REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gal tai ir pasaulinė juokų diena, bet pasauliui grumiantis su mirtinai pavojingo koronaviruso pandemija daugelis vyriausybių trečiadienį perspėja balandžio 1-ąją nejuokauti COVID-19 tema, o kai kurios net grasina įkalinimu už tokius pokštus.

Gal tai ir pasaulinė juokų diena, bet pasauliui grumiantis su mirtinai pavojingo koronaviruso pandemija daugelis vyriausybių trečiadienį perspėja balandžio 1-ąją nejuokauti COVID-19 tema, o kai kurios net grasina įkalinimu už tokius pokštus.

REKLAMA

Pagal Melagių dienos tradiciją šeimos, interneto vartotojai ir korporacijos krečia praktinio pobūdžio išdaigas. Tačiau šiemet nedaug kas nusiteikęs juokauti, pasaulyje augant mirties nuo COVID-19 atvejų skaičiui, o milijardams žmonių gyvenant vienokio ar kitokio karantino sąlygomis.

Rafinuotais balandžio 1-osios pokštais garsėjusi „Google“ savo darbuotojams elektroniniame laiške, kurio kopiją gavo verslo naujienų svetainė „Business Insider“, nurodė, kad „metams pertrauks šią tradiciją iš pagarbos visiems, kas kovoja su COVID-19 pandemija“.

Mirtį sėjančią pandemiją jau lydi dezinformacijos tvanas internete, trukdantis vyriausybėms užtikrinti savo piliečių saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios vyriausybės dabar grasina įkalinimu už pokštus apie virusą.

Taivanas, kuris buvo laikomas pavyzdžiu, kaip reiktų dorotis su protrūkiu, perspėjo melagingus gandus skleidžiančius žmones, kad jiems gresia įkalinimas iki trejų metų ir 3 mln. Taivano dolerių (91,3 tūkst. eurų) bauda.

REKLAMA

„Melagių dieną, jei reikia, galime pasitelkti savo humoro jausmą, bet negalime juokauti apie pandemiją, kad nepažeistume įstatymų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ prie vienos iš savo kačių nuotraukos parašė prezidentė Tsai Ing-wen.

„Linkiu visiems ne tik linksmos, bet ir sveikos bei saugios Melagių dienos“, – pridūrė ji.

Taivano sveikatos apsaugos ministerija pareiškimams skelbti taip pat naudojasi oficialiu „šunimi spaudai“ vardu Dzongčajus.

„Dzongčajus prašo jūsų nekrėsti jokių pokštų apie protrūkį. Prašom atsižvelgti į epidemijos prevencijos fronto linijos darbuotojus“, – trečiadienį savo puslapyje feisbuke prie populiaraus šiba inu veislės šuns nuotraukos parašė ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Tailandas užėmė panašią griežtą poziciją ir pagrasino įkalinimu iki penkerių metų.

„Per šią Melagių dieną apsimesti sergančiu COVID-19 yra įstatymo pažeidimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vyriausybė.

„Gali būti žmonių, kurie neturi gerų ketinimų,.. kurie gali pasinaudoti balandžio 1-ąja... ir manyti, kad nesulauks teisinių veiksmų“, – antradienį žurnalistams sakė nacionalinės policijos atstovas Krissana Pattanacharoenas.

Indijoje, kur dezinformacija, ypač skleidžiama per programėlę „Whatsapp“, yra didelė problema, politikai skelbė panašius raginimus.

„Valstijos vyriausybė neleis niekam skleisti gandų ir panikos apie #Corona“, – tviteryje parašė Maharaštros vidaus reikalų ministras Anilas Deshmukhas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Raginame piliečius tikrinti informaciją ir dalytis tik žinutėmis iš patikimų šaltinių, netikėti melagingomis naujienomis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Mumbajaus policijos atstovas Pranay Ashokas. Jis pridūrė, kad melagingas naujienas skleidžiantys asmenys bus persekiojami baudžiamąja tvarka.

Daug garsių kompanijų, anksčiau mielai dalyvaudavusių balandžio 1-osios linksmybėse, šiemet tradicijos netęsia.

Jamesas Herringas iš Londone įsikūrusios viešųjų ryšių agentūros „Taylor Herring“ turi gerą perspėjimą.

„Patarimas visoms viešųjų ryšių agentūroms, planuojančioms kokius nors Melagių dienos pokštus. Tiesiog. Nedarykite“, – praėjusią savaitę tviteryje parašė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų