REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietė nusivylė, kai ketvirtadienį nuėjusi į „Iki“ parduotuvę Žirmūnų gatvėje kai kuriuos darbuotojus išvydo dirbančius be jokių apsaugos priemonių. Pirkėja tikino, kad tokią situaciją pastarosiomis dienomis ji čia mato ne pirmą kartą.

Vilnietė nusivylė, kai ketvirtadienį nuėjusi į „Iki“ parduotuvę Žirmūnų gatvėje kai kuriuos darbuotojus išvydo dirbančius be jokių apsaugos priemonių. Pirkėja tikino, kad tokią situaciją pastarosiomis dienomis ji čia mato ne pirmą kartą.

REKLAMA

„Štai kaip jie saugo save ir aplinkinius“, – komentavo vilnietė.

Portalui tv3.lt pirkėja atsiuntė trumpą video, kuriame matyti kaip mėsininkas besišnekučiuodamas ir be jokių apsaugos priemonių sukinėjasi tarp kitų kolegų ir pirkėjų. Tuo pat metu galime matyti, kai pirkėjai priėjus prie kasos, pasitinka kasininkė taip pat neprisidengusi veido kauke ir be apsauginių pirštinių.

Nuo penktadienio Lietuvoje įsigaliojo prievolė visiems gyventojams be šimties viešose vietose dengti veidą apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis, respiratoriais ar kitkuo, pavyzdžiui, šaliku ar skarele.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklai žadėjo, kad visi dirbs su kaukėmis

Kovo 23 dieną Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga išleido sprendimą dėl COVID-19 ligos valdymo prekybos vietose, parduotuvėse. Tuomet visi prekybos tinklai žadėjo, kad jų darbuotojai bus aprūpinti apsaugos priemonėmis ir dirbs su kaukėmis – taip apsaugodami save, kolegas ir pirkėjus.

REKLAMA

Po to, kovo pabaigoje prekybos tinklas „Iki“, stiprindamas prevenciją parduotuvėse ir siekdamas užtikrinti darbuotojų ir pirkėjų saugumą, paskelbė, kad visiems parduotuvių darbuotojams išdalino veido skydelius. Pranešė, kad darbuotojai papildomai buvo aprūpinti ir medvilninėmis veido kaukėmis.

Parduotuvėse siekiant užtikrinti saugų atstumą ir maksimaliai apriboti fizinį kontaktą tarp pardavėjų ir pirkėjų, kasose sumontuotos organinio stiklo pertvaros, ant grindų suklijuoti lipdukai, žymintys rekomenduojamą saugų atstumą tarp laukiančiųjų eilėse. Parduotuvėse nuolat dezinfekuojami paviršiai, kiekvienoje kasoje atsirado dezinfekcinio skysčio dozatoriai kasininkams, skyriuose naudojamas muilas su dezinfekantais. Laikantis naujųjų rekomendacijų, vežimėliai ir pirkinių krepšeliai dezinfekuojami kaskart juos panaudojus.

REKLAMA
REKLAMA

Visose parduotuvėse pirkėjams yra įrengti dozatoriai su dezinfekciniu skysčiu, taip pat raginame juos apsiperkant mūvėti vienkartines pirštines. Siekiant apsaugoti didžiausią riziką turinčius vyresnio amžiaus žmones, jie skatinami apsipirkti ryte – nuo 8.00 iki 10.00 val. Tuo metu jiems yra teikiama pirmenybė.

„Iki“ prekybos tinklas: perspėsime, kad taip nebūtų

„Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė tv3.lt teigė, kad visi jų darbuotojai privalo dėvėti apsaugines kaukes ir pirštines. Jiems nuolat apie tai primena.

„Visos priemonės yra išdalintos visiems kolegoms ir jiems nuolat primename, kad jie privalo dėvėti. Nuo penktadienio, dabar apskritai visi žmonės privalo turėti kaukes. Iki tol buvo daugiau rekomendacinio pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad bet kurioje parduotuvėje galima rasti žmonių, kurie nenaudoja kaukių ir turi savo priežasčių. Bet mes nuolat jų prašome, tai daryti ir nuolat primename visomis priemonėmis – tiek elektroniniu paštu, tiek plakatais, garsiniais įrašais, ar tiesioginėmis transliacijomis, kurias daro mūsų direktorė.

Kai sužinome, kad kažkur yra kitaip, tai dar kalbame papildomai su tos parduotuvės vadovais, kad taip nebūtų. Tikrai dedame daug pastangų, kad taip nebūtų. Perduosime kolegoms informaciją dėl šios parduotuvės, kad atkreiptų dėmesį, nors nuolat kartojame, kad reikia tai daryti“, – sakė I. Baltrušaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų