Algirdo Monkevičiaus teigimu, nuo gegužės 18 d. numatyta galimybė darželiams teikti pilną ugdymo paslaugą.

„Bet labai atidžiai turime pasirengti darželių atsidarymui, pateikėme rekomendacijas, kurios labai aiškios, kaip reikėtų informuoti šeimas, susitarti su jomis, išsiaiškint, ar vaikas neserga lėtinėmis ligomis, pasirūpinti darbuotojais, kurie taip pat priklauso rizikos grupei dėl amžiaus ar lėtinių ligų“, – kalbėjo A. Monkevičius.

Ministro teigimu, turės būti vertinama visų priimamų vaikų sveikatos būklė. Karščiuojantys, turintys viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių vaikai nebus priimami.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministro, lėtinėmis ligomis sergantiems vaikams, taip pat gyvenantiems kartu su rizikos grupėms priklausančiais asmenimis bus rekomenduojama ir toliau likti namie.

REKLAMA

Grupėse dirbti nebus kviečiami vyresnio amžiaus, sveikatos problemų turintys pedagogai – jiems bus siūloma vykdyti nuotolinį ugdymą.

Pasak ministro, darbą atnaujinę darželiai turės užtikrinti, kad darbuotojai dirbtų tik vienoje grupėje, vaikai lankytų nuolat tą pačią grupę, skirtingos vaikų grupės nekontaktuotų patalpose ar lauke. Taip pat nebus organizuojamos bendros veiklos kelioms grupėms.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose, kuriose vyks ugdymo procesas kontaktiniu būdu, ugdymas bus vykdomas laikantis šių sąlygų:

- maksimaliai laikantis grupių izoliacijos principo: darbuotojai dirbtų tik vienoje grupėje, vaikai, lankytų nuolatos tą pačią grupę, grupės veikla būtų vykdoma taip, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto tiek patalpose, kuriose teikiamos ugdymo paslaugos, tiek lauke;

REKLAMA
REKLAMA

- užtikrinant, kad nebūtų organizuojamos bendros veiklos kelioms vaikų grupėms;

- užtikrinant, kad šalia įėjimų į patalpas būtų galimybės rankų dezinfekcijai;

- vertinant visų priimamų į įstaigą vaikų sveikatos būklę. Vaikai, kuriems pasireiškia karščiavimas, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) ar kitų požymių, nebūtų priimami į darželį;

- darbuotojai, vykdantys vaikų priėmimą į įstaigą, dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Vykdant ugdymo procesą šių priemonių dėvėti nereikia);

- užtikrinant, kad būtų tinkamos sąlygos darbuotojų ir vaikų rankų higienai (praustuvėse tiekiamas šiltas ir šaltas vanduo, prie praustuvių patiekiama skysto muilo);

- užtikrinant, kad kriauklės ir kiti sanitariniai mazgai, kuriais naudojasi kelios vaikų grupės, būtų dezinfekuojami kiekvieną kartą jais pasinaudojus vienam vaikui;

- užtikrinant, kad ugdymo paslaugų teikimo patalpos būtų išvėdinamos prieš atvykstant vaikams ir ne rečiau kaip 2 kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų