REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko Bronkso zoologijos sode COVID-19 infekcija diagnozuota tigrei, kuri, kaip manoma, užsikrėtė koronavirusu nuo prižiūrėtojo, tuo metu neturėjusio jokių simptomų, sekmadienį pranešė įstaiga.

Niujorko Bronkso zoologijos sode COVID-19 infekcija diagnozuota tigrei, kuri, kaip manoma, užsikrėtė koronavirusu nuo prižiūrėtojo, tuo metu neturėjusio jokių simptomų, sekmadienį pranešė įstaiga.

REKLAMA

Ketverių metų malajinei tigrei Nadijai, taip pat jos seseriai Azul, dviem amūriniams tigrams ir trims afrikiniams liūtams pasireiškė sausas kosulys, tačiau gyvūnai turėtų visiškai pasveikti, nurodoma miesto zoologijos sodus valdančios ne pelno organizacijos „Wildlife Conservation Society“ pareiškime.

„Būdami itin atsargūs, atlikome tyrimus didžiajai katei. Pasirūpinsime, kad visos apie COVID-19 gautos žinios padėtų pasauliui geriau suprasti naująjį koronavirusą“, – rašoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime.

„Nors Bronkso zoologijos sode didžiosioms katėms šiek tiek sumažėjo apetitas, jų bendra savijauta gera; jos prižiūrimos veterinarų ir yra energingos, budrios ir kontaktuojančios su savo prižiūrėtojais“, – tęsiama dokumente.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinoma, kaip ilgai ši liga progresuos didžiosioms katėms, nes skirtingos rūšys gali savaip reaguoti į naujas infekcijas. Tačiau mes ir toliau atidžiai stebėsime jų būklę ir tikėsimės, kad jos visiškai atsigaus.“

REKLAMA

Niujorke, kur COVID-19 aukų skaičius perkopė 4 000, visi keturi zoologijos sodai ir akvariumas yra uždaryti nuo kovo 16 dienos.

Zoologijos sodas pabrėžė, jog „nėra jokių įrodymų, kad gyvūnai atlieka vaidmenį perduodant COVID-19 žmonėms, išskyrus pirminį įvykį [Kinijos] Uhano turguje. Taip pat nėra įrodymų, kad JAV kam nors būtų perduotas COVID-19 nuo gyvūnų, įskaitant naminius šunis ar kates.“

Už ligų kontrolę atsakingi kinų pareigūnai skelbė, kad koronaviruso, kuriuo užsikrėtė daugiau nei milijonas žmonių visame pasaulyje, šaltinis yra Uhano turguje pardavinėti laukiniai gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis JAV Žemės ūkio departamento tinklalapiu, iki žinios apie Nadijos susirgimą šalyje „nebuvo gauta jokių pranešimų apie naminius ar kitus gyvūnus“, kurie būtų užsikrėtė koronavirusu.

„Teberekomenduojama COVID-19 sergantiems žmonėms riboti kontaktus su gyvūnais, kol bus žinoma daugiau informacijos apie virusą“, – rašoma departamento svetainėje.

Kovo pabaigoje Belgijoje buvo patvirtintas koronavirusas naminei katei po panašių atvejų Honkonge, kur COVID-19 susirgo du šunys.

Manoma, kad visi šie gyvūnai užsikrėtė virusu nuo žmonių, su kuriais gyveno.

Bronkso zoologijos sodas nurodė, kad mieste prevencijos priemonių imtasi tiek prižiūrėtojų, tiek visų didžiųjų kačių atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų