REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas pranešė, kad 20 val. 10min. buvo gauti Respublikinės Panevėžio ligoninės darbuotojų testų atsakymai dėl koronaviruso, kurie yra neigiami. 

Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas pranešė, kad 20 val. 10min. buvo gauti Respublikinės Panevėžio ligoninės darbuotojų testų atsakymai dėl koronaviruso, kurie yra neigiami. 

REKLAMA

Medikus tikrinti pradėjo po to, kai Panevėžyje koronaviruso infekcija nustatyta ir iš Pietų Afrikos Respublikos verslo kelionės skubiai grįžusiam žinomam Panevėžio verslininkui ir buvusiam ilgamečiui politikui.

Jo būklė itin sunki, vyras reanimuojamas. Klastingas virusas vyrą palaužė ne iškart. Dėl gretutinių ligų į Panevėžio respublikinę ligoninę paguldytam ir gydytam panevėžiečiui COVID - 19 simptomai pasireiškė tik 4 parą. Su pacientu kontaktą turėję ir be apsaugų dirbę medikai atsidūrė rizikos grupėje, kaip ir artimieji, kelionės dalyvių delegacija. 

Apie tai, kad ligoninėje gulintis panevėžietis, žinomas verslininkas, neseniai grįžęs iš Pietų Afrikos Respublikoje vykusios verslo kelionės, užsikrėtęs koronavirusu pranešta šiąnakt. Kai jo būklė pasidarė itin sunki, prireikė reanimuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Ligonis pas mus pakliuvo 12 d. naktį, jis keliavo po Pietų Afrikos Respubliką, visos kelionės metu jis negalavo ir grįžęs tiesiai atvažiavo į mūsų ligoninę, kur buvo paguldytas dėl gastroenterokolito“, – kiek anksčiau sakė Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

REKLAMA

Vos tik patekęs į ligoninę vyras nebuvo ištirtas dėl koronaviruso, o pirma gydytas dėl pilvo skausmų. Tyrimas dėl koronaviruso padarytas tik ėmus staigiai blogėti sveikatai ir atsiradus pirmiesiems viruso simptomams. O jie, pasak medikų, pasireiškė tik po 4 parų.

„Jo patekimo momentu niekas negalėjo įtarti, joks aiškiaregis negalėjo įtarti, kad galbūt jis turi virusą. Ir negalim šiai dienai pasakyt, ar jis Keiptauno oro uoste gavo tą virusą, ar jis gavo Stambule, niekas jums neįstengs pasakyti. Jis atvyko kaip ligonis su savo problemom, tai jos ir buvo buketas ligų ir gastroenterokolitas. Tai yra nusiskundimas pilvo skausmais, viduriavimu“, – teigė A. Skorupskas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vakare Panevėžio ligoninė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad  pacientas gauna reikiamą gydymą ir yra stebimas medikas.  „Informuoju visus, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gydomo paciento, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas COVID – 19, būklė yra nepakitusi, jis gauna reikiamą gydymą ir yra nuolat stebimas medikų. Apie pasikeitimus, jei tokių bus, visuomenę informuosime nedelsiant“, – buvo rašoma ligoninės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų