REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtai lietuvių parskraidinami iš Valensijos ir Amsterdamo

papildyta 10:12 val.

Šimtai lietuvių ketvirtadienį užsakomaisiais skrydžiais turėtų grįžti į Vilnių iš Valensijos ir Amsterdamo.

Šimtai lietuvių ketvirtadienį užsakomaisiais skrydžiais turėtų grįžti į Vilnių iš Valensijos ir Amsterdamo.

REKLAMA

Skrydį suorganizavo Lietuvos Vyriausybė kartu su kelionių operatoriais.

Kaip BNS informavo susisiekimo ministro atstovė spaudai Aldona Grinienė, ketvirtadienio rytą į skrydį iš Valensijos jau buvo užpildytos 186 vietos iš 220. Į skrydį iš Amsterdamo registravosi 161 keleivis, lėktuve iš viso – 180 vietų.

Keli tūkstančiai lietuvių pastarosiomis dienomis paprašė valstybės pagalbos grįžti į tėvynę, Europos valstybėms drastiškai apribojus judėjimą, siekiant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

Trečiadienį per 130 lietuvių specialiu reisu parskrido iš Tenerifės, penktadienį ir šeštadienį organizuojami skrydžiai iš Paryžiaus. Pirmasis 220 vietų reisas jau užpildytas, informavo A. Grinienė. 

REKLAMA
REKLAMA

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė. 

Specialistai ragina grįžtant iš oro uosto nesinaudoti viešuoju transportu, grįžus gyventi atskirose patalpose, nesilankyti viešose vietose.

REKLAMA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė ragino žmones būti kantrius, kol sveikatos specialistai atliks patikrą, sąžiningai matuotis temperatūrą, o grįžus tinkamai izoliuoti save. 

„Namuose svarbu tinkamai izoliuotis. Jei įmanoma – atskirame name ar bute, jei tai neįmanoma – tikrai atskirame kambaryje, bendraujant su šeimos nariais užsidėti medicininę kaukę, nepriimti svečių, maistą paprašyti palikti prie durų“, – BNS sakė R. Lingienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų