REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus turėtų įsigalioti nauja tvarka apsiperkant parduotuvėse. Kaip naujus reikalavimus vertina prekybos centrai? Ar sugebės įvykdyti valdžios reikalavimus, kad galėtume apsipirkti kiek įmanoma saugiai?

Netrukus turėtų įsigalioti nauja tvarka apsiperkant parduotuvėse. Kaip naujus reikalavimus vertina prekybos centrai? Ar sugebės įvykdyti valdžios reikalavimus, kad galėtume apsipirkti kiek įmanoma saugiai?

REKLAMA

Apie tai vaizdo skambučiu kalbėjo žurnalistė Jolanta Svirnelytė ir prekybos tinklo „Maxima“ komercijos direktorė Vilma Drulienė.

Laba diena, kaip jūs vertinat valdžios siūlymus sugriežtint apsipirkimo tvarką prekybos centruose?

Visas rekomendacijas, kaip galima sugriežtinti tvarką parduotuvėse, kaip galima užtikrinti tiek mūsų darbuotojų, tiek klientų saugumą, vykdome daug nediskutuodami ir nesvarstydami, ar tikrai pritariam, ar nepritariam, Manome, kad tie žmonės, kurie yra ekspertai – geriau išmano situaciją ir laikomės visų sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų, Visuomenės sveikatos centro rekomendacijų ir darome, kad prekybos centre apsipirkti būtų saugu.

O kokia šiuo metu situacija su dezinfekcinėmis priemonėmis. Tiek dezinfekciniais skysčiais rankoms dezinfekuoti, paviršiams valyti, tiek su kaukėm. Ar jau įmanoma pas jus įsigyt ir kada jau būtų įmanoma?

REKLAMA
REKLAMA

Prioritetą teikiame dezinfekciniam skysčiui, kuriuo kviečiame visus klientus naudotis įėjus į parduotuvę. Todėl visus kiekius, kuriuos pavyksta nusipirkti iš tiesų sunaudojame tam, kad užtikrintume dezinfekcinio skysčio reikiamą kiekį klientams dezinfekuoti rankas įėjus. Prekybai dezinfekcinio skysčio pakankamų kiekių neturime. Ir tai yra vienas iš iššūkių, su kuriuo susiduriame šiuo periodu. Ne tik dezinfekcinio skysčio.

REKLAMA

Iš tiesų, labai daug problemų turime ir ieškodami medicininių kaukių tiekėjų, tiek respiratorių tiekėjų. Lygiai taip pat guminių pirštinių, skaidrių pirštinių, kurias siūlome klientams užsidėti. Lietuvoje tokių kiekių, kokių reikia mūsų prekybos tinklui nėra.

Bendraujame su Kinijos gamintojais ir tiekėjais. Ieškome, kas galėtų pagaminti. Bet šiandien visas pasaulis atsisukęs į Kiniją ir stovime eilėje kartu su didžiausiais Europos tinklais, su didžiausiais pasaulio tinklais ir prašome Kinijos įmonių, kad pagamintų mums reikalingus kiekius, kad galėtumėme užtikrinti tiek mūsų darbuotojų saugumą, tiek ir mūsų klientų saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

O jeigu trumpai apie tą dezinfekcinį skystį – kada žmonės gali tikėtis jo, kad ras parduotuvėj įsigyti? Suprantu, kad prognozuoti sudėtinga, bet tikriausiai žinote, kaip dabar bendraujama su galimais tiekėjais, kokios sąlygos. Ministras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad esą gaminama to skysčio ir turėtų atsirast. Kaip yra iš tiesų?

Su kiekviena diena situacija gerėja. Gamintojų skaičius jau yra gerokai didesnis, nei jų turėjome koronaviruso krizės pradžioje ir šiandien galiu sakyti, kad planuojame nuo sekančios savaitės jų didesni kiekiai pasieks ir parduotuves ir didžioji dalis mūsų klientų galės įsigyti. Bet ar tas kiekis, kurį gausime galės užtikrinti, kad patenkinsim visą poreikį dezinfekcinio skysčio – nežinome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat mes prekiavome ir prekiaujame, ir tam tikrose parduotuvėse jo ir šiandien turime. Kiekvieną dieną visą turimą kiekį skiriame į parduotuves ir stengiamės, kad kuo daugiau klientų nusipirktų. Bėda ta, kad dalis klientų atėję į parduotuvę stengiasi dezinfekcinio skysčio nusipirkti labai didelį kiekį ir parduotuvių darbuotojai turi argumentuoti, kodėl nenorime vienam klientui parduoti didelio kiekio dezinfekcinio skysčio, kodėl norime, kad jo liktų ir kitiems. Ir manome, kad dalis to parduodamo kiekio iškeliauja į kitas prekyvietes ir yra parduodama už kitą kainą.

O kaip su kaukėmis? Jūs sakot – deratės, bet kada galima tikėtis? Žmonėms tikriausiai yra neramu – girdime – viskas, jau dabar turi išeit į kiemą su kaukėmis apsauginėmis. Kur jų rasti? Nežinia. Tai pas jus kada galima tikėtis? Jūsų kolegos ką rodo?

REKLAMA

Po labai ilgų paieškų – bendradarbiavome ir su mūsų Lietuvos ambasadore Kinijoje, ir savo kanalais ieškojome, kas galėtų mums pagaminti tą kiekį, kuris yra reikalingas, kad užtikrimtumėme ir darbuotojų, ir klientų saugumą, tai pirmadienį pasirašėme sutartį su vienu dideliu Kinijos gamintoju ir šiuo metu mums reikalingas kiekis yra gaminamas.

Iš tikrųjų užsisakėme Lietuvai medicininių kaukių. Dalis jų bus skirta mūsų darbuotojų saugumui, dalį planuojame parduoti mūsų klientams, jeigu poreikis būtų ir galbūt, jeigu medikams vis dar trūks kaukių, tai spręsim, galbūt galima pasidalinti tam tikrą kiekį su mūsų medikais, kad ir jiems saugumas būtų užtikrintas, nes jie stovi priekinėje fronto linijoje ir tikrai negali be tokių priemonių išgyventi.

REKLAMA

Kaip su jūsų darbuotojų pardavėjų saugumu? Žinome, kad kai kur skydai apsauginiai pastatyti. Bet kaip bendrai paėmus – ar turi jie pakankamai kaukių, ar turi pirštinių būtinų?

Turėjome medicininių kaukių šiokį tokį rezervą sukaupę ir vakar į visas parduotuves, į visus tinklo padalinius išskirstėm visą kiekį. Šiuo metu labai intensyviai ieškome, kas dar galėtų pasiūlyti iš Europos, iš Lietuvos papildomai tų kaukių nusipirkti. Kalbame su tais, kurie vienkartines kaukes turi, ten perkam visus kiekius, kokius tik randame įmanomus ir stengiamės išgyventi iki to momento, kol tos iš Kinijos užsakytos kaukės pasieks mūsų tinklą.

Pokalbį galite žiūrėti video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų