REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį pritarė karantiną pratęsti iki gegužės 31 dienos. Kartu Vyriausybės posėdyje nuspręsta, kaip dar švelninti karantino sąlygas nuo gegužės 18 dienos.

Vyriausybė trečiadienį pritarė karantiną pratęsti iki gegužės 31 dienos. Kartu Vyriausybės posėdyje nuspręsta, kaip dar švelninti karantino sąlygas nuo gegužės 18 dienos.

REKLAMA

Nuo gegužės 18 d. leidžiama veikti visiems darželiams ir ikimokyklinėms grupėms. Tai reiškia, kad visos mokyklos – tiek pradinės, tiek progimnazijos, tiek gimnazijos ir profesinio mokymo įstaigos – lieka uždarytos iki tol, kol Vyriausybė apsispręs kitaip.

Taip pat leidžiama atnaujinti veiklą visoms grožio paslaugoms: kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo, papuošalų vėrimo ir kt. Tačiau sveikatinimo paslaugų centrų, teikiančių poilsio paslaugas, veikla vis dar draudžiama, todėl ten grožio paslaugos negalės būti teikiamos.

Nuo tos pačios dienos leidžiama atsidaryti odontologijos paslaugų tiekėjams, lankyti pacientus sveikatos priežiūros įstaigos vadovo nustatyta tvarka, taip pat vyrams dalyvauti gimdyme.

REKLAMA
REKLAMA

Leidžiama rengti renginius iki 30 žiūrovų atvirose erdvėse, jeigu užtikrinamas saugus atstumas tarp asmenų ar jų grupių ir renginys vyksta be pertraukų. Renginyje turi būti užtikrintas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam asmeniui, ir ne mažesnis kaip 2 m atstumas tarp asmenų.

REKLAMA

Nuo gegužės 30 d. tokie pat reikalavimai, kaip ir renginiams atvirose erdvėse, būtų taikomi ir renginiams uždarose erdvėse.

Taip pat leidžiama sportuoti lauke ir dalyvauti treniruotėse sporto klubuose. Sporto treniruotėse gali dalyvauti ne daugiau nei dešimt asmenų, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.  Visais atvejais turi būti užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas, tenkantis vienam žmogui, ir ne mažesnis nei 10 metrų atstumas tarp žmonių, grupių.

Taip pat iškart naikinamas draudimas plaukioti pramoginiais, sportiniais bei kitais laivais ar plūduriuojančiais įrenginiais, išlaikant atstumą dar žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmadienio į Lietuvą darbo, verslo ar mokslo reikalais galės atvykti Europos Sąjungos šalių piliečiai, taip pat turintys nacionalinę vizą. Jiems galios 14 dienų izoliacijos reikalavimas.

Nuo gegužės 11 dienos leidžiama vykdyti visų rūšių transporto priemonių praktinio vairavimo mokymus, laikantis visų būtinų higienos reikalavimų.

Dar nuo gegužės 11 d. leidžiama organizuoti užsienio kalbos lygio mokėjimo vertinimo egzaminus (įskaitas) asmenims, stojantiems į užsienio aukštąsias mokyklas, jeigu egzamine dalyvauja ne daugiau kaip 10 asmenų bei užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam asmeniui, ir ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nuo gegužės 15 d. leidžiama laisvai judėti Baltijos šalių piliečiams be privalomosios dviejų savaičių izoliacijos. Tačiau asmenims, grįžtantiems iš kitų užsienio, o ne Baltijos šalių išlieka prievolė izoliuotis dviem savaitėms. Iš Lenkijos be privalomos dviejų savaičių saviizoliacijos nuo gegužės 11 d. leidžiama atvykti dirbantiems, studijuojantiems ir ūkininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų