REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl plintančio koronaviruso svarstoma riboti patekimą į Ukmergę ir išvykimą iš jos, sako sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Dėl plintančio koronaviruso svarstoma riboti patekimą į Ukmergę ir išvykimą iš jos, sako sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

REKLAMA

„Greičiausiai bus ribojamas ir įvažiavimas, ir išvažiavimas, vietinis judėjimas. Tos priemonės bus gerokai griežtesnės nei yra kitur“, – ketvirtadienį LRT sakė jis.

Anot jo, situacija Ukmergėje bus vertinama ketvirtadienį, ir sprendimai priimti nedelsiant.

Koronaviruso židiniu Ukmergė tapo kovo 19 dieną, kai Ukmergės ligoninėje dirbančiai medikei patvirtintas susirgimas naujuoju koronavirusu.

Mieste nuo COVID-19 mirė trys žmonės. Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas BNS trečiadienį sakė, kad rajone iš viso registruota 11 naujojo koronaviruso susirgimų.

Trečiadienį rajono meras Rolandas Janickas pranešė, kad Ukmergės ligoninės medikai ir pacientai pradedami tikrinti dėl koronaviruso. Ligoninė praktiškai nedirba, ten veikia tik vienas – slaugos skyrius. Čia gydomi 95 žmonės

REKLAMA
REKLAMA

„Pagaliau gavom mėginius, pradedame testuoti visus likusius pacientus, likusius dirbti gydytojus ir tuos gydytojus, kurie jau yra saviizoliacijoje (...) Labai svarbu, kad mes galėtume matyti visą mastą“, – teigė meras.

REKLAMA

Pasak jo, iš viso Ukmergės ligoninėje dirba apie 300 žmonių. Dėl galimo kontakto izoliuota per 240 darbuotojų.

Koronavirusas diagnozuota Kauno rajono greitosios pagalbos medikui

Vienam iš Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties medikų nustačius naująjį koronavirusą, šiuo metu saviizoliacijoje yra šeši šios stoties medikai, pranešė „Kauno diena“.

Stoties direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė patvirtino, kad „COVID-19“ nustatytas vienam stoties medikų: „Tai yra mūsų įstaigoje dirbantis paramedikas, jis yra medicinos universiteto studentas ir šiuo metu atliko internatūrą Ukmergės ligoninėje.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak direktorės, minėtas paramedikas buvo kontaktavęs su susirgusia Ukmergės gydytoja, todėl jis buvo nušalintas nuo darbo ir laikėsi saviizolacijos. „Jam nepasireiškė jokių ligos simptomų. Ir šiam darbuotojui buvo atliktas testas, jau būnant saviizoliazijoje. Kitą dieną gavome teigiamą testo atsakymą", – sakė N. Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Dėl kontaktų su kolega nušalinti šeši greitosios pagalbos stoties darbuotojai, keturių tyrimas buvo neigiamas, dar dviejų tyrimo rezultatų laukiama. Pasak direktorės, stoties darbas nesutriko. Stotyje dirba 64 darbuotojai, įskaitant ir nemedicininės srities personalą.

Spaudos konferencijoje A. Veryga kreipėsi į visus Lietuvos gyventojus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų