REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų balsais nutarta, kad parlamentarai, saugodamiesi koronaviruso plitimo, posėdžiaus vieną dieną per savaitę – antradienį.

Valdančiųjų balsais nutarta, kad parlamentarai, saugodamiesi koronaviruso plitimo, posėdžiaus vieną dieną per savaitę – antradienį.

REKLAMA

Opozicija siekė, kad parlamentas grįžtų į normalų darbo rimtą, kai plenariniai posėdžiai vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais. 

Tokį darbo grafiką buvo patvirtinusi ir Seimo valdyba.

Tačiau valdančiųjų balsais antradienį seniūnų sueigos nariai nutarė, kad plenarinių posėdžių ketvirtadienį nevyks – į antradienio darbotvarkę įtraukti ir dalis ketvirtadienio posėdžio klausimų.

Vėliau per plenarinį posėdį 65 politikų balsais šis sprendimas patvirtintas.

„Kokioj daugiau vietoj susirenka tokioje salėje 120 –140 žmonių, tokiame plote? Jeigu nors vienas iš mūsų susirgs, turėsime dviejų savaičių priverstinį karantiną“, – per seniūnų sueigą sakė „valstiečių“ seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Jis ir pasiūlė, kad parlamentui reikėtų posėdžiauti vieną dieną per savaitę.

„Šnekant apie mūsų saugumą, mūsų šeimų saugumą, kanceliarijos saugumą šitas siūlymas yra turėti nors savaitės tarpą tarp posėdžių, kad jeigu atsitiktų kas nors, kad mes turėtume laiką, per kurį galėtų matytis kokie nors simptomai“, – savo siūlymą argumentavo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis piktinosi, kad valdantieji atsisakė posėdžiauti ketvirtadienį, nes būtent tomis dienomis vyksta Vyriausybės valandos, kai opozicijos atstovai turi galimybę paklausti Ministrų kabineto narių.

REKLAMA

Be to, šios savaitės ketvirtadienį buvo suplanuota opozicinio Liberalų sąjūdžio darbotvarkė.

„Opozicinė darbotvarkė ir Vyriausybės valanda yra ta vieta, kai parlamentas užduoda klausimus. Nebūtinai patogius, nebūtinai malonius. Apie keliuką, apie dar ką nors. Norint išvengti tų klausimų ir nedaromas ketvirtadienio posėdis“, – teigė G. Landsbergis.

„Įspūdis dabar toks, kad visi – Ramūnas (Karbauskis), Agnė (Širinskienė) – taip stipriai susirūpinę sveikata būtent dėl ketvirtadienio posėdžio, atrodo, kad jūs nenorite ketvirtadienio posėdžio, kuriame būtų keliami klausimai“, – tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius pranešė, kad opozicija yra surinkusi būtinus parlamentarų parašus dėl neeilinio posėdžio surengimo.

„Opozicija turi surinkusi parašus ir ketvirtadienį posėdis tikrai bus“, – sakė jis.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis „darbietis“ Andrius Mazuronis teigė, kad Seimui neposėdžiaujant normaliu ritmu „išmuštas parlamentinės kontrolės įrankis iš opozicijos rankų“.

„Kodėl policininkai dirba, kodėl kasininkai dirba?“ – retoriškai klausė jis.

Dėl saugumo truputį pakeistas plenarinių posėdžių darbo organizavimas – iš pradžių projektai apsvarstomi, dalyvaujant kuo mažiau parlamentarų, o balsavimai, kaip reikia didesnio Seimo narių dalyvavimo, vyksta iš anksto sutartu vienu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai taip pat aprūpinti apsaugos priemonėmis – veido kaukėmis, pirštinėmis, parūpinta dezinfekcinio skysčio. Posėdžių salėje įrengta speciali vėdinimo ir dezinfekavimo sistema.

Be to, parlamento darbas, kiek tai įmanoma, organizuojamas nuotoliniu būdu, apriboti vienos dienos leidimų išdavimai į Seimo rūmus.

Karantino laikotarpiu į Seimo rūmus įeinama tik per III rūmų apsaugos postą. Seimo posėdžių dienomis taip pat veikia II rūmų apsaugos postas.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė BNS informavo, kad įeinantiesiems į rūmus matuojama temperatūra, prie įėjimų ir apsaugos postų patiesti dezinfekuojantys kilimėliai. Seimo III rūmuose nuo šios savaitės veikia termovizorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų