REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso plitimas ir toliau šluoja žmonių gyvybes Italijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitose pasaulio valstybėse.

Koronaviruso plitimas ir toliau šluoja žmonių gyvybes Italijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitose pasaulio valstybėse.

REKLAMA

Worldometers.info duomenimis, per parą trečiadienį Italijoje buvo užfiksuota 727 žmonių mirtys nuo koronaviruso, taip pat 4 782 asmenys užsikrėtė šiuo klastingu virusu. Iš viso mirčių nuo COVID-19 šiuo metu užfiksuota 13 155, pasveikusiųjų – 16 847.

Tuo metu JAV užfiksuotos 463 mirtys, o užsikrėtusiųjų skaičius siekia – 16 505. 

Britanijoje per parą mirusių COVID-19 pacientų skaičius pirmąkart viršijo 500

Jungtinė Karalystė trečiadienį pranešė apie 563 per pastarąją parą mirusius pacientus, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19.

Kaip rodo oficialių šaltinių duomenys, Britanijoje pirmąkart koronaviruso epidemijos aukų vienos dienos skaičius viršijo 500, o bendras mirusiųjų skaičius išaugo iki 2 352.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki kovo 31-osios 17 val. (vietos, 19 val. Lietuvos laiku) iš hospitalizuotųjų JK, kuriems testais buvo nustatyta koronaviruso [infekcija], deja, 2 352 mirė“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos „Twitter“ pranešime.

REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje trečiadienį buvo užfiksuotas didžiausias mirčių nuo koronaviruso padaugėjimas per vieną parą, o vyriausybė susidūrė su spaudimu pasirūpinti, kad būtų atliekama daugiau testų priešakinėse linijose dirbantiems medikams ir plačiajai visuomenei.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad iki antradienio 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku mirė 2 352  žmonės – 563 daugiau nei ankstesnę dieną.

Patvirtintų susirgimo COVID-19 atvejų skaičius per tą patį laikotarpį padidėjo 4 324-ais iki 29 474.

Britų pareigūnai perspėjo visuomenę, kad artimiausiomis savaitėmis infekuotųjų skaičius tikriausiai staigiai padidės. Jie prabrėžė, kad griežtos socialinio atstumo priemonės gali būti veiksmingos, bet tik praėjus tam tikram laikotarpiui.

REKLAMA
REKLAMA

Britanijoje pirmadienį įsigaliojo trijų savaičių trukmės karantinas, o nebūtinos įmonės ir paslaugų teikėjos buvo uždarytos, siekiant apriboti viruso plitimą ir sumažinti naštą sveikatos apsaugos sistemai.

Profesinės įstaigos nurodo, kad šiuo metu darbe nesilanko daug gydytojų ir slaugytojų, nes privesti likti namuose dėl pasireiškusių simptomų ar kontakto su užsikrėtusiaisiais.

Šiuo metu Britanijoje pagrindinis dėmesys skiriamas asmenų, kuriems pasireiškia sunkūs simptomai, testavimui. Vis dėlto daugelis reikalauja, kad tyrimai būtų atliekami ir medicinos darbuotojams, siekiant nustatyti, ar jie neserga COVID-19.

Ministrai sulaukė kritikos lavinos dėl testavimo stygiaus, o padėtį „jovalu“ vadina netgi paprastai valdančiają Konservatorių partiją palaikančios žiniasklaidos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lig šiol Didžiojoje Britanijoje buvo iš viso atlikta 153 tūkst. tyrimų, o tuo metu Vokietijoje per dieną testuojama 70 tūkst. žmonių. Iki kovo 30 dienos pastarojoje šalyje mirė 455 žmonės.

COVID-19 buvo diagnozuota britų premjerui Borisui Johnsonui, sveikatos apsaugos sekretoriui Mattui Hancockui ir sosto įpėdiniui princui Charlesui.

Tarp aukų Britanijoje yra vienas 13-metis, kuris, kaip teigia jo šeima, neturėjo kitų sveikatos sutrikimų.

Ismailo Mohamedo Abdulwahabo giminaičiai trečiadienį atidavė duoklę „švelniam ir mielam“ paaugliui, o plačiąją visuomenę paragino „likti namuose“ siekiant išgelbėti kuo daugiau gyvybių.

REKLAMA

JAV gali pasikartoti Italijos scenarijus

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as  trečiadienį pareiškė neatmetantis COVID-19 epidemijos Italijos scenarijaus pasikartojimo Jungtinėse Valstijose galimybės.

„Mes manome, kad Italija dėl daugelio priežasčių šiuo metu gali būti labiausiai palyginama su JAV“, – Jungtinių Valstijų viceprezidentą cituoja britų nacionalinė transliuotoja BBC.

Jo žodžiais, toks įvykių scenarijus neatmetamas Baltųjų rūmų sudarinėjamose prognozėse.

„Jei nebūtų imtasi ribojimo priemonių, ši liga būtų nusinešusi milijonų amerikiečių gyvybes, o pagal dabartines prognozes aukų skaičius gali siekti 100-240 tūkst.“, – pridūrė M. Pence'as.

REKLAMA

„Mūsų ateitis – mūsų rankose“, – pabrėžė JAV viceprezidentas.

COVID-19 liga jau patvirtinta 205 tūkst. amerikiečių, aukų skaičius šalyje viršijo 4,5 tūkstančio.

Prancūzijoje – aukų skaičius viršijo 4 tūkst.

Prancūzija trečiadienį paskelbė iki šiol didžiausią per parą mirusių koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičių – šalies ligoninėse mirus 509 pacientams bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 4 032.

Šiuo metu Prancūzijoje hospitalizuoti 24 639 žmonės, kuriems patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19. Iš jų 6 017 gydomi intensyviosios terapijos skyriuose, kasdieniame pranešime nurodė sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnę dieną buvo užfiksuotos 499 naujos mirtys.

Prancūzija į oficialų epidemijos aukų skaičių įtraukia tik COVID-19 užsikrėtusius pacientus, mirusius ligoninėse. Į šią statistiką nepatenka mirusieji namuose arba senelių globos įstaigose.

Kinija pranešė nustačiusi per 1,3 tūkst. besimptomių COVID-19 atvejų

Kinija trečiadienį pranešė nustačiusi daugiau kaip 1,3 tūkst. besimptomių koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, o tokie duomenys buvo pirmąkart paskelbti, didėjant visuomenės susirūpinimui dėl žmonių, kurie yra tapę viruso nešiotojais patys to nežinodami.

Sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat pranešė apie pirmąjį atvejį, kai Uhano mieste, praeitų metų pabaigoje tapusį pirminiu šios pandemijos židiniu, koronaviruso infekcija buvo diagnozuota iš užsienio atvykusiam žmogui. Tai dar labiau padidino nuogąstavimus, kad Kinijoje gali kilti nauja susirgimų COVID-19 banga, susijusi su viruso pernaša iš kitų šalių.

REKLAMA

Iš 36 naujų užsikrėtimo atvejų, apie kuriuos buvo paskelbta trečiadienį, 35 buvo susiję su atvykėliais iš užsienio.

Nacionalinė sveikatos komisija (NSK) nurodė, kad 1 367 besimptomiai COVID-19 pacientai yra stebimi medikų ir kad per pastarąją parą jų buvo užregistruota 130.

NSK antradienį paskelbė reaguosianti į „visuomenės susirūpinimą“ ir pradėsianti kasdien skelbti duomenis apie visus atvejus, kai koronaviruso infekcija nustatoma žmonėms, kuriems jokie susirgimo požymiai nepasireiškia, nors jie vis tiek gali platinti šią ligą.

Tarnyboms praeitą savaitgalį atskleidus, kad Henano provincijoje viena užsikrėtusi moteris turėjo artimų kontaktų su trimis besimptomiais pacientais, daugybė žmonių internetu prašė paaiškinti padėtį.

REKLAMA

Pasak pareigūnų, besimptomiai užsikrėtimo atvejai nebus pridedami prie bendros statistikos, nebent pacientams vėliau pasireikštų susirgimo požymiai.

Vis dėlto naujų duomenų paskelbimas trečiadienį, regis, nuogąstavimus vargu ar išsklaidė.

Daugelis socialinių tinklų vartotojų rašė bijantys didelio skaičiaus koronavirusu užsikrėtusių žmonių, kuriems ligos požymiai nepasireiškia. Kai kurie ragino sveikatos apsaugos pareigūnus išskaidyti duomenis atskirai kiekvienai provincijai.

„Absoliučiai būtina pranešti, kur nustatomi besimptomiai atvejai – jie yra tarsi slapieji nešiotojai, tai yra baisu“, – rašoma viename komentare, kuriuo daugelis dalijosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai sutinka, kad besimptomio užsikrėtimo atveju pacientai tikriausiai gali užkrėsti kitus žmones, bet kol kas nežinoma, koks yra jų bendras indėlis į COVID-19 pandemijos plitimą.

Pekinas paskelbė virtinę griežtų priemonių, turinčių apsaugoti nuo koronaviruso pakartotinio užnešimo iš užsienio, įskaitant atvykstančių žmonių testavimą, siekiant nustatyti, ar tarp jų nesama užsikrėtusių asmenų, kuriems ligos požymiai dar nepasireiškė.

Kinija nurodė, kad visiems besimptomiams pacientams ir su jais artimai bendravusiems asmenims skiriama 14 dienų izoliacija.

Kinijos kvėpavimo takų ligų ekspertas Zhong Nanshanas (Džong Nanšanas) praeitą savaitę duodamas interviu valstybinei žiniasklaidai sakė, kad kiekvienas iš besimptomių koronaviruso platintojų potencialiai gali užkrėsti „po 3–3,5 žmogaus“.

REKLAMA

Daugelyje kitų šalių, įskaitant Pietų Korėją ir Japoniją, besimptomio užsikrėtimo atvejai įtraukiami į bendrą nacionalinę COVID-19 statistiką.

Kinijoje naujuoju koronavirusu iki šiol užsikrėtė mažiausiai 81 554 žmonės ir mirė 3 312 pacientų. Šalyje pagrindiniu epidemijos židiniu tapo Uhano miestas ir aplinkinė Hubėjaus provincija.

Trečiadienį šalyje mirė dar septyni pacientai, kuriems buvo nustatyta COVID-19, šeši jų – Hubėjuje.

Trečiadienį nustatytas pirmasis Uhane įvežtinis COVID-19 atvejis yra Britanijoje studijuojantis Kinijos pilietis, atvykęs į miestą praeitą savaitę, kai jame buvo pradėta švelninti judėjimo suvaržymus, įvestus stengiantis suvaldyti koronaviruso plitimą.

REKLAMA

Turkijoje – 2148 nauji koronaviruso atvejai

Turkijoje per pastarąją parą užfiksuoti 2148 nauji naujojo koronaviruso sukeltos ligos COVID-19 atvejai, 63 mirtys, skelbia Turkijos valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“, cituodama šalies sveikatos apsaugos ministrą.

Ministras Fahrettinas Koja trečiadienį vakare pranešė, jog koronaviruso SARS-CoV-2 sukeltos kvėpavimo takų ligos atvejų skaičius šalyje išaugo iki 15,68 tūkst., o mirčių nuo jos – iki 277.

„Tai – karas už mūsų visuomenės sveikatą. Tikslas – kuo greičiau šį karą užbaigti, kuo greičiau suvaldyti virusą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ministras.

Jis taip pat pranešė, jog iki šiol šalyje užfiksuoti 333 pasveikimo nuo COVID-19 atvejai, dėl šio viruso patikrinta 106,8 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Turkijoje užfiksuotas kovo 10-ąją. Skelbta, tai buvo iš Europos grįžęs Turkijos gyventojas.

PSO kelia nerimą koronaviruso pandemijos „greita eskalacija“ 

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį pareiškė, kad jai kelia nerimą pastaruoju metu stebima koronaviruso pandemijos „greita eskalacija“.

„Mirčių skaičius per praėjusią savaitę išaugo daugiau nei dvigubai,.. per kelias artimiausias dienas pasieksime vieną milijoną patvirtintų atvejų ir 50 000 mirčių“, – per virtualią spaudos konferenciją pareiškė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų