REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakų rajono moksleiviams prezidentas G. Nausėda pirmadienį perdavė Valstybės pažinimo centro planšetes, pranešė Prezidentūra.

Trakų rajono moksleiviams prezidentas G. Nausėda pirmadienį perdavė Valstybės pažinimo centro planšetes, pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Pasak šalies vadovo, pirmadienį prasidėjus nuotoliniam ugdymui daugybė vaikų iš mažiau pasiturinčių šeimų vis dar neturi tam reikalingų priemonių – kompiuterio, interneto.

„Jei karantinui mokymosi proceso ilgam nutraukti nepavyko, jis vėl atkurtas, tai priemonių trūkumas yra ta kliūtis, kurios didelė dalis šeimų pačios neįveiks – turime visi kartu joms padėti. Lietuvai svarbus kiekvienas vaikas“, – pranešime teigė G. Nausėda.

„Negalime leisti, kad pandemija dar labiau padidintų atskirtį švietime, kuris yra visų mūsų ateitis. Tad šie planšetiniai kompiuteriai šiandien reikalingesni ne Valstybės pažinimo centre, o būtent vaikų rankose“, – teigė jis.

Prezidentas taip pat padėkojo socialiai atsakingo verslo įmonėms ir žmonėms, kurie prisideda, kad vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų kuo greičiau galėtų pradėti mokytis nuotoliniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

G. Nausėda kviečia visus jungtis prie iniciatyvos „Mokykla namuose“ bei perduoti vaikams nenaudojamą kompiuterį ar turint galimybę galėtų jį nupirkti. 

REKLAMA

„Šią minutę kaip niekad suvokiame, kad nėra nei „jūs“, nei „mes“, esame visi kartu, nes tik taip galime įveikti šį virusą. Krizės praeis, bet prisiminimas, kad greta esantis žmogus padarė gera, liks labai ilgam. Šiandien žodis „bendruomenė“ kaip niekad iki šiol įgyja labai realią ir apčiuopiamą prasmę“, – tvirtino šalies vadovas. 

Prezidentūros teigimu, planšetės Trakų rajono moksleiviams skirtos įvertinus Švietimo ministerijos įvardintą poreikį ir pasitarus su savivaldybių asociacija – Trakų rajone apie 8 proc. mokinių neturi kompiuterio ir galimybės prisijungti prie interneto.

REKLAMA
REKLAMA

Kompiuteriai iš Prezidentūros iškeliavo dezinfekuoti ir laikantis visų saugumo reikalavimų, nes tik tokiu būdu pagalba neturi tikimybės virsti rizika, teigia Prezidentūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų