REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijoje per parą nuo koronaviruso mirė 500 žmonių

Portugalijoje užsikrėtė jau virš 10 tūkst.

Šveicarijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius šeštadienį perkopė 20 tūkstančių, o mirusiųjų nuo šios infekcijos skaičius viršijo 500. 

Šveicarijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius šeštadienį perkopė 20 tūkstančių, o mirusiųjų nuo šios infekcijos skaičius viršijo 500. 

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad iki šeštadienio ryto patvirtintas 20 201 COVID-19 infekcijos atvejis – beveik tūkstančiu daugiau nei prieš parą. 

Šveicarija, kurioje gyvena apie 8,5 mln. žmonių, pagal gyventojų skaičių yra tarp labiausiai koronaviruso paveiktų šalių. Joje 100 tūkst. gyventojų šiuo metu tenka 236 užregistruoti užsikrėtimo COVID-19 atvejai. 

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą Šveicarijoje nuo koronaviruso mirė dar 76 žmonių, iš visų aukų skaičius pasiekė 540. 

„Piko dar nepasiekėme“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Danielis Kochas. 

Remiantis naujienų agentūros AFP iš oficialių šaltinių  šeštadienį surinktais duomenimis, iš viso 188 pasaulio šalyse užregistruota daugiau nei 1,1 mln. koronaviruso atvejų, mirė beveik 60 tūkst. žmonių. 

REKLAMA
REKLAMA

Didelis sergamumas Šveicarijoje galbūt gali būti aiškinamas tuo, kad ji yra tarp daugiausiai testų dėl COVID-19 vienam šalies gyventojų atliekančių šalių. 

REKLAMA

Nuo vasario 24-osios, kai šioje Alpių valstybėje patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis, joje ištirta per 150 tūkst. ėminių, iš jų apie 15 proc. rezultatai teigiami.   

Sostinėje Berne ir keliose kitose vietose veikia mobilūs COVID-19 patikros punktai. 

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą šalyje atlikti beveik 7 tūkst. testų ir nustatyti 975 teigiami koronaviruso atvejai. 

Daugiausiai užsikrėtusiųjų yra pietiniame Tičino kantone, besiribojančiame su nuo viruso itin nukentėjusia Italija. Antroje vietoje – Ženeva. 

REKLAMA
REKLAMA

Šveicarijoje, kaip ir kitose šalyse, nuo viruso, regis, labiau kenčia vyrai. Ministerijos duomenimis, nors užsikrėtusių moterų yra šiek tiek daugiau, 64 proc. mirusiųjų – vyrai. 

Šveicarija skyrė apie 60 mlrd. JAV dolerių (apie 55,6 mlrd. eurų) priemonėms, kuriomis siekiama sušvelninti pandemijos pasekmes ekonomikai ir sustabdyti viruso plitimą.

Ekonomikos reikalų ministerija šeštadienį pranešė, kad nuo krizės pradžios maždaug 1,3 mln. žmonių, arba ketvirtadalis visų dirbančiųjų, kreipėsi dėl laikinų nedarbo išmokų.

Portugalijoje užfiksuota daugiau nei 10 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų

 

Portugalijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiui viršijus 10 tūkst., Sveikatos apsaugos ministerija kovą su COVID-19 pandemija palygino su ilgo nuotolio lenktynėmis, pranešė transliuotojas RTP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ši kova – tai ne šimto metrų sprintas, tai – ilgas maratonas. Turime paskirstyti pastangas <...> Tai laikas, kai reikia išlaikyti pusiausvyrą tarp baimės ir drąsos, drąsos likti namuose, drąsos ir toliau padėti kitiems bei prašyti pagalbos, kai mums jos reikia“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministrė Marta Temido (Marta Temidu).

Ministrė pridūrė, jog „kol kas tunelio gale šviesos nematyti“.

Šeštadienio duomenimis, šalyje buvo užfiksuoti 10 524 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 266 žmonės.

Šią savaitę Portugalijos vyriausybė pratęsė nepaprastosios padėties režimą dar dviem savaitėms.

Kiek anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog tikisi koronaviruso protrūkio mažėjimo iki gegužės pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų