REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 ligoninėse gydomi 794 žmonės, pranešė prezidentas Aleksandras Lukašenka. 

Baltarusijoje dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 ligoninėse gydomi 794 žmonės, pranešė prezidentas Aleksandras Lukašenka. 

REKLAMA

„Šiandien turime 794 hospitalizuotus žmones, 31 iš jų prijungti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai. Nėra absoliučiai jokios katastrofos“, – sakė A. Lukašenka per pasitarimą Minske.  

„Taip, matome augimą. Ačiū Dievui, ne itin staigų. Ir tai būtina išlaikyti“, – sakė jis.  

„Mes sirgsime. Tik pageidautina, kad [plitimo kreivė] nešautų labai staigiai į viršų, kad ji būtų kiek įmanoma plokštesnė. Kol kas sveikatos apsaugos sistema su tuo susitvarko“, – kalbėjo A. Lukašenka pasitarime, kuriame pristatyta ataskaita apie šalies sveikatos apsaugos sistemos pasirengimą kovoti su koronavirusu.    

Pasak prezidento, padėtis dėl koronaviruso padėjo supurtyti sveikatos apsaugos sistemą ir aptikti jose tam tikrų problemų. 

REKLAMA
REKLAMA

„Matau siauras vietas mūsų sveikatos apsaugos sistemoje, bet paklausiu jūsų, kai baigsis ši psichozė ir atsitrauks šios ligos“, – sakė A. Lukašenka.  

REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad į infekcines ligonines patenka ir koronavirusu užsikrėtę kitų specializacijų medikai.    

„Gydytojai, tiesiogiai dirbantys su pacientais, hospitalizuotais dėl koronaviruso infekcijos, yra pakankamai apsaugoti. O štai dirbantieji onkologiniuose skyriuose, su širdies ir kraujagyslių ligų pacientais... Ten gi guldomi ir žmonės su virusu. Ir iš ten turime į infekcines ligonines patenkančių gydytojų, nors jų nėra daug“, – sakė A. Lukašenka.   

„Ačiū Dievui, [užsikrėtę medikai] nemiršta, gelbėjame juos. Netoleruotina, kai specialistai ir gydytojai išeina iš rikiuotės“, – pabrėžė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka pavedė sveikatos apsaugos ministrui Vladimirui Karanikui imtis priemonių medikams nuo koronaviruso apsaugoti.  

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per parą buvo nustatyta 160 naujų COVID-19 atvejų, o bendras hospitalizuotų asmenų skaičius padidėjo iki 794.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų