REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtoji koronaviruso auka Lietuvoje – verslininkas iš Panevėžio

papildyta 15:22 val.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mirė koronaviruso infekcija sirgęs asmuo, tai – ketvirtasis mirties nuo infekcijos atvejis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mirė koronaviruso infekcija sirgęs asmuo, tai – ketvirtasis mirties nuo infekcijos atvejis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Ministerija pranešė, kad asmuo priklausė rizikos grupei.  Panevėžio ligoninės atstovas Vytautas Riaubiškis tv3.lt patvirtino, kad mirė tas pats ligonis, kuris buvo išvykęs į Pietų Afrikos Respubliką ir buvo sunkios būklės. 

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Kaip BNS sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, pacientas į ligoninę paguldytas prieš daugiau nei dvi savaites, jis į įstaigą kreipėsi grįžęs iš PAR, jo būklė visą laiką buvo sunki.

Anksčiau skelbta, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo koronaviruso gydomas garsus panevėžio verslininkas, kuris grįžo iš kelionės PAR.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien apie 11 val. pacientas mirė, jis buvo užsikrėtęs koronavirusu. Jis bvuvo gydomas nuo kovo 12 dienos priklausė rizikos grupei ir turėjo nemažai gretutinių ligų. Medikai visą šį laiką profesionaliai ir labai atsakingai dirbo, direktorius reiškia nuoširdžią užuojautą velionio šeimai artimiesiems ir nuoširdžiai dėkoja visam medicinos personalui“, – sakė V. Riaubiškis.

REKLAMA

Anot jo, gydant ligonį buvo konsultuojamasi su „geriausiais šios srities specialistais šalyje“, jiems taip pat dėkojama už pagalbą.

Kaip skelbta anksčiau, pacientas į įstaigą paguldytas anksčiau, dėl kitų negalavimų, jam koronavirusas diagnozuotas jau esant ligoninėje. Dėl to privalomam karantinui išsiųstas 51 asmuo iš ligoninės personalo, didžioji dalis – medikų. Po pirmųjų tyrimų jiems koroanviruso infekcija nenustatyta.

Anot V. Riaubiškio, personalui pakartotiniai tyrimai bus pradedami nuo ketvirtadienio ir esant neigiamiems atsakymams medikai galės grįžti į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Užuojautą pareiškė Liberalų sąjūdis

Užuojautą dėl ketvirtosios koronaviruso aukos pareiškė ir Liberalų sąjūdis. Verslininkas iš Panevėžio buvo ilgametis partijos narys.

Lietuvoje nustatyti 255 koronaviruso atvejai, keturi žmonės mirė: trys Ukmergėje, vienas – Panevėžyje.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad anksčiau trečiadienį buvo pranešta apie trečiąją mirtį. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Jolanta Čereškienė tv3.lt patvirtino, kad mirė trečias žmogus, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas. Tai 79 metų pacientas.

„79 metų asmuo, kuris taip pat gydėsi Ukmergės ligoninėje. Jam COVID-19 tyrimas buvo atliktas jau po mirties ir patvirtinta, kad buvo užsikrėtęs“, – sakė J. Čereškienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi trys pirmieji nuo koronaviruso mirę žmonės – buvę Ukmergės ligoninės pacientai. Ketvirtasis mirė Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Ukmergės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija renkasi į posėdį aptarti situacijai.

Iki šiol Lietuvoje patvirtinti 255 koronaviruso atvejai, vienas asmuo – pasveikęs. 

Portalas tv3.lt primena, kad 20 d. pranešta apie pirmąją mirtį nuo koronaviruso. Ukmergėje nuo koronaviruso mirė garbaus amžiaus moteris, kuri iš Ukmergės ligoninės buvo paleista kovo 19 dieną, pranešė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis. 

Kovo 24 d. pranešta apie mirusią 90-metę, kuri, naujienų portalo duomenimis, gulėjo toje pačioje palatoje su pirmąja auka. Pacientė kovo 16 dieną buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną ji buvo atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus jai nustatytas koronavirusas, ji gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

REKLAMA

Svarbiausia informacija apie koronavirusą

Koronavirusas yra naujos struktūros koronavirusas, kuris niekada anksčiau nebuvo sukėlęs infekcijų žmonėms. Pagrindiniai jo simptomai yra panašūs į gripo: karščiavimas, kosulys, apsunkęs kvėpavimas ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais koronavirusai sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

Nuo kovo 16 d. pakeistas įtariamo atvejo apibrėžimas: žmonės, grįžę (ar iki to 14 d. keliavę) iš bet kurios užsienio valstybės, laikomi galimai užsikrėtusiais, jei jiems pasireiškia bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas. Tai yra, jei staiga prasidėjo karščiavimas, kosulys ar apsunkintas kvėpavimas ir simptomams paaiškinti kitų medicininių priežasčių nėra.Taip pat įtariamu atveju laikoma, jei žmogui pasireiškė ūmi kvėpavimo takų infekcija ir jis buvo artimame sąlytyje su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 atveju.

REKLAMA

Taip pat įtariamu atveju laikoma, jei žmogus, kuriam pasireiškia sunki ūmi kvėpavimo takų infekcija (karščiavimas ir bent vienas kvėpavimo takų ligos simptomų – kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir jam būtina  hospitalizacija ir nėra nustatyta kitos etiologinės priežasties, kuri paaiškintų šiuos simptomus.

Keliautojams, grįžusiems iš bet kurios šalies, 14-lika dienų būtina izoliuotis. Jiems būtina kasdien matuotis kūno temperatūrą, stebėti sveikatą ir, jei atsiranda bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – pirmiausia būtina skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasireiškus simptomams bus atliekamas tepinėlis naujojo koronaviruso infekcijai nustatyti.Žmonėms, kuriems 14 dienų privaloma izoliuotis namuose, nes jie grįžo iš užsienio, eiti į lauką, jei tai gali sukelti pavojų kitiems žmonėms, draudžiama. Žmogus išeiti į lauką gali, jeigu jis tikrai gali užtikrinti, kad jo buvimas lauke niekam nesukels pasekmių, pavyzdžiui, jis išeis į savo balkoną, terasą, nuosavą kiemą, kuriame nesutiks kitų žmonių.

Tuo atveju, jei per 14-likos dienų izoliavimosi laikotarpį ligos simptomai neišsivysto, žmogus laikomas sveiku ir gali grįžti į įprastą gyvenimą.

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

REKLAMA

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti rankas su muilu ir šiltu vandeniu, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, ne mažiau, kaip 2–3 kartus per dieną vėdinti patalpas, kasdien valyti dažnai naudojamus paviršius kambaryje (pvz., naktinius stalelius, lovų rėmus ir kitus miegamojo baldus).

Žmonėms, kurie dirba namuose nuotoliniu būdu ir vengia socialinių kontaktų, kad nesukeltų pavojaus savo sveikatai, patariama buvimui lauke rinktis tokias vietas, kuriose yra sąlygos išlaikyti saugų atstumą apie 2 metrus (pvz., nuosavas kiemas, miškas, parkas ir pan.).

***

Ar Lietuvos medikai pasiruošę kovoti su koronavirusu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų