REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas lietuvių dainininkas bei kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano socialinėje erdvėje neretai pasidalija savo įžvalgomis viena ar kita aktualia tema.

Žinomas lietuvių dainininkas bei kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano socialinėje erdvėje neretai pasidalija savo įžvalgomis viena ar kita aktualia tema.

REKLAMA

Šįkart jo dėmesį patraukė pastaruoju metu itin plačiai aptarinėjamas koronavirusas ir jo pasekmės.

„Na štai... Pirmas numiręs žmogus nežinojo (kaip suprantu nebuvo įtrauktas į sergančių sąrašus), kad jam koronavirusas. Daugybė užsikrėtusių medikų. Ir visa tai vyksta jau porą savaičių.

Dabar jau be jokių sąmokslo teorijų, vadovaujantis šalta logika, galima sakyti – Lietuvoje dešimtimis, o gal šimtais kartų daugiau užsikrėtusių nei yra patvirtinta. Tai nieko nekeičia. Karantinas ir saviizoliacija tik dar labiau aktuali. Tai ką dabar parašysiu nėra kaltinimas, tai pamąstymas.

Praeitą ketvirtadienį pakilo temperatūra, na 37.5 ir gerklės skausmas. Penktadienio rytą pasidariau BKT ir CRB (kraujo tyrimai). Rezultatai rodė, kad greičiausiai bakterinė infekcija (CRB 40). Daktarė paskyrė antibiotikų. Tačiau ligos eiga keista – temperatūra dar nepradėjus vartoti antibijotikų nukrito.

REKLAMA
REKLAMA

Žodžiu dabar, kai suprantu, kad koronavirusas buvo pasklidęs žymiai anksčiau ir plačiau, įtariu, kad tai galėjo būti kažkokia jo forma. O gal ir ne korona, bet aš negaliu pasitikrinti! Skambinau, ieškojau. Ne! Aš nekontaktavęs su vienu iš 60 oficialiai užsikrėtusių. Aš iš niekur negrįžęs. Aš šiuo metu neturiu temperatūros. Akivaizdu, kad dabartiniame kontekste tai jau pasenęs modelis, nes virusas yra Lietuvos viduje jau mažiausiai savaitę.

REKLAMA

Kodėl be galo svarbu turėti galimybę išsitirti kiekvienam? Žinodamas, kad persirgai po poros savaičių susiformavus imunitetui gali savanoriauti ar tiesiog teikti pagalbą artimai aplinkai. Pagalbą, kurios jau netrukus gali labai reikėti.

Žinodamas, kad persirgai, busi įtrauktas į statistiką ir bus realus skaičiai. Ne taip kaip dabar. Žinodamas, kad persirgai, visai kitaip dėliosi gyvenimą po poros mėnesių, nes akivaizdu, kad virusas niekur nedings. Žinodamas, kad persirgai, ramiau gyvensi. Jau dabar. Reikia galimybės išsitirti VISIEMS. Ar privačiai ar dar kaip nors. Tai mūsų teisė, paieškokime priemonių,“ – įžvalgomis feisbuke dalijos vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų