REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Respublikinė Klaipėdos ligoninė atsisako steigti karščiavimo kliniką, skirtą dėl koronaviruso infekcijos įtariamiems žmonėms, nors tai daryti jai nurodė Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. 

Respublikinė Klaipėdos ligoninė atsisako steigti karščiavimo kliniką, skirtą dėl koronaviruso infekcijos įtariamiems žmonėms, nors tai daryti jai nurodė Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. 

REKLAMA

Ligoninė nurodo, kad šiuo metu „nemato galimybės organizuoti šios paslaugos teikimo“, nes neturi tinkamų patalpų, kurios atitiktų Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus, keliamus asmenims, sergantiems ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

„Neturime laisvų gydytojų, bendrosios praktikos slaugytojų bei kitų darbuotojų suformuoti šias paslaugas teikiančioms komandoms pagal Aprašo reikalavimus, nesame aprūpinti asmens apsaugos priemonėmis centralizuota tvarka“, – nurodo ligoninė.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad ši įstaiga numatyta kaip rezervinė ligoninė, kurioje būtų guldomi asmenys su koronaviruso infekcija, kuomet persipildys Klaipėdos universitetinės ligoninės patalpos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai anksčiau ar vėliau įvyks, todėl šiuo metu visi ligoninės ištekliai yra skiriami pasiruošimui teikti šias paslaugas: formuojamos budinčios specialistų pamainos, vykdomi darbuotojų mokymai, telkiama medicininė įranga, stengiamasi sudaryti minimalų asmens apsaugos priemonių rezervą (visas priemones įsigyjame savo lėšomis)“, – tvirtinama pranešime spaudai.

REKLAMA

Ligoninė šiuo metu visą parą teikia būtinąją pagalbą pacientams ir prognozuoja, jog medikų poreikis augs dėl plintančio koronaviruso, kai dėl sergančių medikų kitose Klaipėdos ligoninėse gali būti uždaromi skyriai. Dalis paslaugų perimta jau dabar – Universitetinei ligoninei uždarius akių ligų skyrių, papildomai pacientams teikiama skubi oftalmologinė pagalba, iš Klaipėdos jūrininkų ligoninės perimti pacientai iš uždaryto Pilvo chirurgijos skyriaus.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė nurodo trečiadienį gavusi prašymą parengti slaugytojų pamainas, kurios gali būti nukreiptos dirbti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. 

REKLAMA
REKLAMA

„Labai tikėtina, jog to gali prireikti. Neabejotina, jog atsiradus COVID-19 liga sergančių pacientų srautui, dalis medikų neišvengs užkrato, turės gydytis arba izoliuotis“, – sakoma pranešime.

„Todėl siūlymą mūsų ligoninei (kuris nuskambėjo kaip reikalavimas) organizuoti dar ir Karščiavimo kliniką, vertiname kaip nekorektišką ir įžvelgiame aiškų Klaipėdos savivaldybės administracijos norą savo prievolę išspręsti mūsų įstaigos ištekliais. Ši žinia, greit pasklidusi viešojoje erdvėje, sukėlė ir didelį ligoninės darbuotojų nepasitenkinimą, kurie ir be to pastaruoju metu patiria daug papildomo streso“, – tvirtina įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybę apie ketinimus steigti karščiavimo klinikas informavo apie pusė savivaldybių, dalis nurodė, jog sudarys sutartis su kitomis savivaldybėmis. 

Kaip anksčiau skelbė SAM, karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos ir – jei reikia – paskiriamas gydymas.

Ministerija numato, kad į šias klinikas galės kreiptis 18–60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8 laipsniai ir didesnė, taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų