REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės komitetas ketvirtadienį nusprendė neįvesti apribojimų judėjimui koronaviruso paveiktoje Ukmergės savivaldybėje, bet ragina gyventojus susilaikyti nuo nebūtinų išvykų. Tiesa, situacija Ukmergės ligoninėje išlieka kebli – čia gydytojai siunčiami izoliacijai, o vietoj jų atkeliauja medikai iš kitų miestų.

Vyriausybės komitetas ketvirtadienį nusprendė neįvesti apribojimų judėjimui koronaviruso paveiktoje Ukmergės savivaldybėje, bet ragina gyventojus susilaikyti nuo nebūtinų išvykų. Tiesa, situacija Ukmergės ligoninėje išlieka kebli – čia gydytojai siunčiami izoliacijai, o vietoj jų atkeliauja medikai iš kitų miestų.

REKLAMA

Nors žiniasklaidoje buvo rašoma, kad Ukmergės ligoninėje nebebus kam gydyti ligonių, kadangi buvo izoliuotas paskutinis gydytojas iš šio miesto, gydymo įstaigos vadovas Rimvydas Civilika ramina, kad gydytojų tikrai netruks. Kaip teigė R. Civilika naujenų portalui tv3.lt, kiti gydytojai atvyks iš Vilniaus.

„Čia yra dezinformacija. Mūsų paskutinis gydytojas, taip, nuo rytdienos karantinuojasi, bet mes per ministeriją ir Santariškes gauname kitus gydytojus, ir jį pakeičia gydytojai, atvykstantys iš Vilniaus. Yra suformuoti jau gydytojai ir visam savaitgaliui“, – teigė R. Civilika.

REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės ligoninės vadovas taip pat pabrėžia, kad netrukus darbą turėtų pradėti ir kiti ligoninės gydytojai, grįžę iš karantino.

„Grįžta kai kurie mūsų gydytojai iš karantino, tai tikrai slaugos pacientai nelieka be gydytojo. Mes nuo vakar žinojom šią informaciją, kad mūsų daktaras likęs vienas, žinojom, kad galime likti be daktaro. Bet kreipėmės jau vakar į Santariškes, kurie tai koordinuoja. Ir šiandien mums suorganizavo gydytojus iš Lazdynų ligoninės. Ir jie nuo šiandien jau pradeda dirbti

REKLAMA

Mes patys suprantame, kad negali slaugos skyriuje likti 96 ligoniai be gydytojo“, – kalbėjo R. Civilika.

Anksčiau naujienų portalui tv3.lt Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas teigė, kad ligoninėje dirba apie 300 žmonių. Šiuo metu veikia tik slaugos skyrius, jame gydomi 95 žmonės. Dėl galimo kontakto izoliuota apie 240 darbuotojų. Pasak mero, iš saviizoliacijoje esančio medicinos personalo iki šiol buvo ištirta tik apie 10 žmonių.

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad kitų miestų gyventojams rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių į Ukmergę.

REKLAMA
REKLAMA

„Miestas nebus uždarytas – bent kol kas. Kažkokie ypatingi apribojimai taip pat dar nėra įvedami. Tačiau ko tikrai primygtinai prašome ukmergiškių – susilaikyti nuo absoliučiai visų nebūtinų keliavimų po miestą. Įskaitant draugų, giminių lankymą bei panašius dalykus. Kitų miestų gyventojus raginame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukmergę“, – feisbuke po posėdžio rašė premjeras Saulius Skvernelis, vadovaujantis komitetui dėl COVID-19 sukeltos situacijos valdymo.

„Policijos bus paprašyta itin griežtai ir nuolat tikrinti, ar asmenys, kurie turi būti saviizoliacijoje, to laikosi. Lygiai taip pat bus stebima, ar visi gyventojai laikosi karantino reikalavimų. Piktybiškai to nepaisantiems ar ignoruojantiems bus taikoma atsakomybė“, – sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerijai nurodyta plėsti ukmergiškių testavimo apimtį, čia bus įsteigtas mobilusis patikros punktas. Vietos medikams, savanoriams, policijos pareigūnams, savivaldybės darbuotojams ir kitiems bus skirtos papildomos apsaugos priemonės.

Be kita ko, suderinus su vietos savivaldybe, planuojama dezinfekuoti pagrindines miesto gatves ir kitas vietas.

„Pabrėžiu, kad maisto ir kitų būtinųjų prekių tiekimui į Ukmergę nebus taikomi jokie ribojimai, žmonėms nėra ko nerimauti, tikrai nieko nepritrūks“, – teigia S. Skvernelis.

Trečiadienį pranešta apie trečią mirtį Ukmergėje nuo koronaviruso. Visi trys asmenys – prieš tai gydėsi Ukmergės ligoninėje. Iš viso trečiadienio rytą Ukmergėje buvo registruota 11 naujojo koronaviruso susirgimų.

REKLAMA

Veryga: gali būti taikomos griežtesnės karantino sąlygos

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga trečiadienį spaudos konferencijoje pripažino, kad situacija Ukmergėje kelia didžiulį nerimą ir šiame mieste gali būti taikomos griežtesnės karantino sąlygos.

„Ukmergė kelia didžiausią nerimą. {...} Tai galėtų būti vienas iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos. Dėl griežtesnių priemonių apsispręsime tuomet, kai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras baigs epidemiologinį tyrimą. Tai priklausys nuo NVSC specialistų atlikto epidemiologinio vertinimo. Jeigu, kaip židinys galėtų būti identifikuota pati ligoninė, jei galima daugiau ar mažiau atsekti asmenis, kurie turėjo kontaktus ir užtenka tiesiog ligoninėje imtis priemonių – tai bus viena situacija.

REKLAMA

Jei jų vertinimu, tas užkratas galėjo išplisti labai plačiai, tai, matyt, gali tapti vienas iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos“, – spaudos konferencijoje tąkart pripažino A. Veryga.

Ukmergėje nuo COVID-19 mirė trys žmonės. Koronavirusas nustatytas ir aštuoniems ligoninės medikams, dauguma personalo šiuo metu yra saviizoliacijoje, ligoninėje veikia tik vienas skyrius, jo pacientai ir ligoninės personalas – testuojami.

Naujausiais oficialiais duomenimis Lietuvoje yra patvirtinta 290 susirgimų koronavirusu COVID-19. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų