REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausi šalies vadovai turėtų būti nuolat prevenciškai tiriami, ar neužsikrėtė koronavirusu.

Aukščiausi šalies vadovai turėtų būti nuolat prevenciškai tiriami, ar neužsikrėtė koronavirusu.

REKLAMA

„Jie bus tiriami esant poreikiui, pasireiškus simptomams. Tai reiškia, kad šiandien pasirašyto sprendimo vykdymas dėl prevencinių tyrimų aukščiausiems šalies vadovams nėra privalomas, o rekomenduojamas“, – BNS trečiadienio vakarą teigė ministro atstovė Lina Bušinskaitė.

„Tokia praktika taikoma ir kai kuriose užsienio šalyse“, – sakė ji.

Ministro atstovės teigimu, rekomendacija atsirado po to, kai sumažėjus tyrimų srautui iš keltų, lėktuvų, mobilių patikros punktų, nuspręsta išplėsti besimptominių grupių prevencinius tyrimus dėl koronaviruso.

„Pavyzdžiui, numatyta galimybė tirti darbuotojus, kurie dirba gydymo įstaigose, kur yra užsikrėtusių darbuotojų. Taip pat slaugos įstaigų darbuotojus, nors jie gali ir neturėti simptomų. Jų patikra svarbi, nes jie dirba su didžiausioje rizikos grupėje esančiais vyresniais žmonės, kuriuos reikia maksimaliai apsaugoti“, – teigė L. Bušinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie sveikatos apsaugos ministro, valstybės ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo Aurelijaus Verygos rekomendaciją valstybės vadovams tikrintis dėl koronaviruso trečiadienį pranešė LRT laida „Panorama“.

REKLAMA

Anot jos, prezidentui, Seimo pirmininkui, jo pavaduotojams, premjerui, ministrams rekomenduojama tirtis dėl COVID-19 kas savaitę.

Ministro teigimu, šie prevenciniai tyrimai reikalingi, kad būtų užtikrintas nepertraukiamas darbas šalyje esant ekstremaliai situacijai.

Kaip BNS informavo šalies vadovo Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis, šiuo metu prezidentas tirtis dėl koronaviruso neketina.

„Prezidentas yra puikios sveikatos būklės, neturėjo kontaktų su asmenimis, kuriems būtų nustatytas koronavirusas, todėl šiuo metu testuotis neplanuoja“, – sakė šalies vadovo atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks testas saugant prezidento, jo artimųjų bei jo komandos sveikatą būtų atliktas pasireiškus viruso požymiams arba nustačius susirgimą prezidento aplinkoje. Prezidentūroje ir asmeninėje prezidento aplinkoje laikomasi itin griežtų saugumo ir susirgimų prevencijos reikalavimų“, – teigė A. Bubnelis.

Dėl koronaviruso plitimo Vyriausybė kovo 16 dieną paskelbė visuotinį karantiną, dar anksčiau – ekstremalią situaciją.

Trečiadienį nuspręsta karantiną pratęsti iki balandžio 27 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų