REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
„Kino pavasario“ apdovanojimų akimirkos (R. Daskevičiaus, A. Solomino, T. Stuko ir G. Gražio nuotr.) (tv3.lt fotomontažas)

Vakar įvyko festivalio „Kino pavasaris“ apdovanojimai, kurių metu paskelbti šių metų festivalio geriausieji. Žiūrovai, tarp kurių ir žinomi kultūros bei pramogų pasaulio atstovai, festivalio apdovanojimus kiekvienas šventė savo namuose, rašoma pranešime spaudai.

24

Vakar įvyko festivalio „Kino pavasaris“ apdovanojimai, kurių metu paskelbti šių metų festivalio geriausieji. Žiūrovai, tarp kurių ir žinomi kultūros bei pramogų pasaulio atstovai, festivalio apdovanojimus kiekvienas šventė savo namuose, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Festivalio fotografams gimė originali idėja, kaip įamžinti žiūrovus raudonojo kilimo fotosesijoje nuotoliniu būdu.

Vieno metro raudonasis kilimas

Netradiciniu apdovanojimų ceremonijos raudonuoju kilimu žengė teatro ir operos režisierė Dalia Ibelhauptaitė su vyru aktoriumi ir režisieriumi Dexteriu Fletcheriu, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, žurnalistas Richardas Jonaitis, Havajuose gyvenanti rašytoja Vaiva Rykštaitė, prodiuserė ir aktorė Gabija Siurbytė su režisieriumi Ernestu Jankausku, aktorės Toma Vaškevičiūtė, Aistė Diržiūtė ir Gailė Butvilaitė, režisierius Romas Zabarauskas, komunikacijos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė, žurnalistė Laisvė Radzevičienė ir kiti svečiai.

Visų jų atsiųstas apdovanojimų vakaro nuotraukas „Kino pavasario“ fotografai Robertas Daskevičius, Audrius Solominas, Tautvydas Stukas ir Gediminas Gražys įamžino improvizuotoje mini studijoje su raudonuoju kilimu, sienele ir išmaniaisiais įrenginiais. Juose patalpinus gautas nuotraukas ir būdavo fotografuojama minėtoje studijoje. 

REKLAMA
REKLAMA

„Nenorėjome kopijuoti jau įgyvendintų idėjų, o sugalvoti kažką naujo. Ir ši mintis atėjo natūraliai, juk dabar visi bendraujame virtualiai, kiti mus mato ekranuose ir mūsų pačių padarytose nuotraukose. Kūrybiškai pažiūrėjome į dabartinę pasaulio situaciją ir taip atsirado ši raudonojo kilimo mini studija“, – idėja komentavo fotografai.

REKLAMA

Virtualusis kino festivalis

Iki festivalio starto likus savaitei, Vyriausybė išplatino sprendimą uždrausti renginius ir uždaryti kino teatrus. Tad festivalis persikėlė į namų kino ekranus ⎯ čia ne tik buvo rodomi filmai, bet ir vyko virtualieji susitikimai su filmų kūrėjais, filmų pristatymai, žiūrovai socialiniuose tinkluose dalijosi savo #festivalisnamuose akimirkomis. Apdovanojimai, norint atkreipti žmonių dėmesį į sudėtingą kino teatrų situaciją, vyko tuščioje „Forum Cinemas Vingis“ kino salėje, kur paprastai susirinkdavo daugiau nei pusė tūkstančio žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar buvo paskelbtas daugiausia šių metų žiūrovų simpatijų pelnęs filmas „Kristaus Kūnas“ (rež. Jan Komasa), geriausias konkursinės programos „Europos debiutų konkursas“ filmas „Paukščių metamorfozė“ (rež. Catarina Vasconcelos) ir geriausias trumpametražis „Kelionė po kūną“ (rež. Camille Degeye). Juos, kaip ir kitus populiariausius 2020 metų „Kino pavasario“ filmus, galima pamatyti per festivalio pratęsimą, kuris vyks tol, kol bus atidaryti šalies kino teatrai.

Populiariausius festivalio filmus ir toliau bus galima žiūrėti šiose namų kino platformose: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“, „TV3 Grupės“ turinio platformoje „Go3“, „Cgates“ SUMANIOS TV „Kino klube“ ir kino platformoje „Kinofondas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų