REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu prireiks, Vyriausybė ir Seimas svarstys apie būtiniausių prekių kainų ribojimą. Dabar maisto visiškai užtenka ir nėra jokios priežasties paniškai apsipirkinėti. 

Jeigu prireiks, Vyriausybė ir Seimas svarstys apie būtiniausių prekių kainų ribojimą. Dabar maisto visiškai užtenka ir nėra jokios priežasties paniškai apsipirkinėti. 

REKLAMA

Taip po ketvirtadienį vykusio susitikimo su prekybininkų atstovais kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis.

Prireikus ribotų maksimalias kainas

„Pirmiausia yra žinia nuraminti Lietuvos žmones, kad turime visišką patikinimą, kad šiandien nėra jokio pagrindo nerimauti dėl galimo maisto produktų tiekimo sutrikimo. Dėl to tos panikos bangos, kurios jau buvo prekybos centruose griebiant prekes, bandant apsipirkti galbūt gerokai į priekį, jos yra yra nereikalingos.

 Tiekimas tikrai nenutrūks ir rizikų tokiam scenarijui šiandien nėra“, – tikino Vyriausybės vadovas.

Anot jo, susitikimo metu su prekybininkais taip pat buvo aptarta situacija dėl nepagrįsto kainų kėlimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Prekybos centrai tikrai nemato šiandien jokios būtinybės ir pagrindo kalbėti apie maisto produktų kainų kilimą. Jeigu yra situacija, susijusi su pasikeitusia tiekėjų politika, mes tą vertiname labai atidžiai ir manome, kad šita situacija nėra tinkama bandant išspręsti kokius nors savo ekonominius klausimus arba nuoskaudas, kurios susiję su bendravimu su prekybos centrais ir šios situacijos bandyti tą naštą užkrauti vartotojui“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Jo teigimu, su prekybininkais sutarta, kad kiekvienu atveju kai tiekėjai bandys kelti maisto produktų kainas prekybos centrams, Vyriausybė bus informuota.

„Tada ieškosime, kokių sprendimų reikia priimti. Noriu priminti, kad teisės aktai leidžia Vyriausybei ir Seimui svarstyti galimybę apriboti būtiniausių produktų maksimalias kainas. Tikiuosi, kad tokio įrankio Lietuvos valstybei panaudoti nereikės“, – kalbėjo premjeras.

Jis dėkojo darbuotojams, kurie dirba parduotuvėse, kurie tiekia maisto produktus. S. Skvernelis taip pat informavo, kad aptartos buvo prekybos darbuotojų apsaugos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Ragina dažnai į parduotuves neiti

Mažmeninės prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė pripažino, kad prekybinininkai gauna signalų iš tiekėjų apie galimą kainų didinimą. Vis dėlto ji patikino, kad bendradarbiavimas su Vyriausybe vyksta.

Anot R. Vainienės, sutarta, kad dabar svarbiausia sklandus būtiniausių prekių tiekimas, prekyba ir saugumas, kuris yra didelis prioritetas. Dėtos didelės pastangos, kad darbuotojai ir pirkėjai būtų saugūs.

„Buvo pirkimų banga. Dvi jos buvo, bet praėjo. Dabar padėtis stabilizavosi. Iš tikrųjų ramiai galima apsipirkti. Bet vis dar raginame pirkėjus per daug dažnai nesilankyti tiesiog dėl saugumo. Ne dėlto, kad bijome, kad lentynose išpirks. Saugiau apsipirkti kartą per savaitę nei dažnai lankytis prekybos vietose“, – sakė R. Vainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, vienu metu prekybininkams buvo kilę problemų dėl vilkikų eilių pasienyje, tačiau dabar jos jau išspręstos, bendradarbiavimas vyksta.

„Laukiame visos šios krizinės situacijos pabaigos, nes ji baigsis. Pagrindinė žinia, kad tai laikina“, – kalbėjo R. Vainienė.

Tikisi paskatinimo darbuotojams

Paklaustas, kaip rūpinamasi prekybos darbuotojams, kuriems šiuo metu tenka gerokai didesnis krūvis nei paprastai, premjeras S. Skvernelis priminė, kad valstybiniame sektoriuje tokiems darbuotojams numatyti ir jau mokami priedai už papildomus krūvius, darbą sudėtingomis sąlygomis.

„Jeigu tokia galimybė yra, manau, tą dalyką sprendžia ir privatus sektorius, kaip motyvuoti darbuotojus, kaip jiems atsilyginti už tą pasiaukojamą darbą, kurį jie dirba šiandien suvaldant koronaviruso krizę“, – kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA

R. Vainienė informavo, kad dalis prekybos įmonių darbuotojų pasiėmė laikino nedarbingumo pažymėjimus, nes dėl paskelbto karantino turi prižiūrėti vaikus. Tačiau tai nėra didelis skaičius žmonių.

Tačiau daugelis esą dirba ir jie įmonėms yra prioritetas. Jiems suteikti dezinfekciniai skysčiai, pirštinės.

R. Vainienė patikino, kad prekybos įmonės atidžiai seka visas oficialias rekomendacijas ir maksimaliai jas įgyvendina. Ji ragino nepulti į paniką, negalvoti, kad kiekvienas atėjęs pirkėjas serga.

Prekybininkų asociacijos vadovė taip pat patikino, kad prekybininkai atsiskaito su tiekėjais – su kai kuriais ir avansu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų