REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį spaudos konferencijos metu informavo, kad tikimybė gegužės 11 d. atšaukti karantiną yra minimali.  

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį spaudos konferencijos metu informavo, kad tikimybė gegužės 11 d. atšaukti karantiną yra minimali.  

REKLAMA

Paklaustas, ar mažėjant susirgusiųjų koronavirusu skaičiui ir išliekant tokiais pačiai statistikai nebūtų realu po dviejų savaičių karantiną atšaukti, ministras sakė abejojantis, kad tai realu.

„Supraskime, kad karantinas reiškia kur kas daugiau nei parduotuvių veikla ar išėjimas kažkur į viešąją erdvę. Tai yra ir tam tikros izoliacijos, saviizoliacijos sąlygos ir tikrinimo, judėjimo ir, nežinau, kas turėtų nutikti, kad gegužės 11 d. karantino visos sąlygos būtų atšauktos.

Manau, kad jos būtų pratęstos. Bet nereikia pamiršti, kad tie suvaržymai yra švelninami, jeigu situacija ir toliau gerės“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Švelnesnės karantino sąlygos

Portalas tv3.lt primena, kad nuo pirmadienio švelnėja karantino priemonės – su tam tikrais ribojimais dirbti leidžiama lauko kavinėms, grožio salonams, kultūros ir laisvalaikio įstaigoms, galima bus sportuoti lauke, tikintiesiems duris atvers bažnyčios.

REKLAMA

Lauko kavinėse prie staliuko sėdėti galės ne daugiau nei du žmonės, prie skirtingų staliukų sėdintys žmonės vienas nuo kito turės būti nutolę ne mažiau kaip per du metrus.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigas taip pat galės lankyti ne didesnės nei dviejų asmenų grupės, didesnės bus įleidžiamos tik tuo atveju, jeigu tai yra vienos šeimos nariai.

Šios įstaigos, taip pat ir kirpyklos bei manikiūro paslaugas teikiantys salonai taip pat privalės laikytis minėto 10 kvadratinių metrų ploto reikalavimo, arba aptarnauti vieną asmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Dar neveiks soliariumai, masažų kabinetai, tatuiruočių salonai, nebus teikiamos depiliavimo paslaugos.

Anksčiau buvo skelbta, kad trečiasis karantino švelninimo etapas jau reikštų visišką karantino atšaukimą, tačiau vis dar nebūtų leidžiama rengti masinių renginių.

„Trečiasis etapas jau yra siejamas su karantino atšaukimu. Iš esmės tai yra platesnės socialinės aprėpties paslaugos. Tai yra tiek sveikatos paslaugos, tiek viešojo maitinimo įstaigos, prekybos ir pramogų centrai, ribojant įėjimą ir klientų srautą, lopšeliai, darželiai, neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų