REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Santaros klinikų antradienio pavakarę pabėgusiai moteriai nustatytas koronavirusas. Viešinama, kokiu viešuoju transporto moteris važiavo.

Iš Santaros klinikų antradienio pavakarę pabėgusiai moteriai nustatytas koronavirusas. Viešinama, kokiu viešuoju transporto moteris važiavo.

REKLAMA

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, jog saviizoliuotis turėtų visi antradienio popietę vykę 1G maršruto autobusais ir 6 maršruto troleibusais.

Turimais duomenimis, moteris tarpe tarp 15.30 – 16.30 val. iš Santaros klinikų vyko iki Žaliojo tilto 1G maršruto autobusu, o nuo Žaliojo tilto stotelės kryptimi link Panerių – 6 maršruto troleibusu. 

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, moterį radę pareigūnai su ja kontakto neturėjo, iškvietė medikus, kurie pacientę grąžino į Santaros klinikas.

Policija tuo pačiu pradėjo tyrimą dėl to, kad buvo sukeltas pavojus kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga.

REKLAMA
REKLAMA

Už pabėgimą iš gydymo įstaigos, pagal Baudžiamąjį Kodeksą, moteriai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Vilniaus apskrities policijos atstovės teigimu, netrukus prokurorai turėtų spręsti dėl kardomosios priemonės.

REKLAMA

Bet kuriuo metu, paaiškėjus, kad moteris užkrėtė koronavirusu kitus asmenis, tyrimas gali būti perkvalifikuotas – tokiu atveju moteriai grėstų bauda, areštas arba laisvės atėmimas ir trejų metų.

Tyrimas teigiamas

„Jos tyrimas yra teigiamas. Šiuo metu ji yra infekcinių ligų centre“, – sakė Santaros klinikų atstovė spaudai Jolanta Normantienė

Ji taip pat teigė, kad moters sveikatos būklė gera, simptomai lengvi, todėl ji galėtų gydytis namuose – artimiausiu metu ketinama priimti sprendimą dėl pacientės gydymo.

Policijos duomenimis, 1979 metais gimusi moteris iš infekcinių ligų centro pro palatos langą pabėgo antradienį, apie 16 valandą. Nepraėjus nė valandai policija moterį surado savo bute. 

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjus, kad ši moteris namo vyko autobusu, keleiviams rekomenduojama saviizoliuotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų