REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas sako, kad premjeras Saulius Skvernelis jį atleisti ragina, neįsigilinęs į situaciją ligoninėje.

Nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas sako, kad premjeras Saulius Skvernelis jį atleisti ragina, neįsigilinęs į situaciją ligoninėje.

REKLAMA

„Manau, kad tai yra skubotas, neįsigilinusio, nepasiaiškinusio žmogaus sprendimas, tiesiog reikėjo premjerui pasitarti su ministru, ministras būtų paklausęs manęs. Mes pastoviai su ministru telefonu susiskambinam, jokių problemų nėra. Apskritai, tokioje situacijoje jokie pareigūnai neturėtų būti atstatydinami be rimto pagrindo“, – BNS penktadienio naktį sakė A. Naudžiūnas.

A. Naudžiūnas teigia nieko blogo nepadaręs, o situaciją vadina politizuota.

„Aš nieko blogo nepadariau ir mano kolektyvas nieko blogo nepadarė. (...) Čia politizuotas dalykas, labai politizuotas“, – kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės vadovas.

Atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą penktadienio vakarą sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą paragino premjeras S. Skvernelis. Jis „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ vadino socialiniame tinkle pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai, kurie naudojami pakartotinai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga, reaguodamas į premjero S. Skvernelio raginimą, dar penktadienio naktį pranešė, kad ligoninės vadovas yra nušalinamas nuo pareigų. Jis taip pat pavedė atlikti vidinį tyrimą.

REKLAMA

A. Naudžiūnas sako apie ministro sprendimą girdintis pirmą kartą ir mano, kad jis – skubotas.

„Su manimi ministras nekalbėjo, bet jei jis taip nusprendė, tai jo valia. (...) Ne, man nepranešė, jūs pirmasis pasakėt“, – kalbėjo nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas. 

„Manau, kad taip, paskubėjo“, – pridūrė jis.

Anot A. Naudžiūno, medicinines apsaugos priemones taupo „visas pasaulis“.

„Visas pasaulis taupo ir čia nieko blogo nėra – ir Šveicarija, ir Norvegija. Visas pasaulis taupo, nes nežinia, kas bus. Lietuvoje procesas tik prasideda, tik pati pradžia. Mes nežinom, kas gali atsitikti. Jei tai yra švarūs vienkartiniai rūbai – nepanaudoti infekciniams ligoniams, tai jie yra švarūs“, – kalbėjo nuo pareigų nušalintas ligoninės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienam pacientui sunaudojam po šešis komplektus, nesvarbu, ar teigiamas, ar neigiamas (tyrimas dėl koronaviruso - BNS), tai buvo mintis, kad vis tik sunaudojami labai dideli kiekiai – tuos švarius dalykus galima pataupyti“, – pridūrė jis.

Kaip teigia A. Naudžiūnas, taip taupyti pakartotinai naudojant vienkartinius kostiumus buvo bendras ligoninės sprendimas.

„Tai yra bendras mūsų susitarimas su infektologais. Yra suaugusiųjų infektologijos skyrius, yra profesorė Auksė Mickienė, yra infektologai, mes taip sutarėm, kad mes galim pataupyti ir pasižiūrėti, kaip gali viskas pakrypti“, – kalbėjo jis.

Ligoninėje, anot A. Naudžiūno, apsaugos priemonių medikams pakanka.

„Daugelį priemonių mes perkame patys, jomis esame apsirūpinę, dalį priemonių mums teikia iš rezervo, bet ateina grėsminga banga. (...) Įvairių priemonių turim įvairiai, pavyzdžiui, chalatų neperšlampamų – gal 20 tūkst., skafandrų – kokius 5 tūkst.“, – sakė nuo pareigų nušalintas ligoninės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl koronaviruso Kauno klinikinėje ligoninėje, kaip teigia A. Naudžiūnas, šiuo metu gydoma „12–13 suaugusiųjų ir vienas ar du vaikai“.

„Du pacientai – sunkios būklės. Abu suaugusieji. Vienas vyresnio amžiaus, kitas – jaunesnio. Jo amžius – nuo 30 iki 40 metų, tačiau jis turi gretutinių ligų“, – kalbėjo medikas.

Pasak jo, namo gydytis išleisti aštuoni žmonės.

Ligoninėje nustatytas ir slaugytojos užsikrėtimas koronavirusu, tačiau, anot A. Naudžiūno, kontaktai izoliuoti, jų – 12.

„Galvojame, kad ji užsikrėtė ne ligoninėje“, – sakė medikas.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje šiuo metu yra 358 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Iš viso šalyje mirė penki žmonės, kurie sirgo COVID-19.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų