REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijoje nuo koronaviruso mirė 12-os metų mergaitė

papildyta: 14.25 val.

Belgijoje mirė 12 metų mergaitė, kuriai buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, antradienį pranešė sveikatos pareigūnai.

Belgijoje mirė 12 metų mergaitė, kuriai buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, antradienį pranešė sveikatos pareigūnai.

REKLAMA

Tokio jauno asmens mirtis „yra labai retas atvejis“, sakė vyriausybės atstovas dr. Emmanuelis Andre (Emanuelis Andrė). Jis pridūrė, kad mergaitės mirtis „mus sukrėtė“.

Iki mirties mergaitė tris dienas karščiavo, o prieš tai jai buvo diagnozuota COVID-19, pažymėjo kitas ministrų kabineto atstovas Stevenas Van Guchtas.

Jokios kitos informacijos apie šį mirties atvejį nebuvo pateikta, įskaitant tai, ar ji neturėjo kokių nors kitų sveikatos sutrikimų.

Tai yra pirma vaiko mirtis nuo COVID-19 Belgijoje. Iš viso šalyje užfiksuoti 705 mirties atvejai, rodo oficialūs duomenys.

Praėjusią savaitę Prancūzija pranešė apie 16 metų mergaitės mirtį nuo koronaviruso didžiajame Paryžiaus regione.

Nors sunkių susirgimo COVID-19 atvejų tarp jaunimo pasitaiko retai, kartais šios grupės atstovai atsiduria reanimacijoje, nurodo JAV sveikatos apsaugos institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Belgijos aukų skaičius, išvakarėse siekęs 513, padidėjo dar beveik 200. Šį vėliausią skaičių sudaro per pastarąją parą užregistruoti 98 mirties atvejai ir dar 94, nustatyti ankstesnėmis dienomis, bet neįtraukti į nacionalinę statistiką, paaiškino E. Andre.

REKLAMA

Nedidelėje ES valstybėje, turinčioje 11,4 mln. gyventojų, lig šiol nustatyti 12 775 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Iš šių ligonių hospitalizuoti buvo 4 920, įskaitant 1 021 intensyviosios priežiūros skyriuose atsidūrusį pacientą.

Pasak E. Andre, ligoninės Briuselyje ir dviejose provincijose šalies šiaurėje ir vakaruose susiduria su „sudėtingesne padėtimi“, nes laisvų lovų lieka vis mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų