REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas kritikavo, kad Klaipėdos universitetinei ligoninei vis dar neleidžiama atlikti tyrimų dėl koronaviruso. Ši gydymo įstaiga turi tam reikalingą įrangą.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas kritikavo, kad Klaipėdos universitetinei ligoninei vis dar neleidžiama atlikti tyrimų dėl koronaviruso. Ši gydymo įstaiga turi tam reikalingą įrangą.

REKLAMA

 „Kol kas dar nėra atsakymo dėl galimybės Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atlikti testavimo. Nors, kaip jau seniau informuota, tiek visi reagentai, tiek visa įranga yra paruošta.

Tai yra visiškai nelogiškas, nemotyvuotas sprendimas. Tas pasakymas, kad viskas gali būti atliekama Vilniuje, kad nesusidaro reikiamas kiekis, kad apsimokėtų daryti Klaipėdoje. Tokiomis sąlygomis, tokiu rėžimu, mano manymu, tai mažiausiai neatsakinga“, – pirmadienio rytą spaudos konferencijoje teigė V. Grubliauskas ir vylėsi, kad greitu metu šis klausimas bus išspręstas.

Pirmadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje yra hospitalizuoti 29 žmonės, kurie potencialiai gali sirgti koronavirusu. Šiuo metu 24 žmonių mėginiai išsiųsti tirti į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mero, kol kas priemonių trūkumo nėra, tačiau nebūtų atsakinga pasakyti, kad esame visiškai pasiruošę viruso protrūkiui. Šiuo metu Klaipėdoje trims asmenims patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

REKLAMA

„Kalbant apie kaukes, pirštines ir kitas priemones, šiandien dar galima išgyventi, bet žvelgiant į perspektyvą, nepasakyčiau, kad aprūpinimas vyksta sklandžiai“, – teigė meras.

Spaudos konferencijos metu teigiama, kad biudžetinėms įstaigoms buvo duotas nurodymas suteikti darbuotojams galimybę dirbti nuotoliniu būdu.

„Vadovams duotas pavedimas ir suteikta teisė patiems spręsti nuotolinio organizavimo principus. Principinė nuostata visiems, kad minimalizuoti bet kokius kontaktus su interesantais, tuo pat metu nenutraukiant veiklos ir aptarnavimo tais atvejais, kai tai neišvengiama“, – teigė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Visi darbuotojai, kurie galės dirbti nuotoliniu būdu, vadovai suderins pirmadienį su jais visas priemones.

„Gyvenimas sulėtėja iki maksimumo, tačiau nereiškia, kad jis sustoja. Žmonių ir transporto gatvėse yra nepalyginamai mažiau. {...} Tuščios gatvės, mažai žmonių ir transporto gatvėse – tai yra siekiamybė“, – teigė V. Grubliauskas.

Pirmadienį bus organizuojamas visų Klaipėdos gydymo, sveikatos priežiūros įstaigų atstovų susitikimas. Jame bus aptartas medicinos darbuotojų poreikio ir kiti klausimai. V. Grubliauskas teigė, kad artimiausiu metu slaugytojų gali prireikti daugiau: „Kalbu apie slaugytojų, sanitarų tam tikrą rezervą, kurio, tikėtina, gali netrukus prireikti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje bendras užsikrėtusiųjų skaičius auga iki 14

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvoje patvirtinti du nauji koronaviruso infekcijos atvejai, bendras patvirtintų atvejų skaičius išaugo iki 14, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Sekmadienį patvirtintas dar vienas užsikrėtęs asmuo grįžo iš Ispanijos, kitas – iš Vokietijos, jie abu izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose.

„Lietuvoje patvirtinta šiuo metu 14 COVID-19 atvejų. Visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Siekiant sulėtinti viruso plitimą, Sveikatos apsaugos ministerija ragina žmones maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

REKLAMA

Pajutus ligos simptomus į medikus pagalbos reikia kreiptis telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Grįžusiems iš užsienio privaloma 14 dienų saviizoliacija.

Pirmadienį visoje Lietuvoje įvestas karantinas. Jo metu su retomis išimtimis užsieniečiams draudžiama atvykti į Lietuvą, uždaromos daugelis parduotuvių, neveikia mokyklos, darželiai ir universitetai.

Visame pasaulyje nuo koronaviruso jau mirė daugiau kaip 6 tūkst. žmonių, daugiausia aukų – Kinijoje ir Italijoje.

Čaplinskas: koronavirusas pavojingesnis vyresnio amžiaus žmonėms:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų