REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV nuo koronaviruso mirė pirmas kūdikis

Šeštadienį JAV Ilinojaus valstijoje nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) mirė kūdikis, skelbia BBC. Tai labai retas atvejis, nes koronavirusas daugiau pavojingas seniems žmonėms. 

Šeštadienį JAV Ilinojaus valstijoje nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) mirė kūdikis, skelbia BBC. Tai labai retas atvejis, nes koronavirusas daugiau pavojingas seniems žmonėms. 

REKLAMA

Čikagoje miręs vaikas buvo jaunesnis nei vienerių metų amžiaus, jo tyrimo dėl koronaviruso rezultatas buvo teigiamas. Iki šiol nebuvo užfiksuota nei viena kūdikio mirtis, susijusi su COVID-19.

Visoje šalyje COVID-19 infekcija patvirtinta daugiau kaip 122 tūkst. žmonių.

Trumpas nusprendė neskelbti karantino Niujorko regione

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį vakare nusprendė neįvesti griežto dviejų savaičių karantino koronaviruso epidemijos krečiamame Niujorke ir kaimyninėse valstijose, susidūręs su stipriu vietos politikos lyderių spaudimu ir perspėjimais, kad toks žingsnis gali sukelti paniką.

„Karantinas nebus būtinas“, – per tviterį parašė D. Trumpas

Aštuoniomis valandomis anksčiau paskelbta kita jo žinutė sulaukė didelio atgarsio, nes joje prezidentas nurodė svarstąs galimybę įvesti karantiną Niujorke ir jo apylinkėse, pagrindiniame COVID-19 krizės židinyje Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

D. Trumpas anksčiau nurodė, kad reaguoja į susirūpinimą kitose valstijose, ypač Floridoje, kur atvykėliai iš Niujorko gali paskleisti koronavirusą vietos bendruomenėse.

REKLAMA

Prezidentas sakė žurnalistams, kad „smarkiai užsikrėtę“ niujorkiečiai kelia grėsmę Floridai, pritraukiančiai daug atostogautojų iš JAV šiaurės rytų.

Tačiau Niujorko valstijos gubernatoriui Andrew Cuomo ) ir Naujojo Džersio gubernatoriui Nedui Lamontui išsakius perspėjimų, kad toks žingsnis gali sukelti paniką ir dar labiau pakenkti finansų rinkoms, D. Trumpas persigalvojo ir pareiškė, kad minėtame regione bus paskelbtas tik perspėjimas susilaikyti nuo kelionių.

„Remiantis Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės rekomendacijomis, taip pat pasikonsultavus su Niujorko, Naujojo Džersio ir Konektikuto gubernatoriais, paprašiau (JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų) paskelbti aukšto lygio rekomendaciją dėl kelionių, kad ji būtų administruojama gubernatorių, konsultuojantis su federaline vyriausybe. Karantinas nebus būtinas“, – sakoma poroje D. Trumpo žinučių.

REKLAMA
REKLAMA

JAV epidemijos židinys

Niujorko valstijoje iki šiol nustatyta daugiau kaip 53 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų. Visoje šalyje COVID-19 infekcija patvirtinta daugiau kaip 122 tūkst. žmonių.

Vien Niujorko mieste šeštadienį buvo pranešta apie 155 naujas mirtis, o bendras aukų skaičius padidėjo iki 617. Kaip rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys, visose Jungtinėse Valstijose mirė mažiausiai 2 147 žmonės, kuriems buvo nustatyta koronaviruso infekcija.

Kaimyniniame Naujajame Džersyje paskelbta apie 11,1 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

D. Trumpo svarstytos karantino priemonės būtų buvusios griežčiausios, kokių iki šiol ėmėsi JAV vyriausybė, stengdamasi sulėtinti ligos plitimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Cuomo anksčiau sakė televizijai CNN, kad griežtas draudimas atvykti ir išvykti iš pasaulinio finansų ir prekybos centro būtų neteisėtas ir būtų beprasmis, nes mieste jau yra paskelbti vietos lygio judėjimo suvaržymai.

„Neįsivaizduoju, kam norėtųsi tiesiog sukurti visišką sumaištį, prisidėsiančią prie pandemijos“, – sakė jis.

„Niujorko miestas, Naujasis Džersis ir pietų Konektikutas yra prekybos ir finansų pasaulinė sostinė, – kalbėjo N. Lamontas. – Jeigu prezidentui labai rūpi iš naujo užvesti šią ekonomiką, reikia labai atsargiai rinktis, ką sakyti ir ko nesakyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų