REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio pavakarę tauragiškių šeimą ištiko nelaimė. Vyras su pjūklu nusipjovė tris pirštus. Kaip portalui tv3.lt pasakojo tauragiškė, jos patėvis norėjo supjaustyti pagalius, kad mama galėtų paremti gėles, tačiau įvyko nelaimė ir jis su pjūklu nusipjovė pirštus. Artimieji piktinosi, kad vyrui buvo sunku sulaukti skubios medikų pagalbos ir šeimos narys ilgai kankinosi.

Ketvirtadienio pavakarę tauragiškių šeimą ištiko nelaimė. Vyras su pjūklu nusipjovė tris pirštus. Kaip portalui tv3.lt pasakojo tauragiškė, jos patėvis norėjo supjaustyti pagalius, kad mama galėtų paremti gėles, tačiau įvyko nelaimė ir jis su pjūklu nusipjovė pirštus. Artimieji piktinosi, kad vyrui buvo sunku sulaukti skubios medikų pagalbos ir šeimos narys ilgai kankinosi.

REKLAMA

„Vargšas, kol atbėgo iki kambario, visą kiemą pritaškė kraujo. Man ir mamai stresas, bandydama šaltu protu vadovautis, mama bėgo ledo ir ieškojo, su kuo užrišti, kad pristabdytų kraujo bėgimą.

Aš skambinau greitajai pagalbai, bet numerio per stresą staigiai nežinojome. Teko greitajai pagalbai net kelis kartus kartoti mūsų adresą ir kas nutiko, kol sutarėme, kad atvažiuos“, – stresinę situaciją prisiminė mergina.

Kaimynai išvežė į ligoninę

Tauragiškė teigė, kad kaimynai išgirdo pagalbos šauksmą ir atskubėjo padėti, išgabeno patėvį į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

„Patėvis sakė, kad bloga, kad tuoj nualps. Tada kaimynas jau stovėjo prie mamos ir pats sėdo už vairo ir išvežė juos į Tauragės greitąją pagalbą.

REKLAMA

Atvažiavus į greitąją, kaimynas budinčioms seselėms pasakė, kad žmogus pirštus nusipjovė. Jos pradėjo teirautis, ar turi temperatūros. Žmogui skauda, kraujai taškosi, o mes per tą laiką turėjome jam temperatūrą pamatuoti, kad jį priimtų.

Korona visame pasaulyje, jos irgi turi saugotis, gal tas žmogus serga korona, bet kai nutinka skaudūs dalykai ir aiškiai tari žodžius, kad nusipjovė pirštus, Dieve, ar tikrai tokių nesąmonių reikia klausti ir gaišinti?“, – piktinosi mergina.

Tauragiškį vėliau priėmė Tauragės ligoninės skubios pagalbos ir priėmimo skyrius. Artimieji ir kaimynai ėjo ieškoti nupjautų pirštų. Vieną surastą piršto dalį nuvežė į ligoninę, bet pasakė, kad jo nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak artimųjų, praėjus apie 20 minučių į namus atvyko greitoji medicinos pagalba, nors, pasak artimųjų, būtų galima atvykti per kelias minutes. Greitosios pagalbos jau nebeprireikė.

„Kaimynė jau vežė patėvio daiktus ir kieme sutiko greitąją pagalbą, pasakė, kad jis jau išvežtas“, – prisiminė pašnekovė.

Pateko į Kauno klinikas

Pasak jos, valandą laiko Tauragės ligoninėje svarstė, vežti į Kauną ar ne. Vėliau išvežė į Kauno klinikas su greitąja pagalba.

„Mes negalėjome vežti ir būti kartu, nes koronavirusas. Be to, mama, nerasdama greitai kaip užšaldyti, uždėjo šaldytų daržovių. Tai tos daržovės atkeliavo ir iki Kauno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai trūksta ir ledo greitojoje, ar kaip čia suprasti? Kadangi patėvis šmaikštus, tai Kaune sakė seselėms: „atvežiau lauktuvių iš Tauragės, sriubą išsivirti“, – teigė mergina.

Pusę paros laukė operacijos

Ji pasakojo, kad jos patėvis iki penktadienio 9 val., pusę paros, sėdėjo Kauno klinikose ir ilgą laiką laukė koridoriuje. Vėliau buvo perkeltas į palatą ir laukė operacijos.

„Vargšas, jis tiek laiko laukė ir sėdėjo koridoriuje. Rentgeną per valandą padarė. Operacijos Kauno klinikose laukė pusę paros. Jau bloga darosi skaityti, jis vis rašė, kad vis laukia.

Tiek valandų žmogus kankinosi tokioje būsenoje, su sumaitotais pirštais. Jam suleido vaistų, bet skausmas nedingo.

REKLAMA

Aš jokiu būdu nepeikiu seselių, daktarų, aš šneku tik apie tuos, su kuriais šiandieną per šią skaudžią nelaimę susidūrėme. Visi norime būti su visomis galūnėmis“, – tv3.lt teigė mergina.

Tauragės ligoninės direktorius: turėjome įsitikinti, ar neturi koronaviruso

Situaciją tv3.lt pakomentavo Tauragės ligoninės direktorius Liutauras Indriuška. Pasak jo, kai tokia situacija Lietuvoje, tai kiekvienas pacientas dabar prieš patenkant į ligoninę pirmiausia yra patikrinimas dėl koronaviruso.

„Jei pacientas į ligoninę atvyksta su trauma, mes taip pat turime įsitikinti – ar jis neturi koronaviruso. Kiekvienas pacientas patekęs į ligoninės priėmimo skyrių, tai jis traktuojamas kaip galintis turėti šį virusą.

REKLAMA

Gydytojai atlieka visus veiksmus, kurie yra būtini pagal algoritmą, kad įsitikintų, ar pacientas nėra viruso nešiotojas, ar nėra užsikrėtęs koronavirusu. Jei nepatikrintume ir įsileistume pacientą į ligoninę, tai kyla rizika, kad jis gali užkrėsti visus kitus pacientus ir medikus bei darbuotojus.

Priėmimo skyriuose taip pat atskyrėme pacientų srautus, kad apsaugotume kitus pacientus ir darbuotojus. Jei asmuo turi temperatūros ir yra su simptomais – tai eina per vieną priėmimą, kurį sukūrėme papildomai. Tuomet eina į galimai infekuotų asmenų patalpas ir operacines. Jei žmogus nėra užsikrėtęs – tai jis eina per senąjį įėjimą ir keliauja pagalbos į kitą operacinę, taip vadinamą „švariąją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų ligoninė šiuo metu apribojo dalį paslaugų teikimo, nebėra planinių operacijų, apmažėjo pacientų srautai, konsultacijų nebegalime vykdyti ir teikti reabilitacijos. Guli pacientai tik stacionare ir atvyksta tie pacientai, kuriems būtina skubi pagalba.

Kartais sunku, nes žmonės piktinasi, kad tenka palaukti ir pirmiausia juos bando identifikuoti, ar nėra užsikrėtę koronavirusu. Jie pirmiausia tikisi, kad teiks kitą paslaugą. Darbuotojams tenka dėvėti apsaugos priemones prieinant prie kiekvieno paciento – apsirengti, nusirengti. Dabar tokia nūdiena“, – komentavo Tauragės ligoninės direktorius L. Indriuška.

Kauno klinikų komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė nuo ryto tv3.lt žadėjo išsiaiškinti situaciją ir apie ją informuoti vėliau. Tačiau vakare telefonu pranešė, kad pabendravo su pacientu ir atsakymo nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų