REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Ukmergės ligoninė (nuotr. TV3)

Situacija Ukmergėje kelia didžiulį nerimą. Tai trečiadienį pripažino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Koronavirusui Ukmergėje pareikalavus trijų aukų ir plintant toliau, valdininkai skubiai surengė nuotolinį pasitarimą. Koronavirusas dalinai paralyžiavo Ukmergės ligoninę, nes šiuo metu veikia tik vienasslaugos skyrius. Susidariusi situacija privertė sukti galvas, ar mieste nereikės taikyti griežtesnių karantino sąlygų.

26

Situacija Ukmergėje kelia didžiulį nerimą. Tai trečiadienį pripažino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Koronavirusui Ukmergėje pareikalavus trijų aukų ir plintant toliau, valdininkai skubiai surengė nuotolinį pasitarimą. Koronavirusas dalinai paralyžiavo Ukmergės ligoninę, nes šiuo metu veikia tik vienasslaugos skyrius. Susidariusi situacija privertė sukti galvas, ar mieste nereikės taikyti griežtesnių karantino sąlygų.

REKLAMA

Trečiadienį pranešta apie trečią mirtį Ukmergėje nuo koronaviruso. Visi trys asmenys – prieš tai gydėsi Ukmergės ligoninėje. Iš viso trečiadienio rytą Ukmergėje buvo registruota 11 naujojo koronaviruso susirgimų.

Trečiadienį keblią situaciją Ukmergės ligoninėje skubėjo aptarti Ukmergės rajono savivaldybės vadovai, Ekstremalių situacijų komisija su Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vyriausybės nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarta, kad trečiadienį iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Į Ukmergę bus atgabenta koronaviruso tyrimams reikalingi testai, kurie pirmiausia bus skirti visiems Ukmergės ligoninėje esantiems pacientams (Palaikomojo gydymo ir slaugos bei Vidaus ligų skyriuose) bei tebedirbantiems medikams.

REKLAMA

Tyrimai – visiems pacientams ir medikams

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas tv3.lt teigė, kad pagaliau sulaukė testų ir bus išsiaiškintas tikrasis protrūkio mastas.

„Pagaliau, gavome sutikimą ir darysime tyrimus visiems likusiems ligoniams ir medikams, kad galėtume išsiaiškinti tikrąjį protrūkio mastą. Mūsų uždavinys, kad tas ligos židinys nebeplistų. Taip pat aptarėme gydytojų aprūpinimą apsaugos priemonėmis. Šiandien paimsime mėginius, vešime į Vilnių ištirti ir rytoj turėtume turėti atsakymus.

Apie pusę dabar užsikrėtusiųjų buvo susiję su Ukmergės ligonine, o kita pusė – ne. Pastarieji atvejai, tai sugrįžusiųjų iš užsienio“, – kalbėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

REKLAMA
REKLAMA

Mero teigimu, iš viso Ukmergės ligoninėje dirba apie 300 žmonių. Šiuo metu veikia tik slaugos skyrius, jame gydomi 95 žmonės. Dėl galimo kontakto izoliuota apie 240 darbuotojų. Pasak mero, iš saviizoliacijoje esančio medicinos personalo iki šiol buvo ištirta tik apie 10 žmonių.

Meras pažymėjo, kad šiuo metu Ukmergėje mirę trys asmenys buvo garbaus amžiaus ir kankinami daug ligų.

„Šie trys asmenys buvo garbaus amžiaus. Jie turėjo daugybę ligų ir sirgo lėtinėmis ligomis. Jie visi priklausė didelei rizikos grupei. Kai kurie turėjo ir vėžinius susirgimus ir kitokius, kaip dažnai būna slaugoje.

Galbūt mirties priežastis ir nėra tas virusas. Galbūt prie tos visos (ligų – aut. past.) puokštės ir virusas yra. Tai yra sudėtingiausia. Jei yra židinys, jei yra susiję ligoninėje, tai tikėtina, kad buvo sąsajos. Dabar tiria tai. Dabar mums svarbiausia išsiaiškinti faktą, kad galėtume toliau saugiai elgtis ir tęsti gydymą“, – sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaukiasi pastiprinimo iš Santaros klinikų: „Mums reikia medikų“

Kadangi dirbančių medikų gretos su kiekviena diena „traukiasi“, svarstoma galimybė sulaukti pastiprinimo iš Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų.

„Norime, kad medikai kuo greičiau būtų ištirti, kurių dauguma jau yra saviizoliacijoje. Kad jie būtų ištestuoti ir, kurie neturi simptomų, kad jie galėtų vėl grįžti į tarnybą. Mums medikų reikia, kad galėtume teikti paslaugas“, – teigė meras.

Mieste gali būti taikomos ir griežtesnės karantino priemonės, tačiau tai paaiškės, kai bus ištirta daugiau Ukmergės ligoninės atvejų.

„Kai mes ištirsime tą židinį, tai pamatysime, koks čia paplitimas. Tačiau šiuo metu nėra daug besikreipiančių gyventojų, kurie turi simptomus“, – sakė meras.

REKLAMA

Ukmergėje prašoma ir kuo skubiau įrengti mobiliąją patikros dėl Covid-19 stotelę.

Veryga: gali būti taikomos griežtesnės karantino sąlygos

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga trečiadienį spaudos konferencijoje pripažino, kad situacija Ukmergėje kelia didžiulį nerimą ir šiame mieste gali būti taikomos griežtesnės karantino sąlygos.

„Ukmergė kelia didžiausią nerimą. {...} Tai galėtų būti vienas iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos. Dėl griežtesnių priemonių apsispręsime tuomet, kai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras baigs epidemiologinį tyrimą.

REKLAMA

Tai priklausys nuo NVSC specialistų atlikto epidemiologinio vertinimo. Jeigu, kaip židinys galėtų būti identifikuota pati ligoninė, jei galima daugiau ar mažiau atsekti asmenis, kurie turėjo kontaktus ir užtenka tiesiog ligoninėje imtis priemonių – tai bus viena situacija.

Jei jų vertinimu, tas užkratas galėjo išplisti labai plačiai, tai, matyt, gali tapti vienas iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos“, – spaudos konferencijoje pripažino A. Veryga.

Lietuvoje mirė keturi žmonės, o 3 iš jų – Ukmergėje

Iš viso Lietuvoje jau mirė keturi žmonės mirė: trys Ukmergėje, vienas – Panevėžyje.

Portalas tv3.lt primena, kad 20 d. pranešta apie pirmąją mirtį nuo koronaviruso. Ukmergėje nuo koronaviruso mirė garbaus amžiaus moteris, kuri iš Ukmergės ligoninės buvo paleista kovo 19 dieną. Kovo 20-ąją greitosios medicinos pagalbos automobilyje ši moteris mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 24 dieną, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų infekcinėje ligoninėje mirė antroji ukmergiškė, kuriai po mirties patvirtintas užsikrėtimas koronaviruso infekcija. Iki kovo 16 dienos moteris buvo gydoma Ukmergės ligoninėje. Ji savaitę praleido namuose, o pablogėjus būklei, kovo 23 dieną buvo išvežta į Vilnių Santaros klinikas, kur jos gyvybė užgeso.

Kovo 23-iąją Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje mirė vyras, kuris buvo trečioji koronaviruso auka Lietuvoje. Garbingo amžiaus vyras taip pat gydėsi Ukmergės ligoninėje. Jam COVID-19 tyrimas buvo atliktas jau po mirties ir patvirtinta, kad buvo užsikrėtęs.

Ar Lietuvos medikai pasiruošę kovoti su koronavirusu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų