REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis abejojo, ar didinamos baudos už karantino nesilaikymą yra veiksminga priemonė tramdyti saviizoliacijos nepaisančius asmenis.

Opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis abejojo, ar didinamos baudos už karantino nesilaikymą yra veiksminga priemonė tramdyti saviizoliacijos nepaisančius asmenis.

REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos pirmininkas G. Landsbergis prie Seimo susirinkusiems žurnalistams teigė, kad beatodairiškas baudų didinimas situacijos realiai nepakeičia.

„Kaip praeitą savaitę vieną dieną visi uždaromi į saviizoliacijos viešbučius, kitą dieną paleidžiami. Tokia betvarkė, kurią bandoma tvarkyti didesnėmis baudomis“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Politikas siūlė semtis kitų valstybių patirties. G. Landsbergis paminėjo Lenkiją, kurioje priverstiniame karantine esantis žmogus jį stebinčiam pareigūnui kas kažkiek laiko turi atsiųsti savo gyvenamosios vietos nuotrauką.

Konservatorius išskyrė ir Singapūrą, kuris pasitelkė mobiliąsias programėles žmonių stebėjimui. G. Landsbergio nuomone, Lietuvoje karantiną užtikrinti galėtų papildomi savivaldybės darbuotojų ar policijos pareigūnų vizitai pas žmones, kurie privalo laikytis saviizoliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Klausia dėl karantino teisėtumo

G. Landsbergio teigimu, Vyriausybė privalo turėti instrumentus, kurie leistų kovoti su šia krize, tačiau jie turi turėti teisinį pagrindą.

REKLAMA

„Be abejonės, yra didelė raudona riba, kurią peržengus mes pradedame kalbėti apie demokratinius iššūkius“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Pirmadienį Seimo valdyba kreipėsi į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą, prašydama, kad komitetas pateiktų karantino pratęsimo teisinius pagrindus.

„Norime žinoti, kad esame ant teisingos teisinės žemės. Kol kas, deja, ponia Agnė Širinskienė tokios nuomonės nenori teikti, tikriausiai šiek tiek baiminasi, kad nuomonė gali nesutapti su ministro pirmininko nuomone“, – dėstė konservatorių lyderis.

Anot jo, kol kas neplanuojama dėl šio klausimo kreiptis į Konstitucinį Teismą.

„Nenorim jo aštrinti, nenorim jo politizuoti“, – aiškino G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų