REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje ketvirtadienio vakarą prasidėjusi audra tęsėsi ir penktadienio naktį, pridarydama daug nuostolių.

Lietuvoje ketvirtadienio vakarą prasidėjusi audra tęsėsi ir penktadienio naktį, pridarydama daug nuostolių.

REKLAMA

8 valandos duomenimis, visoje šalyja dar vis yra 100 tūkst. namų ūkių, kurie neturi elektros. 

Audros nuversta ferma užgriuvo šimtus karvių

Naujienų portalo tv3.lt skaitytojas pranešė, kad naktį Šilutės rajone Šyšgirių kaime vėjas sugriovė didelę galvijų fermą. Čia ūkininkas laikė 200 karvių, dauguma galvijų liko užversti griuvėsių.

Naktį gausios ugniagesių gelbėjimo pajėgos ėmėsi gelbėjimo darbų vaduojant gyvulius. 

Palangoje virto medžiai, užsemtos gatvės

Palangos meras Šarūnas Vaitkus „Facebook“ paskyroje pranešė, kad dėl smarkios audros iš krantų išsiliejo Rąžės upė, kuri užtvindė dviračių tako atkarpą nuo Basanavičiaus gatvės į šiaurinę pusę, užtvindė ir mišką. 

Audra taip pat vertė medžius, suardė kopas. 

„Neseniai grįžome iš Vilniaus ir tiesiai į audrą. Kartu su Palangos komunalinio ūkio vadovu Gediminu Valinevičiumi apžiūrėjome uragano talžomą Palangą.

REKLAMA
REKLAMA

Audra negailestingai verčia medžius, ardo kopas. Rąžės upė išsiliejo iš krantų ir užtvindė dviračių tako atkarpą nuo Basanavičiaus gatvės į šiaurinę pusę, užtvindė ir mišką. Daug medžių nugriuvusių ant važiuojamosios kelio dalies, kiemuose. Kai kur nėra elektros. Vėjas truputį aprimo, bet dar gan stiprus. Visos mieste esančios tarnybos dirba visu pajėgumu“, – rašė meras.

REKLAMA

Vilniuje virto ir medžiai, ir stulpai

Visą naktį plušėjo ir tarnybos Vilniuje. Prieš vidurnaktį „Grinda“ iškviesta į Valakampius dėl Svajonių gatvę užtvėrusio medžio. Darbuotojams besidarbuojant buvo pranešta apie dar dvi nuvirtusias pušis netoliese.

Viena pušis virsdama užkabino laidus ir juos nusitempdama išvertė ir du stulpus. Gatvė buvo visiškai blokuota.

Prilygo uraganiniams reiškiniams

Orai ir klimatas Lietuvoje“ teigė, kad dalyje LIetuvos vietų buvo užfiksuotas itin pavojingas vėjo stiprumas, prilygstantis uraganiniams reiškiniams:

REKLAMA
REKLAMA

„Naujausi stebėjimų duomenys rodo, kad ties Klaipėdos uosto vartais vėjo gūsiai neseniai pasiekė 36 m/s, kelių oro sąlygų stotelė netoli Šilutės užfiksavo 33 m/s gūsius. Tai uraganinio stiprumo vėjai. Oficialių duomenų iš Šilutės met. stoties negauta, galimai elektros tiekimo problemos.

Klaipėdoje taip pat pasiektas stichinis vandens lygis, vanduo nedideliu sluoksniu apsėmė kai kurias gatves. Ne kiekvienas, net ir mūrinis, statinys yra tvirtas, o ką jau kalbėti apie medžius - jų nulaužta dešimtys. Jei tik galite nebūkite lauke per tokį stiprų vėją, nes tai pavojinga sveikatai ir gyvybei“, – rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užlieta ir Klaipėda

Naujienų portalas ve.lt teigia, kad Klaipėdoje stipriai pakilo vanduo Danės upėje, jau užlieta Žvejų gatvė. Priduriama, kad yra nemažai atvejų, kuomet virsdami medžiai, tvoros ar vėjo nupūsti atliekų konteineriai apgadino netoliese stovėjusius automobilius. Taikos ir Jūrininkų prospektuose vėjas apgadino šviesoforų stulpus. Be to, vairuotojai perspėjami atsargiai važiuoti – jau pranešta apie ant kelio nuvirtusius medžius kelyje Klaipėda-Palanga, Karklė-Melnragė ir kt.

Tragiška mirtis 

Ketvirtadienį Ukmergėje vėjas nuplėšė gabalą dvejų aukšto namo stogo, kuris mirtinai sužalojo pro šalį ėjusią moterį.

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento situacijų koordinavimo skyriaus atstovas BNS sakė, kad tragiška nelaimė nutiko apie 17 valandą Kęstučio aikštėje. 

Nuo dalinai apleisto pastato stogo vėjas nuplėšė beveik 50 kvadratinių metrų stogo fragmentą, kuris prispaudė gatve ėjusią moterį.

Dalis stogo taip pat kliudė ir maršrutinį autobusą, stovėjusį stotelėje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų