REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministro Viliaus Šapokos įkurtu COVID-19 pasekmių mažinimo fondu rūpinsis Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama žymių šalies medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda. Fondo lėšos bus skiriamos pagalbai tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Finansų ministro Viliaus Šapokos įkurtu COVID-19 pasekmių mažinimo fondu rūpinsis Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama žymių šalies medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda. Fondo lėšos bus skiriamos pagalbai tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

REKLAMA

Pirmosios surinktos lėšos bus skiriamos medikams ir ligoniams – perkamos asmens apsaugos priemonės, reagentai ir kita medicininė įranga. Vėliau poreikis bus analizuojamas ir tikslinamas, visuomenė nuolat bus informuojama, kiek surinkta lėšų ir kam jos naudojamos. Iki šiol į fondą suaukota jau 44 tūkst. eurų lėšų, rašoma pranešime spaudai.

„Atėjo laikas susitelkti ir padėti vieni kitiems. Šiuo metu mūsų visų pagalbos labiausiai reikia medikams ir ligoniams. Todėl džiaugiuosi, kad toks fondas veikia ir aš galiu prisidėti prie jo veiklos. Dalintis ir padėti dar niekada nebuvo taip prasminga ir svarbu“, – sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

COVID-19 fondas atidarytas įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Fondui lėšas gali pervesti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys – smulkios ir stambios įmonės ir tarptautinės korporacijos.

REKLAMA

„Dėkoju visiems, prisidedantiems prie bendro tikslo – per keletą dienų surinkta jau keliasdešimt tūkstančių eurų. Kaip niekada jaučiame lietuvių vienybę – fondui aukoja tiek Lietuvos, tiek pasaulyje gyvenantys mūsų tautiečiai. Kam konkrečiai skirti šia lėšas spręsime kartu su medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda. Nuolat analizuosime poreikį ir tikslinsime, kam paramos reikia labiausiai. Šiandien tai – pagalba medikams ir ligoniams, vėliau lėšos gali būti skiriamos kitoms sritims. Kartu su visomis kitomis visuomenės iniciatyvomis mes įveiksime šią pandemiją“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

REKLAMA
REKLAMA

Fondo taryba, vadovaujama Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, spręs dėl fondo naudojimo krypčių ir strategijos, tvirtins lėšų panaudojimą. Tarybą sudarys Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Feliksas Jankevičius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkas Rimvydas Baltaduonis.

Fondo valdyba spręs, kam ir kiek fondo lėšų bus skiriama. Jai vadovaus finansų ministras Vilius Šapoka, jo pavaduotojas bus sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga. Kiti nariai: Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Inovatyvios medicinos centro Biofarmacijos skyriaus vedėjas, vyriausiasis mokslo darbuotojas akad. prof. habil. dr. Vladas Bumelis, MO muziejaus įkūrėjas prof. habil. dr. Viktoras Butkus, UAB „Termo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ vadovaujantis partneris Rolandas Valiūnas, Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centro vadovas, garsus psichologas, psichoterapeutas doc. dr. Paulius Skruibis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvai susidūrus su iki šiol neregėta grėsme kyla dvejopi jausmai: ir įtampa, ir pasididžiavimas. Jį sukelia pasiaukojamas medikų ir šalies institucijų darbas, įmonių ir organizacijų, visuomenės įsitraukimas į kovą su virusu ir jo keliama krize. Šiomis dienomis netrūksta įkvepiančių pavyzdžių, iliustruojančių, kiek daug galime pasiekti veikdami išvien. Tad steigdami fondą siekiame, kad prisidėti prie šio kovos kiekvienam būtų kuo paprasčiau. Kviečiame verslą bei gyventojus drauge atremti koronaviruso grėsmę“, – sako Rolandas Valiūnas, advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ vadovas.

COVID-19 pasekmių mažinimo fondas:

Gavėjas: Lietuvos Respublikos finansų ministerija

Sąsk. nr.: LT 56 1010 0000 0853 2407 (Lietuvos bankas)

Papildoma informacija:

Juridinio asmens kodas 288601650

SWIFT kodas: LIABLT2XXXX

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų