REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Laisvalaikis kieme (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Trečiadienį orai buvo saulėti, tačiau jau ėmė rastis ir plonų, aukštų plunksninių debesų. Artimiausią naktį jų bus vis daugiau, debesys tankės ir bus vis žemesni.

60

Trečiadienį orai buvo saulėti, tačiau jau ėmė rastis ir plonų, aukštų plunksninių debesų. Artimiausią naktį jų bus vis daugiau, debesys tankės ir bus vis žemesni.

REKLAMA

Ryto valandomis kur nors apie Skuodą gali ir palynoti, bet kitur – dar ne. Vėjas naktį labai silpnas, dažnai ir visai jokio.

Ketvirtadienį vyraus jau debesuotas dangus, pragiedrėjimų tikimybė nedidelė. Daug kur palynos, bet apčiuopiamai – tiktai šiaurinėje šalies dalyje. Kitur – tik vos vos. Dieną numatomi nemalonūs šiaurės vakarų vėjo gūsiai. Orai vės.

„Kitaip tariant, rytoj vyks orų permaina. Debesuotumas pamažu didės – naktį dar vyraus aukšti nestori debesys, bet dieną jau vyraus debesuotas dangus. Ryto valandomis pradės lynoti šiaurės vakaruose, dieną palis daug kur, bet dažniausiai  šalies šiaurėje. Dieną bus nemaloniai vėjuota. Naktį vyraus 4–6 šilumos, dieną bus nuo 10–12 laipsnių šiaurės vakaruose iki 17–18 pietuose“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Penktadienio naktį kai kur trumpai ir negausiai palis, dieną lietaus tikimybė menka. Pūs neramus ir nemalonus šiaurės vakarų vėjas. Naktį atvės iki 1–3 šilumos, Žemaitijoje kai kur iki 1 šalčio, dieną šils iki 8–10 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį orai bus ramūs, sausi, dieną saulėti, bet nešilti – naktį atvės iki 2–3 laipsnių šalčio, dieną šils iki tų pačių 8–10 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Sekmadienį orai permainingi, bus lietaus, tačiau bus kiek šilčiau nei šeštadienį.

Suplonėjo ozono sluoksnis

Ozono sluoksnis virš Lietuvos suplonėjo, tačiau tai dar nėra laikoma ozono skyle, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

„NASA duomenimis, neįprastai sumažėjus bendrajam ozono kiekiui virš Arkties, pokyčiai buvo užfiksuoti ir Lietuvoje. (...) Pažymime, jog toks kiekis, koks yra virš Lietuvos, dar nėra laikomas ozono skyle“, – teigiama trečiadienį tarnybos išplatintame pranešime.

Hidrometeorologijos tarnybos Kauno meteorologijos stoties duomenimis, pirmadienį bendrasis ozono kiekis siekė 308 Dobsono vienetus, o antradienį – 318 Dobsono vienetų. Šių dienų rodikliai yra penktadaliu mažesni nei standartinės tų parų klimato normos.

REKLAMA
REKLAMA

„Anot NASA, taip atsitiko dėl stiprių vakarų krypties vėjų veiklos, kai šaltas oras užsilaikė vadinamajame Šiaurės ašigalio „poliariniame sūkuryje“, tačiau tokia būsena virš Arkties nekenkia žmonių sveikatai ir greičiausiai situacija pagerės po kelių savaičių“, – teigiama pranešime.

Hidrometeorologijos tarnyba taip pat atkreipia dėmesį, jog jeigu atmosferos sritis su suplonėjusiu ozono sluoksniu pasislinks arčiau vidutinių platumų, galimas ultravioletinės Saulės spinduliuotės padidėjimas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų