REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija šeštadienį surengs nacionalinio gedulo renginį žmonėms, mirusiems per kovą su naujuoju koronavirusu, pagerbti.

Kinija šeštadienį surengs nacionalinio gedulo renginį žmonėms, mirusiems per kovą su naujuoju koronavirusu, pagerbti.

REKLAMA

Nuo 10 val. visi gyventojai visoje šalyje dalyvaus trijose tylos minutėse. Per jas signalizuos automobiliai, traukiniai ir laivai, aidės oro pavojaus sirenos, sakoma Valstybės tarybos penktadienio pareiškime. 

Nacionalinės vėliavos visoje šalyje, taip pat ambasadose ir konsulatuose užsienyje, bus nuleistos iki pusės stiebo.

Gedėdama prarastų gyvybių, įskaitant 14 kovos su koronavirusine infekcija COVID-19 fronto linijos darbuotojų, Kinija taip pat sustabdys visą viešą pramoginę veiklą.

Ketvirtadienį Kinija 14 asmenų paskelbė epidemijos „kankiniais“ ir pavadino juos pavyzdiniais medikais bei epidemijos prevencijos darbuotojais, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp šių žmonių yra gydytojas Li Wenliangas, kurį policija drausmino jam socialinėje žiniasklaidoje paskelbus perspėjimų dėl jo mieste plintančio į SARS panašaus viruso.

REKLAMA

Vasario mėnesį Li Wenliangui mirus nuo COVID-19, jo buvo gedima visoje šalyje. Žmonės taip pat pyko dėl to, kaip vyriausybė tvarkėsi su šia krize, be to, reikalavo žodžio laisvės.

Apie pirmuosius užsikrėtimo atvejus buvo pranešta gruodžio pabaigoje iš centrinės Hubėjaus provincijos. Virusas greitai plito ir vien Kinijoje nusinešė daugiau kaip 3,2 tūkst. gyvybių.

Nors naujų užsikrėtimo atvejų skaičius pastarosiomis dienomis mažėjo, o dauguma naujų atvejų dabar yra įvežtiniai, šalyje baiminamasi antros protrūkio bangos.

Stabdydama viruso plitimą Kinija įvedė griežtą gyventojų kontrolę.

Nuo sausio pabaigos maždaug 56 mln. žmonių Hubėjaus provincijoje du mėnesius gyveno karantino sąlygomis. Valdžia ragino žmones visoje šalyje neiti iš namų ir suvaidinti savo vaidmenį „žmonių kare“, kaip kovą su koronavirusu pavadino prezidentas Xi Jinpingas.

REKLAMA
REKLAMA

Propagandiniai transparantai visoje Kinijoje, kuriais paprastai būdavo liaupsinamos Xi Jinpingo mintys apie socialistinę ekonomiką, karantino metu ragino gyventojus nešioti kaukes, plauti rankas ir vengti skleisti virusą.

COVID-19 išplito į daugybę kitų šalių, o mirties atvejų visame pasaulyje skaičius jau viršijo 50 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų