REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiesia pagalbos ranką: į Lietuvą pargabena tautiečius iš Italijos

leisis ne Kaune, o Vilniuje

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ jos valdomos oro bendrovės „KlasJet“ lėktuvu siūlo pargabenti dėl koronaviruso protrūkio Italijoje įstrigusius lietuvius, pranešė grupė. 

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ jos valdomos oro bendrovės „KlasJet“ lėktuvu siūlo pargabenti dėl koronaviruso protrūkio Italijoje įstrigusius lietuvius, pranešė grupė. 

REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija (URM) informavo, kad šiuo metu aiškinasi tokios paslaugos poreikį. 

„Taip. Gavome pasiūlymą. Ambasada Italijoje aiškinasi poreikį“, – BNS sakė URM atstovė Rasa Jakilaitienė. 

Lietuvos ambasadorius Italijoje Ričardas Šlepavičius negalėjo atsakyti, kiek žmonių nori grįžti. Anot jo, Italijoje esantys lietuviai yra informuoti, ambasada ragina juos kreiptis tiesiogiai į įmonę. 

„Nusprendėme, kad nebūtų dvigubo darbo, paskelbti žinutę ir visi žmonės, kurie nori grįžti, iš karto susisiekia su kompanija. Mes paskelbėme per ambasados feisbuką ta informaciją, parašiau bendruomenėms, kad norintys gali grįžti“, – BNS sakė ambasadorius. 

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, bendrovė patvirtino, kad skrydis grįžtantiems lietuviams bus nemokamas. 

„Avia Solutions Group“ pranešė, kad jos valdybos narys Vygaudas Ušackas informavo URM apie galimybę pargabenti iš Italijos į Lietuvą negalinčius grįžti lietuvius.

REKLAMA

Penktadienį 104 vietų grupės užsakomųjų skrydžių įmonės „KlasJet“ lėktuvas grįš iš Milano Malpensos oro uosto į Kauną. Skrydis numatytas 21 val. 

Nuo kovo 16-osios bus draudžiami skrydžiai iš Lietuvos į Italiją ir iš šios šalies, iki tol reisai nebus ribojami siekiant leisti grįžti išvykusiems Lietuvos piliečiams, apie tai ketvirtadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis. 

„Ryanair“ pranešė jau nuo kovo 14-osios iki balandžio 8 dienos stabdanti visus tarptautinius skrydžius į Italiją, o bendrovė „Wizz Air“ – nuo kovo 10 dienos iki balandžio 3 dienos. 

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta: 11:31 val.

„Kovo 14 d. po užsakomojo skrydžio, KlasJet lėktuvas su 104 verslo klasės vietomis grįš iš Malpensos (Milanas) oro uosto į Vilnaius oro uostą. Jei netoliese yra Lietuvos piliečių, jie turėtų nedelsiant isusisiekti su [email protected], +370 (656) 07 100 arba [email protected], dėl galimo jų parskraidinimo į Lietuvą. Rekomenduojame naudoti šį elektroninį paštą: [email protected], nes jį skaito daugiau žmonių ir užregistruoti žmones skrydžiui galėsime operatyviau.

Labai prašome visų skaitančių šią žinutę pasidalinti ja su savo artimaisiais ir draugais esančiais Italjoje ir visais, kam ši informacija gali būti aktuali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu skrydis yra numatytas 00.30val. (laikas gali keistis)“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad lėktuvas leisis ne Kaune.

„Turime tokią informaciją, kad leisis Vilniuje. Bus atliekama visų keleivių patikra kaip ir iš visų kitų anksčiau vykusių Italijos skrydžių", – teigė jis.

Pasak jo, remiantis įstatymuose numatytomis tvarkomis šiam konkrečiam skrydžiui taikomos sugriežtintos rizikos valdymo priemonės, todėl orlaivis nukreiptas į Vilniaus oro uostą, kuriame bus atliekama visų keleivių patikra, informacijos surinkimas ir konsultacijos. Šias procedūras atliks Nacionalinio visuomenes sveikatos centro sveikatos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų