REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje antradienio vakarą buvo atidarytas antras kontrolės punktas. Vidaus reikalų ministerija tv3.lt pranešė, kad vakare buvo atidarytas dar vienas pasienio kontrolės punktas Lazdijai–Ogrodniki ir automobiliai galės būti nukreipiami ten.

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje antradienio vakarą buvo atidarytas antras kontrolės punktas. Vidaus reikalų ministerija tv3.lt pranešė, kad vakare buvo atidarytas dar vienas pasienio kontrolės punktas Lazdijai–Ogrodniki ir automobiliai galės būti nukreipiami ten.

REKLAMA

„Pasienio kontrolės punktas Lazdijai–Ogrodniki jau atidarytas, tad automobiliai gali būti nukreipiami į šį punktą“, – tv3.lt atsiųstame atsakyme teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 

Į šį punktą bus nukreipiami lengvieji automobiliai, autobusai, mikroautobusai ir krovininis transportas.

„Glaudžiai bendradarbiavome su Lenkijos Vyriausybe visais lygiais“, – teigė ministrė R. Tamašunienė.

Dabar pasienyje su Lenkija veikia  du pasienio kontrolės punktai: Kalvarijos–Budzisko ir Lazdijai–Ogrodniki. 

Antradienį darbą atnaujino ir Šalčininkų–Beniakaini pasienio kontrolės punktas, kur taip pat tikrinami krovininiai automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiant suvaldyti eiles Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje bei užtikrinti krovinių judėjimą, suderinom su Baltarusijos puse ir Muitinės tarnyba – pradedame darbą dar viename kontrolės punkte – Šalčininkų. Manome, kad pavyks išspręsti susidariusią situaciją“, – teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

REKLAMA

Į Lietuvą grįžta ir Lenkijos – Vokietijos pasienyje įstrigę Lietuvos piliečiai, kurie tėvynę pasiekti galės vakare išvykstančių keltu arba traukiniu.  Šiuo metu Lenkijos teritorijoje juda 5 konvojai – 350 žmonių.

Iš Vokietijos traukiniu į Lietuvą grįžta 35 piliečiai

Iš Vokietijos antradienio popietę pajudėjo specialus traukinys, kuriuo per Lenkiją į tėvynę grįš 35 Lietuvos piliečiai, pranešė susisiekimo ministras.

„Traukinys ką tik pajudėjo, juo vyksta 61 keleivis. Jis turėtų po 12 valandų būti Kaune“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių atstovas spaudai Mantas Dubauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, traukinys iš Frankfurto prie Oderio pajudėjo apie 16.20 val. (Lietuvos laiku), Lenkijos pasieniečiams patikrinus keliautojų sveikatą.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žurnalistams Seime sakė, kad tarp keliaujančiųjų yra tik 35 Lietuvos piliečiai. Tai BNS patvirtino ir M. Dubauskas. Likę keleiviai, jo žiniomis, yra Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai. Jis neatmetė, kad tarp jų gali būti ir latvių bei estų.  

Traukinio reisas keliskart atidėtas keleiviams dėl užsikimšusių kelių nespėjant atvykti į stotį. 

Pasak Lietuvos geležinkelių generalinio direktoriaus Manto Bartuškos, būtent tai pareikalavo „labai didelių pastangų“, kadangi grafikus teko derinti tarp trijų valstybių. Pasak geležinkelių vadovo, europietiška „Rail Baltica“ vėžė leidžia traukiniu iki Kauno vykti nesustojant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi bus pasitinkami, kurie bus ne Lietuvos piliečiai, jiems bus tolimesnės procedūros. Patikrinimo procedūros taip pat vyko, netruko labai ilgai, tai buvo greičiau vizualinė patikra, specialistų su skafandrais, apsisaugant, ir žmonės toliau keliaus. Personalas ruošiasi priimti traukinį, atsargumas bus užtikrinamas“, – patikino jis.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo. Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių. 

Į Lietuvą grįžti norintys šių automobilių vairuotojai, paleidę keleivius, turi nuvykti į maždaug už 400 kilometrų esantį Zasnico jūrų uostą.

REKLAMA

J. Narkevičius patvirtino, kad keltas išvyks 22 valandą vietos laiku (23 val. Lietuvos laiku), tačiau, jei reikės, vairuotojų bus laukiama ilgiau. 

Ministras priešpiet sakė, jog į keltą iš Zasnico uosto išvykti registravosi tik apie 30 automobilių, kai vietų yra apie 250. Keltu galės grįžti tik automobiliai su vairuotojais.

Užsienio reikalų ministerija skelbė, kad traukinyje iš viso numatyta 650 vietų keleiviams, kelte gali būti priimama 250 automobilių su vairuotojais.

Lietuvai spaudžiant spręsti problemas pasienyje, Lenkija sutiko atidaryti antrąjį pasienio punktą Lazdijuose, taip pat į Lenkiją aptarti situacijos antradienį vyksta Lietuvos vyriausybinė delegacija.

REKLAMA

Į Lietuvą iš Lenkijos įvažiavo trečiasis konvojus

Lenkijos ir Lietuvos sieną antradienio popietę kirto jau trečiasis konvojus, kuriuo grįžta Baltijos šalių gyventojai.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo spaudai Giedriaus Mišučio, konvojuje – 20 automobilių, jais vyksta 80 asmenų.

„Lietuvos piliečių yra 43, Latvijos – aštuoni,  Estijos – trys, Ukrainos piliečių, turinčių leidimus gyventi Lietuvoje bei Latvijoje – 17. Taip pat keturi baltarusiai, vienas rusas, po du uzbekus ir gruzinus, jie turi teisę gyventi Lietuvoje“, – BNS sakė G. Mišutis.

Pasak jo, tarp transporto priemonių daugiausiai mikroautobusai.

KLatvijos ir Estijos piliečių bei ukrainiečių, turinčių teisę gyventi Latvijoje,automobiliai per Lietuvą lydimi policijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Mišučio, ketvirtasis konvojus sieną turėtųkirsti antradienio vakarą.

Pirmaisiais dviem konvojais antradienį iš Lenkijos jau grįžo beveik 200 žmonių, iš jų beveik 150 – Lietuvos piliečiai.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo. Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių. Jų keleiviams suorganizuotas grįžimas keltu ir traukiniu, bet pasiekti šiuos punktus sudėtinga dėl užkimštų kelių. Dar vienas keltas iš Vokietijos į Baltijos šalis rezervuotas trečiadienio vakarui.

Į Lenkiją aptarti situacijos antradienį vyksta Lietuvos vyriausybinė delegacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų