REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV technologijų milžinė „Apple“ dviem savaitėms uždaro savo parduotuves už Kinijos ribų ir vykdys prekybą tik internetu, siekdama kovoti su pasauline viruso pandemija.

JAV technologijų milžinė „Apple“ dviem savaitėms uždaro savo parduotuves už Kinijos ribų ir vykdys prekybą tik internetu, siekdama kovoti su pasauline viruso pandemija.

REKLAMA

„Savo darbo vietose ir bendruomenėse turime padaryti viską, ką galime, kad užkirstume kelią COVID-19 plitimui, – šeštadienį tviteryje parašė generalinis direktorius Timas Cookas. – „Apple“ laikinai uždarys visas parduotuves už žemyninės Kinijos ribų iki kovo 27 dienos ir skirs 15 mln. JAV dolerių kovai su virusu visame pasaulyje“.

Kiek ilgesniame internetiniame pranešime T. Cookas teigė, kad visos „Apple“ parduotuvės Kinijoje jau atsidarė, o ten išmokta pamoka padėjo įmonei sukurti „geriausią praktiką, kuri nepaprastai naudinga bendrovės pasauliniam atsakui“.

Viena iš „Apple“ Kinijoje išmoktų pamokų yra ta, kad „veiksmingiausias būdas sumažinti viruso plitimo riziką yra sumažinti tankį ir maksimaliai padidinti socialinį atstumą“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties bendrovė imasi naujų priemonių apsaugoti savo darbuotojus ir klientus tuo metu, kai pavojaus lygis kitose šalyse padidėjo.

„Apple“ internetinės parduotuvės toliau veiks. Darbuotojams ir toliau bus mokama, o biurų darbuotojai, jei įmanoma, dirbs nuotoliniu būdu, penktadienį paskelbtame pranešime teigė T. Cookas.

REKLAMA

Bendrovė turi šimtus mažmeninės prekybos parduotuvių visame pasaulyje, įskaitant 42 parduotuves Kinijoje, kurios protrūkio įkarštyje buvo uždarytos ar dirbo trumpesnes valandas.

Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai „Apple“ pranešė, kad kasmetinė pasaulinė kūrėjų konferencija šiais metais įvyks internetu. Paprastai Kalifornijos San Chosė mieste vykstančiame renginyje, kuris šiais metais įvyks 31 kartą, apsilanko tūkstančiai inžinierių ir klientų.

Koronavirusu jau užkrėtė 137 tūkst. žmonių visame pasaulyje. Daugumai pacientų pasireiškia tik lengvi ar vidutinio sunkumo simptomai ir jie visiškai pasveiksta, tačiau senyvo amžiaus žmonės ir žmonės, sergantys lėtinėmis ligomis, yra ypač pažeidžiami. Nuo viruso jau mirė daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų