REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skvernelis: pasienyje su Lenkija eilių neliko

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinia, kad pasienyje su Lenkija eilių nebeliko.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinia, kad pasienyje su Lenkija eilių nebeliko.

REKLAMA

„Ką tik apie tai mane informavo VSAT vadovybė ir policija. Nei Kalvarijos, nei Lazdijų punktuose. Pirmajame dar vakar vakare turėjome 35 kilometrų ilgio eilę...

Dirbam toliau, ačiū prisidedantiems ir padedantiems“, – „Facebook'e“ rašė premjeras.

Trečiadienį vakare eilės dar siekė 35 kilometrus. 

„Priežastis yra ta, kad dabar įvažiuojant į Lenkiją tik lenkų vilkikų vairuotojai privalo pildyti sveikatos anketas ir tik nuolat Lenkijoje gyvenantys asmenys. Lenkai temperatūrą pradėjo matuoti trijuose punktuose - ant kelio stovi trys punktai, tai srautas per naktį visas ir susisiurbė“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Pasak jo, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje eilės taip pat sumažėjo – 7 val. Medininkų punkte išvažiuoti iš Lietuvos laukė 300 krovininių automobilių – beveik perpus mažiau nei trečiadienio rytą. Į Lietuvą įvažiuoti laukia 60 vilkikų.

REKLAMA
REKLAMA

Šalčininkų punkte išvažiuoti iš Lietuvos laukia 45 vilkikai, Kybartuose – 25.

Nuo karantino pradžios iki ketvirtadienio ryto iš Lietuvos neleista išvykti 217 asmenų, o įvažiuoti į šalį – 407 asmenims. 

REKLAMA

„Tai yra tie žmonės, kurie karantino metu negali pagrįsti išvykimo priežasčių. Lietuvos pilietis gali išvykti per valstybės sieną, bet jis turi turėti dokumentus, įrodančius, kad jis nuolat dirba arba gyvenamoji vieta yra deklaruota užsienio valstybėje“, – sakė R. Pukinskas.

Pasak jo, vien pastarąją parą išvažiuoti neleista 12 Lietuvos piliečių. 

„Yra tokių atvejų, kai lietuviai bando važiuoti be tai pagrindžiančių dokumentų ir karantino metu kelionė jiems yra neleidžiama. Užsieniečių judėjimas irgi yra draudžiamas, jeigu jie čia atvažiuoja ne nuolat dirbti arba ne čia gyvena“, – pridūrė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva ir Lenkija uždarė valstybių sienas užsieniečiams, siekdamos sulėtinti koronaviruso plitimą, bet krovininiai automobiliai praleidžiami.

***

Daugiau apie Vyriausybės veiksmus kovoje su koronavirusu žiūrėkite čia: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų