REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daliai iš užsienio grįžusių lietuvių tenka karantinuotis savivaldybėse paskirtose patalpose. Tačiau, atrodo, kad dalis tautiečių nelabai supranta, ką reiškia saviizoliacija. Jie užverčia savivaldybes pageidavimais, niokoja jiems paskirtų kambarių turtą ar bando pasprukti į parduotuvę.

Daliai iš užsienio grįžusių lietuvių tenka karantinuotis savivaldybėse paskirtose patalpose. Tačiau, atrodo, kad dalis tautiečių nelabai supranta, ką reiškia saviizoliacija. Jie užverčia savivaldybes pageidavimais, niokoja jiems paskirtų kambarių turtą ar bando pasprukti į parduotuvę.

REKLAMA

Apie tautiečių įnorius savo „Facebook“ puslapyje rašė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Per dieną mūsų koordinatoriai atsiliepia į daugiau nei 200 skambučių. Visiems visko reikia. Kiekvienas su savo pageidavimais. Savivaldybės darbuotojai, kurie tikrai nėra baigę viešbučių administravimą iš karantinuotųjų prisiklausė visko: man žuvies, man tokio vandens, o ne tokio, man reikia vaizdo į parką, o aš noriu gyventi ***** viešbutyje, kokio Alytuje net nėra. Po galais – juk karantinas, o ne kurortas. Supratingumas – štai ko mums visiems trūksta“, – rašė N. Cesiulis.

Prašė šokolado

Alytaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Neringa Rinkevičiūtė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kad iš užsienio grįžę tautiečiai reikalavo pačių įvairiausių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo prašymas šeimos, kad vaikams šokolado nupirktume. Sakėme, kad ir taip skiriame maitinimą tris kartus per dieną. Sako: „man neįdomu, mano vaikams reikia šokolado“. Kiti prašė lašišos, sakė, kur alus prie žuvies. Patikėkite, skambučių būna visokių“, – teigė N. Rinkevičiūtė.

REKLAMA

Tačiau, pasak jos, įnoringų karantine sėdinčių žmonių skambučių apmažėjo, o dalis net siūlėsi susimokėti už tą laiką, kurį praleido savivaldybės jiems paskirtose patalpose ir maitinimą.

„Dabar iš tikrųjų žmonės, kurie izoliuojasi, suprato izoliacijos esmę ir prasmę“, – sakė N. Rinkevičiūtė.

Sudaužė baldus, pro langą lipo su virve

Kiek anksčiau naujienų portalas tv3.lt rašė apie incidentą Molėtuose. Šiame mieste grįžę iš užsienio lietuviai buvo apgyvendinti viešbutyje „Gerugnė“. Tačiau privalomi nurodymai kai kuriems gyventojams pasirodė nepakeliami.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip naujienų portalui tv3.lt pasakojo viešbučio savininkas Stasys Vytas, šeštadienio rytą vienas iš emigrantų pabėgo iš karantino vietos į netoliese esančią parduotuvę nusipirkti alkoholinių gėrimų. Su pareigūnų pagalba bėglys greitai buvo surastas, o alkoholis konfiskuotas.

Tačiau tuo istorija nesibaigė. Vėliau atvykęs apžiūrėti viešbučio, jo savininkas netikėtai išvydo kitą jaunuolį, kuris turėjo ilgą virvę ir bendravo su kartą jau pabėgusiu pažįstamu vyru. Sprendžiant iš nufilmuotos medžiagos virvė galėjo būti panaudota žmogaus nusileidimui iš antro aukšto arba, kaip kalbėjo jos savininkas, kažką perduoti izoliuotam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip naujienų portalui tv3.lt teigė Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Žvinys iš 11 viešbutyje gyvenusių asmenų tik šios situacijos „herojai“ kėlė problemų. Pasak S. Žvinio, jie jau seniai žinomi policijai.

Tačiau „pabėgimas“ nebuvo vienintelė dviejų sugrįžusių asmenų sukelta problema. S. Žvinio teigimu, šie asmenys kambaryje sudaužė baldus, skaldė sienas, tad jiems teko kviesti policiją.

„Jie vis dar viešbutyje, bet šią savaitę truputį aprimę“, – teigė S. Žvinys.

Gavo naują telefoną

Kaišiadorių rajone iš užsienio grįžę tautiečiai apgyvendinti kaimo turizmo sodyboje. Savivaldybės meras Vytenis Tomkus pripažįsta, kad pirmosiomis karantino dienomis būta nusiskundimų ir įvairių reikalavimų. Pasak jo, dažniausiai žmonės piktinosi, kodėl negali saviizoliuotis namuose.

REKLAMA

„Po to, kai buvo leista karantinuotis namuose, tai iš kitų negirdėjome jokių nusiskundimų“, – tikino meras.

V. Tomkaus teigimu, tarp iš užsienio grįžusių lietuvių reikalavimų buvo ir… naujas telefonas. Žmogus neturėjo nei telefono, nei mobilaus ryšio kortelės, tad savivaldybė, pasak mero, jam tai parūpino.

Sujudimas kilo netoliese esančiame Stasiūnų miestelyje. Jo gyventojai nerimavo, kad kaimo turizmo sodyboje turintys karantinuotis asmenys pabėga ir vaikšto miestelio gatvėmis.

V. Tomkaus teigimu, į policiją dėl panašių incidentų niekas nesikreipė, o karantine esančius žmones saugančios saugos tarnybos darbuotojai patikino, kad niekas saviizoliacijos nepažeidė ir nepaliko sodybos teritorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų