REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime trečiadienį užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis, portalui tv3.lt patvirtino šaltinis Seime.

Seime trečiadienį užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis, portalui tv3.lt patvirtino šaltinis Seime.

REKLAMA

Kaip rašoma Seimo darbuotojams išplatintame laiške, virusas patvirtintas vienam iš Seimo darbuotojų.

„Gerbiamieji, informuojame, kad COVID-19 diagnozė patvirtinta vienam Seimo kanceliarijos darbuotojui. Seimo kanceliarija šiuo metu yra nustačiusi darbuotojo, galėjusio kelti ligos platinimo pavojų, kontaktus Seimo rūmuose (jų yra keletas).

Kiekvienas asmuo, kuris turėjo kontaktų su šiuo darbuotoju, taip pat tam tikromis dienomis su šiuo darbuotoju dirbo viename Seimo rūmų aukšte ir galimai naudojosi bendrosiomis patalpomis, bus informuotas asmeniškai“, – rašoma Seimo darbuotojams išplatintame laiške.

Kaip praneša Seimo kanceliarija, vienam Seimo kanceliarijos darbuotojui nustačius COVID-19 diagnozę, 5 asmenys, Seimo rūmuose su juo turėję tiesioginį kontaktą, paprašyti izoliuotis ir stebėti savo būklę.

REKLAMA
REKLAMA

Sergantis darbuotojas dirbo Seimo III r. 5 aukšte kovo 12, 13, 16 d. ir 17 d. iki pietų. Patalpos dezinfekuojamos ir imamasi visų apsaugos priemonių. Pranešama, kad Seimo kanceliarijos darbuotojas naudojosi III r. įėjimu bei liftu. Seimo kanceliarija numatydama tokio atvejo galimybę, prieš kelias savaites ėmėsi atitinkamų priemonių, tarp kurių – dažnesnis patalpų ir paviršių dezinfekavimas. 

REKLAMA

Dėl teisės aktų reikalavimų Seimo kanceliarija atskleisti vardų ir pavardžių negali.

Šiuo metu Seimo komitetų, komisijų posėdžiai ir Seimo kanceliarijos darbas, kiek įmanoma, organizuojami nuotoliniu būdu. Tokiu būdu darbas bus organizuojamas ir toliau. Ypatingo atsargumo bus imtasi ir organizuojant Seimo posėdžius. Artimiausias jų numatytas kovo 31 d. Seimo nariai į posėdžių salę turės ateiti tik balsuoti, o klausyti įstatymų pateikimus ar diskusijas (jei jose nenorės dalyvauti), galės stebėti iš savo kabinetų.

Portalas tv3.lt primena, kad šiuo metu Lietuvoje nustatyti 255 koronaviruso atvejai, keturi žmonės mirė: trys Ukmergėje, vienas – Panevėžyje, viena moteris Šiauliuose pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų