REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia, kad išvada dėl pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje paruošta, tačiau uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas jos nėra gavęs, todėl neskuba imtis veiksmų.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia, kad išvada dėl pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje paruošta, tačiau uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas jos nėra gavęs, todėl neskuba imtis veiksmų.

REKLAMA

„Išvada jau paruošta, tačiau ji nebus viešinama, nes sprendžiama, kokių veiksmų SAM imsis gautos informacijos pagrindu. Kai bus priimti konkretūs sprendimai, apie juos visuomenė bus nedelsiant informuojama“, – BNS antradienį teigė ministerijos atstovė Justina Petravičienė.

Klaipėdos miesto savivaldybę imtis pokyčių po ministerijos atlikto tyrimo paragino tiek sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tiek prezidentas Gitanas Nausėda. 

Uostamiesčio meras V. Grubliauskas antradienį BNS teigė iki šiol išvados negavęs, todėl negalintis inicijuoti sprendimų taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes iki šiol nematėme tų patikrinimų išvados. Nežinau, pas ką ji ant stalo, ar pas ką stalčiuje. Kai bus išvados, bus įvardinti visi pažeidimai, trūkumai, neatitikimai – kas ten dar buvo kalbama spaudos konferencijose, tada bus galima ir vertinti, kokie gali būti kiti adekvatūs ir racionalūs žingsniai“, – sakė V. Grubliauskas.

REKLAMA

Jis teigė, kad sprendimą dėl pokyčių ligoninėje turėtų priimti savivaldybės taryba, kadangi gydymo įstaiga pavaldi savivaldybei.

Pasak mero, kitas tarybos posėdis – ketvirtadienį, jo metu pasisakys ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

„Taryba vis tiek kviečiasi V. Janušonį ir tikrai visą situaciją aiškinsis pagal tai, kiek šiai dienai yra žinoma informacijos“, – teigė Klaipėdos meras.

„Manau, kad situacija yra išskirtinės svarbos, bet bet kuriuo atveju, formaliai tai bus informacijos pateikimas, nes šiai dienai jokio kitokio dokumento mes dar neturime“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė. 

Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.

Šiuo metu dėl rastų pažeidimų didžioji dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių yra uždaryti, darbas vyksta tik tuose, kuriuose pažeidimų nerasta.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad stabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės veikla, paliekant sveikatos paslaugų teikimą tik Akušerijos ir ginekologijos, Onkologijos bei Infekcinių skyriuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks sprendimas priimtas po medikų pranešimų apie galimus pažeidimus gydymo įstaigoje ir po susitikimo su medikų profesinėmis sąjungomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų